Anasayfa
11 Ocak 2022, 14:45
sizden95
Abone

Oyunda büyü yapmak caiz mi?

Oyunda büyü yapmak caiz mi?

Okan_Tr
oyunda kılıcı güçlendirmek için büyü kitabı basıyorsun bu günah mı?


Yorum: Oyunda büyü yapmak caiz mi?

Sontokatci
Bu tür oyunlar ileride senin aklını karıştırabileceği için kimilerine göre haram kimilerine göre mekruhtur. Allah seni ibadet etsin diye yarattı hayatını böyle şeylerle geçirmek zaten haramdır. Oynadığın oyun Minecraft sanırsam o kitaplar büyü değildir sadece ismi öyledir eğer büyü olsaydı o kitaplarla senden birine büyü yapıp o büyü yaptığın kişiye cin falan musallat etmeni sağlardı.

Okudunuz mu?  Sırrı Azam Ahmedi Devran

Yorum: Oyunda büyü yapmak caiz mi?

Vatansever
Maide Suresi 90. Ayet Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz Kur’an’ı Kerim’de böyle açıklıyor aklı örten bilincini kaybettiren zamanını boşa harcayan şeylerde caiz degildir oyunun büyüye özendirmesi zaten herşeyi açığa vuruyor

Okudunuz mu?  Cennet hakkında müthiş şeyler

Yorum: Oyunda büyü yapmak caiz mi?

ismail berat
öncelikle eş selamünaleyküm arkadaşlar 2 sorum olcak 1.sı minecraftta iksir yapmak günah mı 2.side büyü (minecrafttaki iksiri kastediyom)muydu fal miytdı tam hatırlamıyom onu yapmak 40 gün namazı bouyormuş bu doğmu eğer doğru ise büyümü falmı söylermisiniz

Okudunuz mu?  Mezinin içerisinde meni var diyorlar çok az bunun için mezi gelince gusül gerekirmi

öncelikle eş selamünaleyküm ben az önce mesaj yazdım ama üye olmadığım içişn gitmedi herhalde şimdi tekrar yazıyorum şimdi minecraft diye bir oyun var bu oyunda iksir yapmak günahmi 2. sorumda bir yerde duydum büyü müydü (minecrafttaki iksirden bahsediyorum) fal mıydı hatırlamıyorum 40 namazı bozarmış diyor bu doğrumu bu doğruysa minecraftta iksir yapmak veya kullanmak 40 gün namazı bozar mı ?

Okudunuz mu?  Koca karısını aldatırsa nikah düşer mi

muvaffak
Büyü, gerçek ve yaşanılan hayatta birini/birilerini kötü şekilde olağan olmayan yollardan etkilemeye çalışma, istediklerini yaptırabilme amacıyla şeytani varlıkların alet edilerek yapılan birtakım haram olan faaliyetlerdir. Siz oyundan bahsediyorsunuz. Oyunda bu tür araçları kullanmak haram değildir. Çünkü gerçekte herhangi birine zarar vermiyorsunuz. Sadece isim olarak oyun kurucularının "iksir,büyü" olarak sınıflandırdıkları işlerdir. Oyun oynarken geçen zamandan hesaba çekileceğinizi unutmamalı, oyunda dahi olsa büyü meselesinin gerçekte size iyi, doğal bir şey gibi görünmesine izin vermemelisiniz. Bunun dışında namazlarınızın kabul olmaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Okudunuz mu?  İhlas suresindeki hata namazı bozar mı

lol , minecraft , survivor

Bu kategoride yer alan Tebliğ nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyunda büyü yapmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.