Anasayfa
14 Şubat 2023, 1:17
missa05
Abone

Online oyunda hile yapmak günah mı?

Online oyunda hile yapmak günah mı?

Kayıtsız Üye
Online oyun oyunuyorum ve adı knight onda otomatik atak yaptırıyorum yani ben yokkende oynuyor.Ama oyundan para kazanmıyorum sadece aşama kaydetmek için işim olduğunda bu hileyi yapıyorum.Günaha giriyormuyum?Özel olasrak bir hile indirmiyorum sadeceoyunun hatası var ondan yararlanıyorum.


Yanıt: Online oyunda hile yapmak günahmı

ehli-sunnet
Vaktinizi boşa harcamanız doğru olmamakla beraber Bir müslümanın sanalda dahi olsa hile yapması doğru değildir


Yanıt: Online oyunda hile yapmak günahmı

Star
Oyunlar yanlızca çok az zamanlarda oynanmalıdır diye düşünüyorum.Bende eskiden çok oyun oynardım…Ama şimdi oyun oynasam bile sohbet dinleyerek oynuyorum.En azından vaktim boşa gitmiyor.Sanada öyle yapmanı tavsiye ederim.

Ayrıca bu şekilde devam edersende Allah’ın insanların neden vakitlerini boşa harcadıkları için sorgu suale çekileceği kanısındayım…Yani oyun oynayabilirin ama o anda yararlı bir işte yapabilirsin.Böylece nefsinede eziyet etmemiş olursun.

Allah’a emanet ol.


Yanıt: Online oyunda hile yapmak günahmı

Star
@VanLi

Kardeşim zamanını boşa geçirmenin kötü bir şey olduğunu biliyorum.Yapılacak,öğrenilecek çok şey varken,zamanımızın az olması çok kötü bir durum.Ancak nefsimizi biraz olsada rahatlatmak için dini sorumluluklarımızdan sonra bu tür oyunlar oynamak caiz mi?

Mesela benim oynadığım online bir oyun var.Buyurun sitesini vereyim

www.transformice.com/en

Şiddet içermiyor ve en azından oyunda olsa bile arkadaş edinip,stret atmamızı sağlıyor.Dediğim gibi dini sorumluluklarımızdan sonra ve dini sohbetler dinlerken bu oyunu oynamak caiz midir?

Okudunuz mu?  Farsça aşk sözleri

Vereceğiniz cevap için teşekkürler 🙂


VanLi
Kardeşim hadis var mesala Efendimiz (s.a.v) güreş atıcılık binicilik gibi faaliyetleri tavsiye etmiştir.Günümüzde bunun gibi rahatlatıcı oyunlar oynamak caizdir.Ama online dediğiniz oyun ile aynı şey değil.Oyununuza bakamadım ama bildiğim kadarıyla net üzerinde oyun caiz görülmemiştir.

Aslında verdiğim linki birdaha okusanız o oyunun size harammı helalmı olduğunu kendiniz karar verebilirsiniz.


Star
S. İslamiye baktım.Oynadığım oyun şiddet içermediği için,yardımseverliğe,takım ruhuna vs. etki ettiği ve aynı zamandada oyunda arkadaş edinebildiği için oynanması caiz ve helalmiş.

Tabikide ben yinede zamanının çoğunu oyuna kaptırmanın iyi bir şey olmadığı kanaatindeyim.Günde çok az vaktimi vererek bu oyunu oynamaya devam edeceğim.Yardımın için teşekkürler VanLi 🙂


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm Transformice İsimli Oyunda Hile Yapıyorum Böylece Oyunda Yükseliyorum Ve Birazda İnsanların hakkına geçiyorum Onlar Emeği ile Profillerini geliştirirken ben hile ile yapıyorum acaba yaptığım günah mıdır?


uxgxuxrx
selamunaleyküm internette oynanan oyunlarda hile kullanmak kul hakkına girermi?


Hoca
Ve aleykumususselam ve rahmetullah.
Kardeşim,
Bu gibi oyunlarda hile başkasına yapılmadığı/başkasının zarar görmediği için haramlılık söz konusu değildir.

Bilgisayar oyunlarında sadece kişi kendi oyununu bozuyor bununda bir sakıncası yoktur ama birileri ile oynanıyorsa/başkası bundan etkileniyorsa caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Online Oyunlarda hile yapmak günah mıdır? Mesela metin2 de insanları değilde bilgisayarı daha hızlı öldürmek için yapılan hileler günah mıdır?

