Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Yemin bozmak günah mı?

Yemin bozmak günah mı?

ikindi
Selam aleyküm degerli kardeslerim.

ben Allahin adina bir konuda yemin ettim.aslinda çok basit birsey.

"Allahin adina yemin ederimki, bir daha oyun (bilgisayar oynu fln,kumar degil) oynamicam.Sadece kirk yilda bir (yani ara sira) arkadaşlarla" dedim

simdi ben bu yemini bozsam günah olurmu?amacim bu yemin yerine kendimi baska türlü kontrol etmek. yani yeni bir yemin etmek istiyorum ama biraz daha hafif. simdi baska yemin etsem, mesela "haftada 1 kere oynicam" diye, bu yeminin hükmü kalkarda yerine yenisimi gecer yoksa yine kefaret ödemem lazimmi?

lütfen sadece söyledinizden 100% eminseniz soruyu cevaplayin. "Saniyorum…", "böyle dudum.." demeniz tehlikeli olabilir Allah korusun yanlis fetvanin sonu iyi olmaz…

Okudunuz mu?  Yaşımdan kücük gösteriyorum.. olgun görünmek için ne yapmalıyım?

Allah razı olsun


Cevap: Yemin bozmak günahmi?

Muhasibi
Kardeşim sorunu baştan sona doğru okudum…Ve şu sonuç çıktı…Sen kırk yılda bir derken ara ara yani ayda bir gibisinden arkadaşlarla oynarım diyorsun…Eğer haftada bir oynarsan bu yemini çiğnemiş olursun ve bunun keffaretini yerine getirmen lazım… Çünkü hem Allah adına yemin ediyorsun ve hemde bozuyorsun…Diğer bir yeminin ise bu haftada bir olan onuda eğer oynarsan diğer yeminin hükmü kalkmış olur çünkü yemini bozmuş olursun…Umarım açıklayıcı olmuştur kardeşim…


Cevap: Yemin bozmak günahmi?

ikindi
peki Allah razı olsun. son sorum, yukaridada sormustum, yemini bozmak, yada yemini tutamamak günahmi?

Okudunuz mu?  Namaz sırasında dua veya hareketlerde şaşırmak namazı bozar mı?

Cevap: Yemin bozmak günah mı?

mum
< yemini bozmak, yada yemini tutamamak günahmi? >
Allah adına söz verip bozmak günah olmaz mı? ne münasebet.
Bir insana bile söz verip sözünde durmamak en büyük günahlardan sayılmış ve münafıklıktan bir haslet kabul edilmiştir.


sdcfvgbhn
ben bir yemin ettim ama ne dediğim iunuttum dediğimin yemin olmama ihtimalide var ne yapmalıyım yardım edin


halilcan
tövbe edin ve gereksiz yere bir daha yemin etmeyin, ne olur ne olmaz diye yemin kefareti veriverin.
Yeminin kefareti için sırayla: 1- On fakiri yedirmek, 2- On fakiri giydirmek, 3- Mü’min bir köle âzâd etmek şıklarından herhangi birisi tercih edilir. Eğer bunları yapmaya imkân bulunamaz veya bunlara güç yetirilemezse, yalan yere yapılan her bir yemin için ardarda üç gün oruç tutulur.

Okudunuz mu?  Bir çok kişiyi öldüren biri tövbe ederse azaptan kurtulabilir mi?

Kayıtsız Üye
Normalde Fitre verirken o yılki fitre miktarı ne ise ailedeki birey sayısınca verilir. Yemin fidyesi verirken nasıl yapılır. Sadece bir kişi için yani kendimiz için mi vereceğiz.


Şema
< Yemin fidyesi verirken nasıl yapılır. Sadece bir kişi için yani kendimiz için mi vereceğiz >
Yemin kefareti, yemin edip yeminini bozan kişinin 10 fidye miktarını yani 115 tl yi bir fakire vermelidir.

Okudunuz mu?  Kurban şahıs adına mı kesilmelidir yoksa işyeri adına kesilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Ben sigara icmememe yemin ve Allah’a yemin ictm kuraana el bastm yeminimi cignesem gunahmdr


arifselim
Yemin etmişsen elbette yeminin bozman günahtır. Dünyadaki cezası da yemin kefaretini yerine getirmendir. Yemin tutulmak içindir sen elinden geldiği kadar yeminini tutmaya çalış.


Kayıtsız Üye
Ilk sorum: Ben yeminimi bozdum bozduktan sonra oruç tutarsam sayılırmı 2. Sorum: yemini bozmak için oruc tutuktan sonra günah sayılmazmı yoksa yinede günah işlemis olurmuyum


Şem’a
< oruç tutarsam sayılırmı >
Yemini bozan kişi 150 tl kefaret ücreti verme imkanı varsa oruç tutamaz. İmkanı olmayan oruç tutar
< e günah işlemis olurmuyum >
Tövbe edip Yemin kefaretinden sonra günah silinir.

Okudunuz mu?  Düşündüklerimizden sorumlu muyuz?

