Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Dini Takıntı hastası mıyım acaba ?

Dini Takıntı hastası mıyım acaba ?

noıdnoname
Arkadaşlar ben geçen gün eflazı küfür kelimelerine falan baktım dinden çıkmayı düşünmek insanı dinden çıkarıyormuş galiba bu benim en korktuğum şey ozaman yaşamamın anlamı kalmaz ,içimden sürekli bir ses "dinden çıkmayı düşünüyorsun" , "dinden çıkmak" gibi şeyler söylüyor ve benim nefes alışverişim değişiyor karşı koyamıyorum dün gece kanter içinde yattım çok sıkılıyorum,bazende kendim o kelimeyi aklıma getiriyormuş gibi oluyorum ama yine karşı çıkmak için halim tavrım değişiyor Allah kimseye böyle bir şey vermesin…Lütfen cevap yazın ben ne yapmalıyım?


Cevap: Arkadaşlar lütfen cevap verin Dini Takıntı hastasımıyım acaba ?

تقاضا
Değerli Kardeşim , bende de oluyor bu bazen , hatta yazdıklarını okurken dahi oldu. Ben de biraz araştırdım bu konuyu ,

Şüphe imanı olgunlaştırır
İman, daha çok gençlik döneminde ortaya çıkan birtakım şüphe krizleri ile olgunlaşır. Kişiliğini bulma savaşı veren genç insanın başını ağrıtan problemlerin bir kısmı dinle, imanla ilgilidir. Genç insanın dine ilgisi doğal olarak bir hayli yüksektir. Çünkü, "insanın ayaklarının yere basmaya" başlaması, din anlayışının berraklaşması ile doğru orantılıdır. Genç insan, haklı olarak, inancının ve davranışlarının mantıki temellerini bilmek, öğrenmek istemektedir. İşte bu arzu, beraberinde birtakım şüpheleri getirmektedir. Pek çok kimse, şüphelerden korkmakta, bazen de ne yapacağını şaşırmaktadır. Pek çok genç, bu tür kaçınılmaz şüpheler içerisinde kıvranmakta, dışa fazla bir şey yansıtmamaya çalışmaktadır. Daha çok da gençlerin içini, günah korkusu ve dinden çıkma korkusu kemirmektedir. Şu gerçeği öncelikle belirtmekte yarar vardır: Şüphe, daha doğru olanı bulmak için bilinçli üretiliyorsa, hangi konuda olursa olsun, bir sağlık belirtisidir. Düşünmekle, ne günaha girilir; ne de dinden çıkılır. Dinden çıkmak, bilinçli inkarı gerektirir.

Okudunuz mu?  Üniversite de inkılap dersi görmek caiz mi

Değerli Kardeşim , burada açıklamış , zaten şüphe İMAN’ın olduğunu belirtir ,

Şüphe imandandır ve imanın kemaline sebeptir. Eğer İmanının olup olmadığı bazen aklına takılıyor , bazen korkuyor isen bu İmandandır. İnşAllah problemin çözülür kardeşim.


Cevap: Arkadaşlar lütfen cevap verin Dini Takıntı hastasımıyım acaba ?

noıdnoname
Peki kardeşim düşününce mesela istekli düşünme olmadan düşünürsem hemen tövbe tövbe diyorum, ben biliyorum ki iman bir halka diye düşünüyorum dışı ateş içinde olanlar kurtuluyor. ve ben bir an dışarı çıkmayı hayal etsem ve hemen irkilsem ve tövbe estağfurullah desem benim durumum nedir?

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi nasıl niyet edilir

Cevap: Arkadaşlar lütfen cevap verin Dini Takıntı hastasımıyım acaba ?

تقاضا
Kardeşim eğer her kim bir kötülük yapacağı zaman ‘Yapamam Allah’tan korkarım’ der ise günahı affolunur diye biliyorum .

وَإِذَا جَاءكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلاَمٌ عَلَيْكُمْ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَن عَمِلَ مِنكُمْ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِن بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
Ve izâ câekellezîne yu’minûne bir âyâtinâ fe kul selâmun aleykum ketebe rabbukum alâ nefsihir rahmete ennehu men amile minkum sûen bir cehâletin summe tâbe min ba’dihî ve asleha fe ennehu gafûrun rahîm(rahîmun).

Ayetlerimize îman (da sebat) edenler sana geldiği zaman de ki: «Selâm sizlere. Rabbiniz kendi üzerine (şu) rahmeti yazdı: İçinizden kim bilmeyerek bir fenalık yapıb da sonra arkasından tevbe etmiş ve düzelmiş ise şübhesiz ki O, çok yarlığayıcıdır, çok esirgeyicidir.

