Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Nasuh tevbesini bozmak günah mıdır

Nasuh tevbesini bozmak günah mıdır

Yarbay
selamunaleyküm arkadaşlar benim aklıma istemesemde tevbe etsemde bazen de maalesef isteyerek cinsel şeyler geliyor hemde bu şeyler istemesemde tanıdıklarım hakkında da olabiliyor ayrıca aklıma bazen istemeyerek bazen de isteyerek küfür geliyor ve ben tevbe ve nasuh tevbesi ediyorum ancak nasuh tevbesini 3-4 kez maalesef bozdum kesin olarak pişmanım zaten yapmayacağım diyorum ama bazen geliyor. yani düşündüğüm şeyin benim tarafından mı yoksa şeytan tarafından olduğundan emin olmadığım için de rahatsızım ayrıca nasuh tevbesini bozmanın hükmü nedir hocam telafi için neler yapılabilir yüce rabbimiz bunu affedermi?

Okudunuz mu?  Elfaz-ı Küfür'den korunmak için Kelime-i Şehadet getirmek yeterli mi?

Yorum: Nasuh tevbesini bozmak günah mıdır

Tevbe
Aleyküm selam. Tövbe bozmak; Allah’a verdiğimiz sözden dönmektir bu yüzden büyük günahtır. Gün içinde bolca tövbe etmek sünnettir ve tövbelerimizi samimi bir şekilde yapmalıyız yani ibadetlerimiz ile tövbemizin samimiyetini göstermeliyiz ve ne olursa olsun bozmamaya gayret göstermeliyiz Allah’tan daha çok af dilemeliyiz. allah-ü Teala hepimizin günahlarına af buyurur inşAllah.

Bu kategoride yer alan Muska şirk mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nasuh tevbesini bozmak günah mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.