Okudunuz mu?  İnsanın kendisine haksızlık yapması ile ilgili ayet

mum
online oyunlarda hile yapmak günahmı

Hile hiledir. Karşı tarafı aldatmak caiz değildir.
Sanal veya gerçek, oyun veya değil fark etmez.
İslamda hile yapmak, aldatmak haramdır, günahtır.


mum
Oyunda hile yaparken karşı taraf etkileniyorsa günahtır.
Ama kendi kendine oynanan oyunlarda durum farklıdır.


RuthLess
merhaba , aklımda bir soru var buraya dökmek istiyorum . bir oyun oynuyorum . o oyunda bir gün hata oluşuyor ve altınlar bedavaya alınabiliyor ama sadece bazıları yapabiliyor . bende yapabiliyorum . bu hata kısa bir süre sonra kapanıyor . bundan herkes yararlanamıyor sadece az kişi yararlanabiliyor . bu oyun emek isteyen bir oyun seviye falan yapıyosunuzz sonra para biriktiriyosunuzz . emek yani . ben şimdi kolay yoldan aldığım için o altınları harcarsam kul hakkı yemiş olurmuyum ?


Katade
Bu sorular, ancak boş ve hedefsiz insanların meşguliyeti olacak işlerle alakalıdır. Biz ise, Müslüman insanların ciddi işleri ile ilgilenmeye çalışıyoruz.


aras12
Bİ nebze günah sayılır kardeşim çünkü oyunda dahi o kadar çaba sarfedip para kazanan kişi haksız konuma düşer sen daha önceden bunun günah olduğunu bilmiyorsan tövbe et


qqwe55
Arkadaslar ben Clah of Clans isimli oyunu oynuyorum.Normalde çok uğraşmak gerekirken bilgisayara bir program kursam bu program vasıtası ile çok zor biriktirebilecegim oyun parası kazanıyorum bunun için sadece bilgisayarın açık olması yeterli benim zamanımı harcamiyor. Benim yerime kendi kendine oynuyor bilgisayar bu caiz midir?

Okudunuz mu?  Dernek nedir

Tabletten yazdığım için hata olabilir.


Şema
Hile oyunda bile olsa caiz değildir günahtır.


TAHARETTİN
Dinen son derece sakıncalı bir durum olabilir.Sen git goleme apostleye paramuna bileğinin hakkı ile kasan partinin yanına koxp partisı kur ordaki adam senin gıyabında "Allah belalarını versin !" dese haklımı haksızmı bir vicdanınla sorgula.Hele hele bide şöyle düşün cz de sen emeğinle oynuyorsun koxpçu seni koxp la kesse np ni alsa sen onun gıyabında ne dersin? Ama benim kendi görüşüm kimsenin olmadığı slotta belki günah olmayabilir.


qqwe55
Cevap için teşekkürler ama bunda sadece benim önceden belirlediğimiz komutları bilgisayar kendi uyguluyor. Diğerleri zaman harcarken ben harcamiyorum tek fark bu.


Kayıtsız Üye
kardeşim bakıyorum soruna net bir cevap alamamışsın.bu konuda senı aydınlatacağım ALLAHIN iziniyle öncelikle arkadaşların yorumuna katılıyorum online oyunların %98 haram ve günahdır sen şimdi şiddetle neden diyeceksin 1 oynadığın oyun şeytani simgeleri temsil ediyor buyucu felan fılan neyse bu konulara fazla girmeyeceğim zaten bılmeyen yok şımdı sana oynama desem oynayacaksın bılıyorum çünkü bende online oyuncusu olarak kendımden bılıyorum GELELİM SORUNUN CEVABINA ASLINDA ONLİNE OYUNDA HİLE KULLANMAK KADAR GUNAH BİR ARAÇ YOK GİBİ GELİYOR BANA NEDEN DİYECEKSİN SEN HİLEYİ ACIYORSUN YANINDAN GECEN HILESIZ BIRSI İSTEMEDENDE OLSA KUFUR EDIYOR BILIYOSUN SENDE 1 ONU GUNAHA SOKTUN SONRA Bİ,Z EŞŞEK BAŞIMIYIZ DIYOR YA HILE KULLANIYOR YADA OYUNA YUKLU PARA YATIRIP SENDEN USTUN OLMAYA CALISIYOR 2 MALI ZIYAN OLDU GUNAH 3 ODA HILEYE DUSTU SONRA ONADA KUFUR EDEN OLACAK 4 EĞER ONUN CARI VEYA ONDAN HILEYI GORUPTE KULANANLARI CARI BANLANIRSA YINE KUFURE DUŞECEKTIR GUNAH 5 ÇARI BANLANDI DIYE HIRS YAPIP YENI BI CAR KURUP PARA YATIRIR GÜNAH 6 ÇARI BANLANDI DIYE GENELDEN KUFUR YAZAR O KUFURU GÖREN HERKESIN GUNAHINDAN PAY KARDEŞİM OBUR TARAFTA O OYUNU OYNADIN DIYE BI HESABA ÇEKİLEBİLİRSİN BIRDE TANIMADIN INSANLARIN YUZUNDEN HESABA CEKILME IHTIMALIN VAR İŞTE ONLİNE OYUNDA HİLE KULLANMAK GÜNAH DEĞİLDİR HİLE KULLANDINDAN DOLAYI ACTIĞIN HASAR LAR YUZNDEN GUNAH ALABILIRSIN İŞLLAH ACIKLAYICI OLMUŞTUR SAYGILARIMLA.