Okudunuz mu?  İsrail köpekleri için yapılabilicek beddua

noıdnoname
benimkisi düşünme değil belkide bir anlık akla belmesi hayal gibi bişey zaten Allah korusun bunu istesem yazmam ama insan korkuyor üite


تقاضا
ŞEYTANIN SAĞDAN YAKLAŞMASI
ALLAH(CC)buyuruyor ki:Şeytan insanlara önden,arkadan,sağdan ve soldan yaklaşır.Şeytanın soldan yaklaşması:Şeytan insana çeşitli kötülükleri yaptırır.Zina,içki ,kumar,vs vs vs,bu soldan yaklaşmasıdır.

Okudunuz mu?  Zina yapan eşlere karşı tavrımız nasıl olmalı

Önden yaklaşması:Önümüzü hep güzel gösterir.Yani dünyayı ve içindekileri o kadar güzel gösterir ki,bizler onlara sahip olmak için sürekli dünya’nın peşinde koşarız.Ama bir türlü sahip olamadan ölürüz.Hatta bizlere emekli ol,bir daire al,şunu yap,bunu yap diyerek bizi oyalar.
Bizlerde hiç anlamadan ölüm bizi yakalar.Ve böylece şeytan gayesine ulaşmış olur.Toplumun çoğu bu tuzağa düşer.

Arkadan yaklaşması:Bizler 60,70 yıllık bir yaşamda 3-5yıl mücadele yapmışızdır.Veya güzel amellerde bulunmuşuzdur.
Şeytan bizlere bak yapacağını yaptın,sen kendi üzerine düşeni yaptın.Bırak birazda başkaları yapsın gibi vesveseler
vererek bizleri mücadeleden düşürmek ister.Eski yaptığımız işleri hatırlatarak arkadan gelerek süslü gösterir.Oysa ki önümüzde yapmamız gereken çok işler bulunmaktadır.TEBLİĞ gibi.

Sağdan yaklaşması ve en tehlikelisi:Şeytan bize direk olarak veya dostları aracılığı ile yaklaşır.Mesela bizlere iyilik yaptırır.Sonrada bize sen iyi insansın,iyilik yapar tebliğ edersin,mücadele yaparsın gibi vesveseler verir eğer biz uyanık olmazsak riya ve kibire düşebiliriz.Zaten şeytan’ın amacıda budur.Şeytan dostlarınıda kullanarak bizleri içerden imha etmek ister.Bu çok tehlikelidir.Şeytan ve dostları kılık değiştirerek islami kisveye ve şekle bürünür,sen onları kendinden zannedip dediklerine inanırsın.Böylece seni istedikleri gibi kullanıp yönetirler.Senin desteğin ile iktidara gelip,bir çok müslümanın kanını akıtırlar.Sonrada bizde sizdeniz derler.Müslümanları idare eden hükümetlerin bir kısmı böyledir.Geçmişte bunların örnekleri çoktur.Hava üstlerini açıp,komşu ülke halkını bombalatıp,öldüren daha sonrada müslüman halk tarafından bir evliya gibi muamele görenler,hep bize sağdan yani rahmani olarak yaklaşıp,müslüman halkları kandırıp uyutmuşlardır.Onun için Allah(cc):Allah adına yemin edip sizi kandırmasınlar,sizde kanmayın.diye buyurmaktadır.Yoksa bunlar direk müslümanın karşısına çıksalar,başarı şansları yoktur.Bundan dolayı,şeytan ve dostlarını böyle bir sinsi yaklaşımı olacağına,ve nasıl hareket etmemiz gerektiğini İLAHİ VAHİY
KURAN bizleri uyarır:Ey!İman edenler düşmanlarınıza karşı tedbirli olun diyerek,gereğini yapmamızı emreder.
Resulullah bunu kendi bulunduğu dönemde nasıl yapmıştır.Bizlerin ise yaşadığımız bu zamanda bunu nasıl yapmamız gerektiğini,Kuran ve sünnet doğrultusunda bilgi,beceri,yaşantı ve tecrübe ile gerçekleştirebiliriz.

Okudunuz mu?  Nasuh tevbesini bozmak günah mıdır

Sana olan şeytanın sağdan yaklaşması , en tehlikelisidir. Dinle imanla ilgili durmadan vesvese verir , Oruç tut ve dua et kardeşim .

Kardeşim bol bol dua et , namazlarını kıldıktan sonra da dua et . İbadetler şeytandan gelen vesveseleri azaltır.

İşlerine başlamadan önce Eûzubillâhimineşşeytânirracîym – Bismillâhirrahmânirrahîym de ,

Okudunuz mu?  Soru Cevap Mumsema

Bak yazdım imanının olup olmadığından korkmak , arada bir bunu kontrol etmek , kendine çeki düzen vermek İmandandır. Yani sen ibadetlerine devam et , 5 vakit namazını kıl , nafile namaz kıl .

