Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Takıntı hastasıyım.sürekli aklıma kötü şeyler geliyor.

Takıntı hastasıyım.sürekli aklıma kötü şeyler geliyor.

Cosk#n
Selamun Aleyküm.ben takıntı hastasıyım 1 yıldır özellikle yaz tatillerinde sürekli vesveseler geliyordu bu yıl sürekli vesvese geldi aklıma.çok fazla araştırma yaptım artık ailem psikolojimi kaybetmemden korkuyor.bir kaç tane şey söyliyim.mesela bu sitede bir yazı okuyorum yazı uzun kısaltarak okuyayım diyorum sonra haşa umursamıyorum gibi oluyor yapmıyorum.sonra okurum diye açtığım telefonumda40 tane sekme var.mesela dua okurken arapçası varsa okumadan geçmiyorum.boş işlerle uğraşmamak Sünnetdir.tv izlerken haşa umursamıyorum gibi geliyor camiden çıkarken camideki yazıların hepsini okumaya çalışıyorum.annem artık internetten yazı okuma diyor babamda diyor.ne yapacak bilmiyorum.Allaha dua ediyorum.cevaplarsanız teşekkür ederim Allah Razı olsun


Cevap: Takıntı hastasıyım.sürekli aklıma kötü şeyler geliyor.

elifvav
şeytan imanı güçlü olanı vesvese verir itibar etmeyin sizi bunalıma sokup ibadetten uzaklaştırmak ister


Cevap: Takıntı hastasıyım.sürekli aklıma kötü şeyler geliyor.

Cosk#n
Kardesim yazıları okumadan gecemiyorum ve haşa sanki sünneti önemsemiyormusum gibi geliyor.


Merhaba Nolur Bir Bakin ?

merveayarrr
Merhaba ben okb hastasıyım 3 yıldır çeşitli okb ataklarım oluyor bir rüya etkisi ile eşimin kardeşini gördüm rüyada ve bunu takıntı hale getirdim acaba hoşlanıyor musun diye korktum ve en büyük kabusum oldu öle bisiyin gerçekleşmesi . dünde eşim bir rüya görmüş bunlardan habersiz eşimin kardeşi bana dörtlü misina ipi veriyormuş ben ağlıyormuşum sen sevgiliyken bana iki tane verdin bak kardeşine diyormuşum.oda kızıyormuş senin gözün mü var diye .şimdi bu konuyu taktım birde şeftali görmüş eşim elinde ne demek acaba sizce takıntım gerçek mi vesvese mi yapıyorum ?

Okudunuz mu?  Evli çiftlerin eşlerden sadece 1 tanesi cennete giderse ne olur ?

Hocam merhaba ben 3 yıldır okb hastasıyım önceden farklı takıntılarım vardı sonra öyle bir takıntı geldi ki beni hayattan soğuttu bir gün kaynım ile kamerada konuşuyorduk . uzun zamandır görmemiştim. Başka şehirde yaşıyor evlendi kamerada o gün sevimli ve sempatik geldi . o gün pek umursamadım. Bu durumu çünkü kaynıma karşı art niyetli olmadığımı biliyordum ama sonrasında bu hastalık beni acaba diye diye hasta etti ve takıntı haline geldi sen acaba hoşlanıyor musun neden o gün sevimli. Geldi ki diye beynim de yoğunlaştı ve kabus oldu hayatım . dün de eşim bir rüya görmüş rüyasında kaynım bana 4 tane misina ipi gibi karışık ip veriyormuş ve ben ağlayarak eşime kızıyormuşum. Bak kardeşin bile bana 4 ip verdi sen zamanında 2 vermiştin diyormuşum oda senin kardeşimde gözün mü var diyormuş. Ve ben bu rüyayı dinledikten sonra acaba rabbim eşime ikaz mı ediyor benden uzak durması için diye takıntı yaptım bir yol gösterin ne olursunuz

Okudunuz mu?  Taşıyıcı annelik caiz midir?

eşim rüyasında erkek kardeşinin bana 4 tane ip verdiğini görmüş. ben eşime ağlayarak diyormuşum ki sen zamanında bana 2 tane ip vermiştin diyormuşum oda kızıyormuş senin benim kardeşimde gözün mü var diyormuş birde şeftali görmüş elinde


misafir1
ne görülen rüya, böyle bir takıntı yapılması anlamına gelir; ne de bir rüya görülmemesi, baldızlara kayınlara ölçüsüz mesafesiz davranabileceğimiz anlamına gelir. yeryüzünde aklı başında herkes, erkeğinde kadının da kim olduklarını neci olduklarını bilirler. insanların, nikah bağı olmayan kan bağı olmayan karşı cinslerle arasına mesafe koyması gerekir.

