Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
missa
Abone

Dini takıntı hastalığına yakalandım sürekli korku içerisindeyim (Obsesif)

Dini takıntı hastalığına yakalandım sürekli korku içerisindeyim (Obsesif)

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm arkadaşlar
dini takıntı hastalığına yakalandım sürekli korku icerisindeyim kendi kendime konusuyorum buna engel olamiyorum icimden gecenleride sanki dile döküyorum gibi bunlara nasıl engel olurum tedavisi varmi ve önereceginiz dualar varmi? tesekkürler.


Cevap: dini takıntı hastalığına yakalandım sürekli korku icerisindeyim (Obsesif)

Katade
Dini takını aslında vesvesedir
Vesveseden kurtuluş duâsı

vesveseye önem vermeyiniz
İmam-ı Gazalî hazretleri buyurdu ki:

Her insana musallat olan en az bir şeytan vardır. Şeytanın vereceği vesveselerden korunmaya çalışmalıdır! Şeytan cahillere daha çok musallat olur. Dinini iyi bilene vesvese veremez.

Okudunuz mu?  Online oyunda şans kutusu haram mı

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

Kanın damarlarda dolaştığı gibi, şeytan da, insanın vücudunda dolaşır. Açlıkla [az yemekle, oruç tutmakla] onun yollarını daraltın!

Şeytan, kalbe vesvese verir. Allahü teâlânın ismi söylenince hemen kaçar. Söylenmezse vesvese vermeye devam eder.

Vesvese, duâ ederek, zikrederek azalır ve yok olur. Bunun için, bilhassa günah işleme meyli olduğu zaman, hemen Allahı hatırlamaya, onu anmaya çalışmalı, istigfar, salevat ve duâ okuyarak şeytanı uzaklaştırmaya çalışmalıdır! Günahlara tevbe etmelidir! Şeytanın vesvesesinden ve sıkıntılardan kurtulmak için, hergün şu duâyı okumalıdır:

Okudunuz mu?  Kocam beni sürekli aldatıyor

Ya allah-ür-rakib-ül-hafiz-ür-rahim. Ya allah-ül-hayy-ül-halim-ülazim-ür-rauf-ül-kerim. Ya allah-ül-hayy-ül-kayyüm-ül-kaimü ala külli nefsin bima kesebet, hul beyni ve beyne adüvvi! (22)

Yetmiş Melek,1000 Sabah okuyana Ecir Yazar

Bu salâvatı bize öğreten Bizâtihi Hazret-i Rasûl Aleyhi’s-selâm… Hadîs-î şerîfte buyuruyor ki:

Her kim bu şekilde derse, yetmiş melek,bin sabah ona ecir yazar

Okunuşu:

Cezallâhu anna seyyidenâ Muhammeden ma huve ehluh

Anlamı:

Allah’ım Efendimiz Muhammed’e lâyık olduğu şekilde ihsanda bulun bizim tarafımızdan, biz onu değerlendirmekten âciziz…

Okudunuz mu?  Taziyede dua okunduktan sonra ölüye türkçe dua nasıl ederek bitiririz

Yüz kere okununca korkulari bitiren dua

"Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl"

Bu dua ile ilgili olarak Muhammed (sav) söyle demis: "Sizden herhangi biriniz, büyük bir hadise (olay) ile (elem-keder, dert-bela, düsman ile karsilasma gibi) ‘Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl’ duasını okuyunuz. Cenâb-i Allah, düsmüs oldugunuz belâyi sizden uzaklastirir."
Yüz defa "Hasbünallâhü ve nîmel vekiyl" deyiniz. Yüzüncü de "Ni’mel’Mevlâ ve ni’men’nasiyr" diye ilave ediniz. Böylece korktugunuzdan emniyet ve selâmette olursunuz" demek olur.. (Bunu diyen, kitabin yazari Imam Hatip El’Hacc Hattat Hafiz Yusuf Tavasli)
Üçer kez okununca stres ve sıkıntıyı bitirir dua
Stresli ve sıkıntılı kimse su duayi üç kere okumali ve üçer üçer okumaya devam etmelidir: "Allâhü, Allâhü, Rabbî lâ üsrikü bihî sey’â"
Üç veya yedi kere okununca stresten kurtarir dua
Bu dua, Yunus’un balik karninda iken okudugu duadir. Yunus, baligin karninda o sıkıntılı aninda bu duayi okumus ve baligin karnindan o siddetli stresten kurtulmustur. "Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez’zalimiyn"
Bu dua dahi 3 veya 7 kere okunur ve okumaya devam edilir. Bu dualar topluca dahi okunmaya devam edilir.