Okudunuz mu?  Selamün kavlen min rabbin rahim ne demektir?

Kayıtsız Üye
Ben bilardo oyununda elbetteki chazda oynuyorum online bir oyun ama bugün aklıma bir hile şöyleydi ekrana kağıt koyarak topun nereye gitçeği yeri görüyordum yaptım ise yarıyor emin olamadım size sordum günahamıdır


Kloroplast
Aleyküm Selam

Karşıdaki playerin ya da playerlerin hakkına girecek bişey yaparsan tabiki kul hakkı olur kardeşim.Aynı şekil de oyun kurucularının hakkına girecek emeğini zayi edecek onlara zarar verecek bir hile yaparsan gene aynı.


#Utangac
Adam izleme hilesi silah hilesi can hilesi gibi şeyler yaptım bu kul hakkımıdır


Kloroplast
Kardeşim karşındaki oyuncuların emeğini-zamanını-parasını vs. çalacak birşeyse yaptığın kul hakkıdır tabi.aynı şekilde oyun kurucularının istemediği onlara zarar verecek birşeyse kul hakkıdır tabi.

Okudunuz mu?  Zerre kadar iman nedir

TAHARETTİN
Ben Metin 2 de M2BOB kuruyorum.Kimsenin olmadığı slotta tek kasıyorum.Birisi yanıma yaklaşırsa server değiştir yapıyorum.Yani elle kasacak hiçkimsenin hakkını yemiyorum.Dinen bir sakıncası varmı acaba?


Kloroplast
Güzel kardeşim sen oyunu yapan kişi olsan ve bunu da yasaklamış olsan birini bu hile görsen onaylar mısın?

Buna ben değil oyun kurucuları karar verir ister haklarını helal ederler ister etmezler.

Playerleri ilgilendiren bir durum olmasada oyunu yapanların tasvip edip etmedikleri önemli bu durumda onlara sor..!


TAHARETTİN
Haklısın hocam aydınlandım teşekkürler


Cömert Oğuz
Ayrıca zaten hileyle çabuk level kasılıyor. diyelim hile yapıp da 65 level oldun. Hile yapmasaydın 55 de kalırdın gibi düşün.
Bir de diyelim hile yapıp 65 iken yanına 60 level biri geldi ve yendin. Hile yapmasaydın 55 de kalır 60 leveli yenemezdin farka bak.


Hamzakar
Araba ben Minecraft adlı bir oyun oynuyorum bu oyunda bir hile var oyunda lapis adlı blogu kadınca para kazanıyorsunuz ve bunu daha hızlı kastiran hile var ben bunu kullandım 200 kişinin hakkına mı girmiş oldum oyunu benle beraber 200 kişi oynuyor Lütfen yardım edin gece uyuyamıyorum eğer girdiysemde ne yapmalıyım ben dinine sadık biriyim orucumu tutarım çok korkuyorum 700 namaz sevabın sadece birine verilir diyorlar sadece gram gümüş için lütfen yardım edin lütfen beni rahatlatin

Okudunuz mu?  Başka bir evlilik yapmadan eski eşimle tekrar nikahlanabilir miyim?

arifselim
Sorun tam bir şekilde anlaşılmıyor yani kumara girip girmediğini anlayamadım. Eğer kumar değilse oyunun kurallarına riayet etmelisin. Karşı tarafları kandırmışsan yani hile yapmışsan bu caiz değildir. Haklarını geri verme imkanı da yoksa tövbe et ve bir miktar sadakalar ver.