Kayıtsız Üye
yemin ettim bozdum kefareti ödedikten sonra hala o yemin geçerli mi olacak yoksa yemin geçerliliğini kayıp mı edecek


arifselim
Yemin bozuldu mu bir kere artık o bitmiştir. Kefareti yerine getirilmek zorundadır ama yemin kefareti yerine getirilsin yada getirilmesin artık yeminin hükmü bitmiştir. Geçerli değildir.


Kayıtsız Üye
Ben biriyle bir daha konusmayacagima dair yemin ettim o kisi zor durumdayken ben onunla konusmak zorunda kaldim ne yapmaliyim nakit para versem olurmu kefaret için

Okudunuz mu?  Evladın babaya bedduası tutar mı?

arifselim
Yeminini bozduysan sana yemin kefareti gerekir. İlk olarak 10 fakire günde iki öğün doyuracak şekilde sadaka vermektir. Günümüz için bunun miktarı ortalama 160 tl dir.


Kayıtsız Üye
Nisanlim bir tartışma uzerine bir anlık öfkeyle kızgınlıkla yemin ederim bişey istersem adımı değiştiririm diye bir yemin eddi
Yemininden nasıl vazgecer veya bozabilir


arifselim
Bu yemini bozmak istiyorsa ilk önce yeminin aksini yapar yani yemin bozulur. Daha sonra ise yemini bozduğu için yemin kefaretini vermesi gerekir. Yemin kefareti hakkında yukarıdaki cevaplardan bilgi bulabilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam bu biraz uzun olacak ama ben bundan 3 sene önce falan vesveseye tutulmustum iste haşa aklimdan hadi Allah yoksa falan geciyordu ama bunu cogu insan yasiyormus sonra bu hastaliktan kurtuldum sonr icimden onu bunu oldurcem falan diye yeminler ediyordum bikere agzimla da annemi oldurcem falan diye yemin ettim o zamanlar naptimi bilmiyordum iyice darmadağin olmustum sanki bir mucadele veriyordum vesveseyle her seyi takinti haline getirmistim her seyi daha sonra nette bikere ettiginiz yeminler sizi cehenneme goturcek falan diyordu ama ayetin acilimini hatirlamiyorum çok korkuyorum anneme bir sey yaparsam diye cunku anne sonucta bu hadi diyorum cehenneme gidersem falan diye bide aklimda sey var bikere haberde televizyonda yani iki kiz annesini oldurmusler bende çok sasirmistim kinamis olabilirim belki hakarette etmis olabilirim simdiki aklim olsa yapmazdim ama bu konularda normal hocalarda kiniyor hadi diyorum benim basima kinadigim için geliyorsa falan diyorum lütfen beni aydinlatin artuk ibadet bile yapamiyorum ibadetim kabul olmazsa diyor sürekli agliyorum eski halime donmek istiyorum 😡😡

Okudunuz mu?  Aklıma elimden olmadan çok kötü şeyler geliyor

Kayıtsız Üye
Ya arkadaşlar ben her haşırı idda oynardım sonra çocuyum ölsün daha oynamam diye yemin ettim şindi ise yemeni bozup oynasan günahmı


ACİLSERVİS
İddianın zaten kendisi haram. Kumar oynayabilmek için fetva arıyorsun. Bizim sana şunu şöyle yapıp sonra oyna dememizi mi istiyorsun. Yeminin de yemin değil bedduadır. Bu sorunun neresini düzeltelim.

Okudunuz mu?  Günlük Allah Zikri

Kayıtsız Üye
Ben sigara içmemek için arkadaşıma yemin etmiştim. Ancak bu yemini gönülsüzce o an o konunun kapanması için ‘ tamam, evet, yemin ederim ki’ gibi sözlerle geçiştirmeye çalişmiştim. Ancak bazı durumlardan dolayı dayanamıyorum ve içiyorum. Bu ettiğim gönülsüzce yemin geçerli sayılır mi?

Okudunuz mu?  Yeni doğan çocuğun kulağına ezan okumak

ACİLSERVİS
Ortada tehdit falan yok. Gönülsüz de yemin etmişsin yeminin geçerlidir


Kayıtsız Üye
bir oyun için ilk elmadla açılan sandığı açıcam demiş ama açamammış elmas yetmemiş 1 elmas eksik olmuş ama yemin ederken YATARAK ETMİŞ, ALLAH ‘IN İSİMLERİNİ KULLANMAMIŞ , VE İÇİNDEN SÖYLEMİŞ bu günah olurmu hani yatarak yemin etmiş ya birde yasin okusa Allah’a dua etse tövbe etse veya 1 fakire 1 ekmek alsa yeter mi günah olurmu ve kefaret gerkirmi ALLAHIN isimlerini söylemediği için.

Okudunuz mu?  Teyzenin kızının kızı ile evlenmek doğru mudur?

yemin bozmak , yemin bozmak günah mı, yemin bozmak günah mıdır

Bu kategoride yer alan Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin bozmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.