Okudunuz mu?  Kur'an okuduktan sonra okunacak dua

Yorum: Dini takıntı hastalığına yakalandım sürekli korku içerisindeyim (Obsesif)

Kayıtsız Üye
Lutfen banada yardim edin 😞
Herseyi çok kafama takiyorum her yaptigim seyden pismanlik duyuyorum evime bir esya almaktan,yaptirmaktan korkuyorum aldigim herseyi gidip tekrar degistiriyorum verdigim her karardan pisman oluyorum. ben bunu neden aldim keske almasaydim diyip gunlerce kafama takiyorum.ve bu bana sikinti yapiyor geceleri uyuyamiyorum.kendimi telkin etmeye calisiyorum ama hiç faydasi yok.kendim mutsuz olup etrafimdakileride mutsuz ediyorum.cok sukur buyuk bir derdim yok baskalarinin dertlerine bakip utaniyorum hatta ama bu vesveseden kurtulamiyorum.nolur yardim edin.

Okudunuz mu?  Kitaptan ve youtubedan namaz duaları

Yorum: Dini takıntı hastalığına yakalandım sürekli korku içerisindeyim (Obsesif)

Kayıtsız Üye
Hic birseyi kafaniza takmayin dunyada ne dertler var. Seytanin sizi oyalamasina musade etmeyin zaman kaybediyorsunuz.Rabbimize siginin. Namazlari birakmayin kusluk evvabin israk teheccud kilin sadaka verin. Bu dusunceler geldikce ibadete sarilin. Bu vesveselerin amaci sizi islami yasamaktan uzaklastirmak yildirmak yormak. Eger bu hale devam ederseniz o amacina ulasmis olur .Siz bu amacin tersine hareket edin. Ozellikle duzenli zikre baslayin.

Okudunuz mu?  Büyü yapılmış olduğunu nasıl anlarım ?

Kayıtsız Üye
Kardesım BOL BOL ISTIGFAR ET GECMİŞ GUNAHLARINA BNDEDE VARDI İYİ OLDUM ZAMANLA.ÇÜNKÜ ŞEYTAN YADA CİN MUSALLAT OLMUŞ OLABİLİR.


Kayıtsız Üye
Merabalar bende bu konuda çok kotuyum insnlara svgim gitti hissizlestm hersydn sogudum manevi olarakta coktum ailemdende yardim beklerken ters sonuc aldim nolursunuz bisy soyleyin ne yapmaliyim

Okudunuz mu?  Elvin ismi bebeğe verilir mi?

Kayıtsız Üye
Dua na ilac ekle psikiyattriye git bir seyin kalmaz iylesirsin insaAlllah


Peri kuşu
Sakın sakın antidepresanlara bulaşmayın benden size tavsiye ben 10 senedir çeşitli ilaçlar kullandım hcbi faydasını gormedım daha çok kötü yaptı beni ve en sonunda kendım bıraktım eskisi kadar kötü degılım çok şükür ilaçlar bagmlılık yapıo ınsana uyusturucu gbı ıstesende bırakamıosun zaten…benden size tavsıye sakın bulaşmayın ilaç yerine dua okuyun bol bol arapça bılıosanız kuran okuyun Allahtan isteyin ben öle yapıorum…Allah cünlemize acil şifalar versin (amin)…Allaha emanet olun…

Okudunuz mu?  Geçmişte yaşadığım azaplar aklıma gelip beni isyana sürüklüyor

Kayıtsız Üye
Merhaba bol bol dua edin iki duam var şeytan düşmanı Ve gul Rabbi euzu bike min hemazatiş şeyatin ve Euzu bike Rabbi en yehdurun.ikinci duam Ve İmma yenzeganneke mineş şeytani nezgun festeiz billahi İnnehu huves semiul alimu.İnşirah suresini elinizi kalbinize koyarak okuyun El latif ismini 129 kere okuyabilirsiniz Bismillahil Latif birde eğer konuşmak isterseniz bana yazabilirsiniz bende yaşadım aynılarını yaşıyorum.bir hocaya gidebilirsiniz arkadaşlarınız varsa konuşun dertleşin yanlız kalmayın ALLAH’IN bizi herkesten çok sevdiğini unutmayın ve herşeyi affedeceğini.

Okudunuz mu?  Diyanet'e Göre Yoga Günah Mı?

takıntı hastalığı için dua, takıntılardan kurtulmak için dua, takinti duası

Bu kategoride yer alan Vesvese olduğu nasıl anlaşılır, ümitsizlik nasıl geçer başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini takıntı hastalığına yakalandım sürekli korku içerisindeyim (Obsesif) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.