Hamzakar
Arifselim Kumar Değildi Fakat Birine daha Danışmıştım Bana Dedi ki Şeytan İcadında Kul Hakkı Olmaz Dedi
Benim Hilem Kimseyi Kandırmıyor Sadece Oyundaki Blokları Daha Hızlı Kasıyorum


asdfg123
Belki komik gelicek ama içim içimi yiyor.Online bir oyunda hileyle adam vurdum ve sonunda bana haklarını helal etmediklerini söylediler.Şuan ise onlara ulaşma imkanım yok nicklerini hatırlamıyorum ve helallik alamıycam ne yapmalıyım?


arifselim
Hiç bir şey yapmana gerek yoktur. Eğer bir kandırma ve kural dışına çıkarak bunu yapmışsan artık bundan sonra yapmazsın. Hak konusunda ulaşamayan kişi tövbe istiğfar etmelidir.


asdfg123
Çok teşekkür ederim iki gündür bunu düşünmekten araştırmaktan karnıma ağrılar giriyodu.Bu olay sayesinde namaza başladım.Bana kazandırdığı bu oldu.Tekrar çok teşekkürler.


OgulcaaN
Merhaba kardeşlerim ben minecraft adlı oyunun bir oyuncusuyum hile kullanmak sizce haram veya günah midir benim kullanmayı düşündüğüm hile makro basmak ama eğer haram veya gunahsa bunları yapmayacağım lütfen yardımcı olun


ACİLSERVİS
Yukarıdaki cevap senin için de geçerlidir.


Kayıtsız Üye
😀 gerçektenmi oyun gibi gereksiz zaman dilimini harcamak heleki bu oyunlar steamden oynanıyorsa ben hile yapıyorum her oyunda yaparım ve yapacağımda buna haram diyorsun zaten oyun boş vakti harcayan gereksiz bir platformdur ben çok oynarım çünkü karşıma full hile geliyor ve bende açıyorum acacağımda ama asla ve asla gerçek hayatta insanları dolandırmaktır yok insanlara yalan yanlış mal satmak gibi işlere asla bulaşmadım ben oyunda hileyi adaleti sağlamak için açıyorum hadi iyi günler

Okudunuz mu?  Fatih Sultan Mehmet'in yaptığı savaşlar nelerdir, fethettiği yerler

furkan
Online oyunlarda tek siz yoksunuz başka insanlarda var. Her ne kadar boş bir faaliyet olsa dahi siz gelip oradaki insanların huzurunu bozuyorsunuz bu ne kadar doğru? "oyundaki adaleti sağlamak için hile kullanıyorum" bu sözü defalarca okudum acaba ciddi mi yazmış diye ama bakıyorum ki gayet ciddi yazmışsın. Aklı başında çocuk olmayan bir insan oynadığı oyunları hilesiz oynar. Her ne kadar boş bir faaliyet yapıyor olsanız da o oyundan zevk alan vakit geçiren insanlar var. Bu insanlar gelip sizin yüzünüzden sinirlenebilir. Hile açmaya kimsenin hakkı yoktur. Ben burada fetva vermiyorum ancak oyunlarda başkalarını rahatsız edecek hile açmak alçaklıktır.


Kayıtsız Üye
Hile açma karşındakini çıldırtırsin ben cs de açıyordum daha sonra ban yedim o ayrı mesele açma adaleti bozma


Kayıtsız Üye
ben moomoo.io diye bir oyunda hile yapıyorum önüme gelenlerin çoğu hile bazıları değil hile olunca hemen oyunu kaybediyorsun ve ölünce bütün emeğinde gidiyor oyunda can basmak için yemek yemen lazım bende fare olmadığı için tuşa basıp fareye basarsan can basıyorsun bende olmadığı için hile yaptım oyun oynamanın caiz olmadığını biliyorum zaten az oynuyorum yani bu oyunda hile açmak caiz midir?

Okudunuz mu?  Kızıma koyacağım isim arıyorum?

ACİLSERVİS
Hile oyunda yasaksa oyunda hile yapmanda caiz olmaz. O kadar net ayrıntı anlatman da gerekmez.


