Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Namazı ve ibadeti eksik olan biri ile evlilik helal mi?

Namazı ve ibadeti eksik olan biri ile evlilik helal mi?

met1995
Selamin Aleyküm,
bir müslüman adam namazı ve ibadeti var iken,namazi ve ibadeti eksik olan bir bayan,adamla evlilik helal midir?birde adam nisan öncesi ilişki caiz olmadıği bayana söyledigi halde Adamda nişan yapilip dini dogrultusunda konuşma yapilabilecegi, zina, el tutma ve flort tarzi olmayacagi konusunda bayana açiklamasi,bayanda adamin teklifini kabul etmesi durumunda ,bu bayanla nikah yapilabilir mi,sikintili mi olur,birde adamin namazı ve ibadeti yanar mi?Ayni zamanda bayanlarinda bu durumda gecerli midir?

Okudunuz mu?  Kredi ile alınan bir eve misafir gidip orada namaz kılınır mı ?

Yorum: Namazı ve ibadeti eksik olan biri ile evlilik helal mi?

arifselim
Aleykum selam. İbadetlerde eksiklik olsa da kıyılan nikah geçerlidir. Elbette dindar olanını daima tercih etmek en doğrusudur. İbadetlerin yanması öyle bu şeylerden dolayı olmaz. Bunlar hem kadın hemde erkekler için aynıdır.

Bu kategoride yer alan Dudak üzerinde kalan tükürük tekrar ağza alınıp tükürülürse oruç bozulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı ve ibadeti eksik olan biri ile evlilik helal mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.