Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Sitelerden alıntı yapmak caiz mi?

Sitelerden alıntı yapmak caiz mi?

acizkul562
selamun aleyküm
Merhaba hocam ben bir şey sormak istiyorum izninizle Simdi benim çok yakın bir kardesimin sitesi var bunu sitenie arasıra takılıyorum Ama bbazı sitelere girince alıp kardesimin sitesine ekliyorum burda kul hakkına giriyormuyum Yardımınıza htiyacım var yani dini hikaye olsun,fıkra,ilahi,video aklınız agelen hertürlü seyi alıp ekliyorum siteye ama Maksadım Allah rızası ve Hak için paylasılan seyleri daha fazla yerde yayınlamak simdiden çok tesekkür ediyorum Allah razı olsun vesselam.:(

Okudunuz mu?  Şehit Olmak İçin İllaki ?

Cevap: selamun aleyküm

mumsema
< Merhaba hocam ben bir şey sormak istiyorum izninizle Simdi benim çok yakın bir kardesimin sitesi var bunu sitenie arasıra takılıyorum Ama bbazı sitelere girince alıp kardesimin sitesine ekliyorum burda kul hakkına giriyormuyum Yardımınıza htiyacım var yani dini hikaye olsun,fıkra,ilahi,video aklınız agelen hertürlü seyi alıp ekliyorum siteye ama Maksadım Allah rızası ve Hak için paylasılan seyleri daha fazla yerde yayınlamak simdiden çok tesekkür ediyorum Allah razı olsun vesselam.:( >
ve aleykumusselam ve rahmetullah acizkul kardeşim.

forumumuzdan dilediğin konuyu alabilirsin helal olsun:) diğer siteler de ise konu alınamaz (özel) yazmamışlarsa bir sorun yok alabilirsin.
ama dini bir konunun yazarı da alıntı yapılamaz diyeceğini sanmıyorum şayet demiş ise onun yazsında size hayır yok almayın kendi kullansın!
not: alıntı yaptığınız yazının yazarını biliyorsanız mutlaka yazmalısınız yoksa bu hakka tecavüz olur. şayet yazar bilinmiyorsa "alıntı" yazılmalıdır.

Allaha emanet olun


Yanıt: sitelerden alıntı yapmak caiz mi?

ömerhattab
Asli konularda kötü niyet taşımayan herşey caizdir .. islamiyeti ve ya ilmin internet üzerinde dagıtılması serbest oldugunu bildigimize göre herkeste o ilimden faydalanması için yapılan çalışmalar vardır….
Dogru bilgi için kaynakların yazılması şarttır….

Okudunuz mu?  Esnafın fazla para üstü vermesi

Soru: sitelerden alıntı yapmak caiz mi?

acizkul562
Allah Razı Olsun mumsema ve omerhattab abilerim gerçekten çok sıkıntı etmiştim kul hakkıolur diye benm aldıgm konularda yazar ismi filan olmuyor genellikle Gercekten Allah ne muradınız varsa versin inş. vesselam.:)


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Dini konuları veya paylaşımları alıntı yapıp paylaşmak kul hakkı mıdır ? Mesela hadisi şerifler vs. Zaten günah olmasın diye resimlerini alıntı yapmıyorum sadece dini yazıları yapıyorum diğer insanlara da ulaşsın diye. Günah mıdır ? Kul hakkı değildir umarım ? Alınamaz gibi bir ifade de geçmiyor. Zaten bu dini yazıları her yerde ve birçok kitapta bulabiliriz.

Okudunuz mu?  Gusülde küpe delikleri ıslanmayan kişi ne yapmalıdır ?

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam bu yazıları yazanların yazısını almanı isteyip istemediği ile ilgilidir. İzin varsa alırsın. Mesela ben istemem bu yazı ikinci bir sitede paylaşılırsa arama botlarında sayfanın değeri düşer. Böyle bir şey olmasını istemem.

Bu kategoride yer alan ALLAH neden bu kadar berbat virüs hastalıklarının yeryüzünde insanlara zarar vermesine izin veriyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sitelerden alıntı yapmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.