Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Oynağım online oyunda bir haç işareti var

Oynağım online oyunda bir haç işareti var

merakettim
Öncelikle sizden başlık konusunda özür dilerim fakat başka bir şey aklıma gelmedi. Ben ne zamandır bir online oyun oynuyorum fakat yeni farkettim bunu. Oynadığım online oyunda bölümler var. Bir bölümde bir duvarda ufak haç işaretine benzer bir işaret fark ettim. Acaba bu bir sorun olur mu, günah falan olur mu? Eğer olursa ben bu online oyunun başka bölümlerini oynayabilir miyim? (Not: Bu işaretin oyunla alakası yok uzak bir duvarda bir işaret) Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Dini Takıntı hastası mıyım acaba ?

Cevap: Oynağım online oyunda bir haç işareti var

Huzurlu
bu online oyunlar ecnebi icadı olduğu için genelde , böyle şeylerle karşılaşmanız gayet normal.bu tarz oyunlarda vakit bile harcamanız uygun değildir , çünkü boşa vaktinizi harcamış bedeninizi yormuş olursunuz.biliyorsunuz ki böyle online oyunlarda bu tarz işaretlerle bilinçaltını etkileyerek insanların ahlakını – günlük yaşamını yani kısacası tüm hayatını bozmaya çalışıyorlar.Hem bedenen hem de ruhen zarar görmemek için bu tarz oyunlardan vazgeçin sevgili kardeşim. Allah cümlemizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Sevgilim ile zina yaptım onunla evlenmezsem günah mı?

Selametle


Cevap: Oynağım online oyunda bir haç işareti var

merakettim
Yorumunuz için teşekkürler. Peki Minecraft gibi oyunları oynamak sakıncalı mı? Sonuçta hayalgücünü geliştiriyor insanın. (not: Minecraft her şeyin küplerden ibaret olduğu bir oyundur. Survivor ve Creative olarak ikiye ayrılır. Creative’de bütün bloklar verilir ve sen de yapılar oluşturursun. Camiden tutun da gemilere, demir fabrikalarına, yalılara, köşklere kadar birçok şey yapılabiliyor tabi ne kadar büyüklükte şekli nasıl hepsi size kalmı. Survivor da ise blokları doğadan topluyorsunuz. Ağaç kesip malzeme(kazma kürek balta çubuk meşale…) yapıyorsunuz, maden kazıyorsunuz, hayvanları öldürüp pişirip yiyorsunuz falan.)

Okudunuz mu?  Oruçlu iken abdest almak isteyen bir kimse vesvese ediyorsa ağzına su vermeden abdest alabilir mi ?

Cevap: Oynağım online oyunda bir haç işareti var

emniciba
oyun ne ? söyleyebılırı mısın


merakettim
Oyunun adı rakion.


İnanc
Oyunun kimlere hizmet ettiği belli oluyor kardeşim . Müslüman olarak bizimde onlara hizmet etmemiz yanlış
olur .

< Eğer olursa ben bu online oyunun başka bölümlerini oynayabilir miyim? >

Sütün içine bir damla kan damlattığın zaman ne olur ? Yani oyunun içine kan damlatıldığı zaman bu heryerine bulaşır..

Okudunuz mu?  Melekler nasıl bir nurdan yaratılmıştır?

Ayrıca Peygamberimiz SAV..

” Başka bir Hadis-i Şerifte de şöyle buyrulmuştur: Beş şeyden evvel beş şeyin kıymetini bil; İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin, hasta olmadan önce sıhhatin, fakirlik gelmeden önce zenginliğin, meşguliyetten önce boş vaktin ve ölmeden önce hayatın. (Buhârî ve Müslim)

Okudunuz mu?  Malikide selam

merakettim
Teşekkürler. Bu cevap 2. sorum içinde yani " Peki Minecraft gibi oyunları oynamak sakıncalı mı? Sonuçta hayalgücünü geliştiriyor insanın. (not: Minecraft her şeyin küplerden ibaret olduğu bir oyundur. Survivor ve Creative olarak ikiye ayrılır. Creative’de bütün bloklar verilir ve sen de yapılar oluşturursun. Camiden tutun da gemilere, demir fabrikalarına, yalılara, köşklere kadar birçok şey yapılabiliyor tabi ne kadar büyüklükte şekli nasıl hepsi size kalmı. Survivor da ise blokları doğadan topluyorsunuz. Ağaç kesip malzeme(kazma kürek balta çubuk meşale.) yapıyorsunuz, maden kazıyorsunuz, hayvanları öldürüp pişirip yiyorsunuz falan.) " geçerli mi?

Okudunuz mu?  Sağ elle burna su verip sağ elle sümkürmek

musafir üye
Bir müslüman boş işlerden kendini alıkoyma geçer her saniyenin kıymeti çok büyük. Hesap gününde keşke dememek için zamanımızı iyi değerlendirmeli ve ilim öğrenmeliyiz. İlim mü’min’in yitik malıdır onu nerde olsa almalıdır. Bilmediğimiz ve bilmemiz gereken bu kadar çok şey varken gafletle vaktimizi boşa harcamamalıyız

Okudunuz mu?  İki elle yemek yemek caiz mi?

Emirhan Şahin
Minecraftta bilmeden haç işareti yaptım bilmeden bu günah olurmu


Kayıtsız Üye
3 oyun hariçinde oyunlar mekruhtur. harama götürüyorsa haramdır yani namazından orucundan alı koyuyorsa. harama teşvik varsa. zinaya yaklaştırıyorsa. peki küfür müdür? küfürse hangi drumlarda küfürdür? orasını bilemem ama hobo isimli bir oyun var kesinlikle oynamamalısın oyunda cennet ve cehennemi ahireti yanlış tarif ediyor. Allah’a ve Meleklere küfürü kadar götürecek şeyler var. bu tarz oyunları oynamamalısın. Bak sen direk kesin bir hüküm bekliyorsun. Ölçü bellidir ve bir şeye haram ve küfür gibi hüküm vermek çok ciddidir. Bilmeden denmez. sebebi bu. Yoksa helale haram demek hatta küfür demek. İnsanı küfre kadar götürür. yani minecrafttaki yeni dünya yap ifadesini yanlış kullanmışlar.

Okudunuz mu?  Askerlerin oruç tutması

oyun oynamak caiz mi, survivor, oynadığım oyunda

Bu kategoride yer alan Vatan, millet ve vatandaşlığın önemi nedir, İslamda yeri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oynağım online oyunda bir haç işareti var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.