Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:20
missa8
Abone

Çekiliş yapmak caiz mi?

Çekiliş yapmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
çekiliş yapmak caiz mi


Cevap: çekiliş yapmak caiz mi?

Darusselam

çekiliş yapmak caiz mi?

Bu konuda hüküm uygulamaya göre değişir.

Bu konuda ölçü şudur: Eğer bir mal veya para karşılığı alınanlar, zati ve dolaylı değer taşımıyor ve çekilişe giriyorsa şans oyunudur.

Okudunuz mu?  Eşimden boşanmak istiyorum ama kabul etmiyor onu kendimden soğutmak için bir dua var mı ?

Örneğin bir ticaret merkezi veya firma bir mal satıyor. Sonra kendinden mal alanların arasında bazılarına kura ile hediye veriyor. Bu caizdir ve hediye hükmüne geçiyor. Çünkü o çekilişe katılmak için ayrıca fazladan para verilmiyor.

Eğer para veya hizmet, her hangi bir karşılığı olmadan yapılıyor ve iştirak edenler arasından bazılarına verilecekse bu doğru olmaz.

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebek için yapılacak dua

Demek ki, yaptığımız işlemin maddi karşılığı olmalıdır ki caiz olsun. Şimdi bu firmalar, yaptığımız maddi harcama karşılığında bir mal veya hizmet vermeden sadece çekilişe katılma hakkı tanıyorsa piyango bileti almaktan farkı yoktur. Bu yönüyle de haramdır.

Bu kategoride yer alan Ebu Cehil hakkında Ayet var mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çekiliş yapmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.