Düşün ki Euzü Besmele çektiğim zaman şeytanın vesveselerinden Allah’ın izniyle kurtulurum. Geri kalanı nefsimi kontrol altına almak .


noıdnoname
Ben zaten korkumdan istemeyerek ya dinimden olursam anlamında düşünüyorum meylim yok Allah CC korusun … Allah CC bizlere imanla bu dünyadan göç edebilmeyi nasip etsin…Amin

Okudunuz mu?  Her akla gelen vesvese midir? Yoksa değil midir?

تقاضا
Allah (c.c) bizlere bu dünyadan imanla göç etmeyi nasip etsin. Amin.


MEDİNEM
sevgili kardeşlerim insan bu hastalıga yakalanırsa aslında bırakmak kendi elinde öyle vesveseler akla geldiginde kafanızı başka işlerle meşgul edin ve YARABBİ vesveselerden ve şeytanın şerrinden sana sıgınırım deyin inş unutursunuz ALLAH şifa versin


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm eflazı küfür kelimelerine bende öğrendikten sonra kendimi çok kötü hisssetmeye başladım bu vesveseden nasıl kurtulabiliriz.arkadaşın yazdığı gibi bende aynı oluyo


TisselTassal
Yaşadıkların vesvese kardeşim uzak durmaya çalış benım gıbı 5 sene boyunca kafana takıp irdemele


pire
Arkadaşlar 4 ay öncesinde iman konusunda vesvese hastalığı na yakalandım.ilk başlarda epeyce psikolojik olarak rahatsız etti sonra pek ilgi göstermemeye başladım içimde huzursuzluk ve korku var.Bundan öncesinde güzel ahlak ve iman sahibiydi. Son zamanlarda hayatım alt üst oldu.Ögrendiklerime göre kalpten gecen şüphelerin ağıza alınmadığı sürece din dairesinden çıkarmadığıymış. Doğrumudur. Sürekli imani meselelerde aklıma olur olmadık sorular geliyor bunlardan agzıma almadım sürece sorumlu tutulurmuyum. Sadece düşünüyorum ağzıma almadan. İlk yakalandıgım zamanlar da hep rüyalarında iman ettiğimi görürdüm. Ama bu sıralar bu düşünceler yüzündenmidir nedir hep kendimi hasa imansızmıs gibi hissediyorum.

Okudunuz mu?  Güzel anlamlı çocuk isimleri

Kayıtsız Üye
Aynısı bende de var 7 yıldır yaşıyorum bu sıkıntıyı şüpheye ait şirke ait bir ton düşünce geldi geçti hala da geliyor bunun yüzünden okb hastası da oldum hala da olmakta ancak bunların vesvese olduğunu bildiğim halde hala yaşıyorum ve bu çok rahatsız edici birşey.Çok zor günler geçirdim ilk 2 yıl vesvese olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim vesvese olduğunu.Küfre ait her düşünce geldiği anda hala ilk günkü gibi rahatsız oluyorum. İlaç da kullandım ancak ilaçla olmuyor yıllardır dua ediyorum Allah’a bu durumdan kurtar diye ama belki de böylesi hayırlıymış diyorum elimden bir şey gelmiyor.Sana tavsiyem vesveselerle hiç uğraşma uğraştıkça içinden çıkılmaz bir hal alır hiç bişey olmamış gibi davranman gerekiyor ben beceremiyorum ama sen böyle yap yine de:)

Okudunuz mu?  Namazda Rekat ve dua Unutmak

Kayıtsız Üye
selamunaleykum arkadaşlar ben de dini obsesyon var malesef. sizlere tavsiyem şudur ki kendi kendinize şunu düşünün bu zamana kadar imanınız gitmemiş. bu düşünceler size zarar vermemiş ki insAllah bundan sonra da zarar vermeyecek. örneğin aklınızdan birini öldürmek bile geçse bunu yapmadığınız sürece günah olmuyor. yüce Rabbim bizi düşüncelerimizden sorumlu tutmuyor. dil ile tasdik edip davranışa dönüşmediği sürece bir zarari yok inşAllah. sadece bizi korkutuyor. korku da vesveseyi besliyor. Allah’a sığınmak ve bol bol dua etmek gerek. felak nas süreleri salavat inşAllah. bunları yaparken içiniz sıkılabilir kendinizi riyakâr gibi hissedebilirsiniz bu normal. zamanla önemsememeye başlayıp başka seylerle meşgul oldukça sıkıntılar gececek inşAllah. ben kendime hobi edindim.kokulu taş yapiyorum. ise yarıyor. bol bol dua edin boş kalmayın.Allahim imanımızı korusun ve hepimize sifa versin inşAllah

Okudunuz mu?  Kaşların ortasını kesmek

dinden çıkma korkusu, dini takıntılar dinden çıkarır mı, dini obsesyon günah mı

Bu kategoride yer alan Yatırım sitesinden gelen para başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini Takıntı hastası mıyım acaba ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.