Nicker
Bir oyunda yanlışıkla internetten bağlantı sorunu/oyun hatasından dolayı, istemeden bir haksız kazanç olursa kul hakkı veya günaha girmiş olur muyum?


ACİLSERVİS
İade edilebilir bir durum söz konusu ise iade et değilse kullanabilirsin yapacak bir şey yok.


Kayıtsız Üye
ben offline (yani gerçek adam olmayan) oyunlarda da hile açıyorum caiz midir?


ACİLSERVİS
Online olmayan bir oyunda kimseye ne bir faydan ne de bir zararın var hile açmanın bir sakıncası yok.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim sorum şu şimdi oyunda bir hata var fakat hata 12 aydır var oyun yapımcıları muhtemelen görmüş olmaları lazım fakat kaldırmamışlar yani yapılabilen bir şey bu oyun hatasında oyun içi parayı arttırmak fakat oyun parası ama gerçek para ile de alınabiliyor şimdi bu hatayı kullanmak haram olur mu bu hata herkesin yapabileceği bir şey ekstra indirdiğim bir şey plus dediğimiz üyelik fakat benim oynadığım online da plus zorunlu olduğu için herkeste var bunu yapanlarda var peki bu haram olur mu
DİP not: plus olmaksızında daha azda olsa günde para alabiliyorsun oyun içi para

Okudunuz mu?  NaşAllah demek günah mı

Merhaba direk konuya geçicem şimdi bir oyun var oyunda bir hata var hatayı tüm benim platformumda olan oyuncular kullanabiliyor hata 12 aydır var oyun yapımcıları bunu görmüştür diye düşünüyorum ama hatayı kaldırmamışlar şimdi bu hata oyun içi paramızı arttırmamızı sağlıyor bu oyun içi paralar ya oynayarak alınıyor yada gerçek para vererek alınabiliyor şimdi sorum şu benim bu hatayı kullanmak haram mıdır bide bir eklenti daha yapayım şimdi bunu plus denen şeyle yaptığımızda 16 bin oyun parası plussız ise 6 bin ama benim oynadığım onlineda plus zorunlu olduğu için oynadığım herkeste plus var bunun için plus depolamasında çok az bir yer istiyor bildiğim kadarıyla ama istemiyor da olabilir şimdi bu şartlar altında bu hatayı kullanmam haram olur mu

Öncelikle merhaba kısaca sorum şu bir oyun var oyunda bir hata var bu hata sayesinde oyun içi para yani oyun parasını artırıyoruz (gerçek para) ama bunu parayla da satın alabiliyorsunuz şimdi bu hatayı yapanlar var ve herhangi birinin yapabildiği bir şey bişey indirmiyorsunuz bunun için bir tek ya usb yada plus dediğimiz şey gerekiyor ama benim oynadığım online platform plus istediği için zaten plus benim oynadığım adamlarda var bu oyun açığı yaklaşık 1 yıldır var kaldırılmadı kaldırıldı diyeni duydum aylar önceki bir videoda ama yapılıyor hala diye biliyorum en son birkaç gün önce yaptım şimdi bu şartlar altında bu hatayı yapmam haram olur mu

Okudunuz mu?  Eşim okey oynamaktan bizimle ilgilenmiyor

FıkıhYolu
Kardeşim sana şunu diyebilirim görmemiş de olabilirler şayet görseler düzeltmeleri ihtimalden uzak olan bir şeydir bunu kullanman kul hakkına sokabilecek bir yanlış iştir ondan uzak durmanı tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Kardeşim En açıklayıcı yorumu yazayımmı
1-Sen hileyle emek hırsızlığı yapmış olursun ama pay to win oyunlarda emek diye bir şey yoktur şuana kadar her oyunda hile kullandığımdan söylüyorum
2-hileyle çıkarlı pvp atılmamalı
bu kadarı yeterli Allah madem kul hakkını şey yapıyor ozaman oyunlara para yatırmakta kul hakkıdır

Oyüzden devam


Kayıtsız Üye
Bana göre bu bedava altın alma işi senin suçun olmadığı için kul hakkına girmezsin(şahsi fikrim)


oyunda hile yapmak günah mı, oyunda hile yapmak günah mıdır, facebook hilesi yapmak gunahmi

Bu kategoride yer alan Ailem sevdiğim insanla evlenmemi istemiyor ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Online oyunda hile yapmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.