Okudunuz mu?  Oruçluyken Gusül Abdesti

Nursena5858
Selamunaleyküm.Aklıma sürekli kötü şeyler geliyor.Her konuda herkesle ilgili olabiliyor.Mesela bir şeye üzülüyorum ama içimden oh olsun diye geçebiliyor.Ya da normalde tırnağı kırılsa canım yanacak insanın içimden ölmesi falan geçebiliyor.Neden böyle oluyor anlayamıyorum ama o kadar üzülüyorum ki.Üzüldükçe daha da artıyor.Gerçekten çok üzülüyorum çünkü o an kesinlikle aklımdan geçen kalbimden geçmiyor.Düşünmekten utanacağım şeyler bile aklıma gelebiliyor.Çok üzülüyorum bu duruma ne yapmam gerekir ?


misafir4
bunların bir anlamı, bir değeri olmadıklarını bellerseniz inşaAllah geçeceklerdir. ya işte hala geçmedi şeklinde düşünmeniz bile aslında bunlara halen bir değer atfettiğinizi gösterir. batılla ve çirkinliklerle oyalanmak, onlara imrenmek, onlara niyetlenmek başkadır ancak aklınıza böyle gelen anlamsız istemsiz ve faydasız şeylerin bir değeri yokdur. bunların üzerinde artık durmayın, bunlara bir değer atfetmeyin. bunlar akla esen şeylerdir ve insan aklına esecek şeylere mani olamaz ancak insan bunların üzerinde dumayabilir. insan bunlara bir anlam yükledikce bunlar akla eser eser dururlar. ancak insan bunlara bir değer atfettiği zaman artık bunlar akla gelmezler.

Okudunuz mu?  Nefsimizin hangi mertebede olduğunu nasıl anlayabiriz ?

gimsangoksel
Merhabalar, sıklıkla hemen bir çok insanın hayatında az da olsa bu tarz takıntılar vardır. Aslında endişe etmeyi bize hıfzı hayatın korunması adına doğal olarak verilmiş bir duygu olarak düşünmek gerekir. Tabi bunun dozu çok önemli. Adı vesvese olan bu duygular eğer kişi tarafından hayatını bozmaya,zora sokmaya kadar gidiyorsa artık adına vesvese veya takıntılar demekten uzaklaşmak ve mutlaka yardım almak gerekir. OKB adıyla anılan bu duruma giren insanlar işin eğitimini almış ilaçların dışına taşan önerileri olan hekimleri bularak onlarla bu işi yani sıkıntılarını en aza indirmeyi düşünmek zorundadırlar. Bunun yanı sıra elbette manevi anlamda destekleyici bazı şeylerin de varlığı muhakkak fayda verecektir. Lakin takma kafana boş ver dinleme sen bunları diyerek aslında sizi anlık rahatlatma olan sözlerden çok fazla fayda göremezsiniz. Zira bu sizin elinizde olan şeyler değil değildir. Kimisi kapıyı kapadım mı takıntısına , kimisi ocağı söndürdüm mü endişesine , kimisi mikrop bulaştı mı korkusuna düşerken bire başkası dua kabul oldu mu , yanlış mı okudum gibi daha çeşitleri çok olan ona göre mantıklı olan duygu fırtınasının içine girer. Peki bu durumda ilaçların faydası var mı? Elbette var, beynimizin bu tür düşüncelerini bloke etmekte mutlaka bu tip ilaçlardan faydalanmak lazımdır. İşin ehli olanlar size uygun ve sizin yakınmalarınıza göre ayarladığı doz ile bunu size sunar. Başlangıçta sabırlı olmak ve mutlaka en az ilaçların faydasını görmek adına 3 hafta gibi devam etmek menfaatinizedir. Diğer yandan Felak ve Nas surelerini sıklıkla ve düzenli okumak ,akşam yatmadan evvel 7 ihlas, 7 Ayetel Kürsi, ve 7 salavat getirmekle manevi anlamda kendinize güç verebilirsiniz. Birde benim şahsi önerim; Diyelim ki ellerinizi yıkadınız ama tatmin olmadınız. Bunu tekrarlamak duygusuna düştünüz ve yapmaya başladınız. Bu durumda bu hareketi 3 defa sınırını aşmamaya bakınız, zaten lavabonun başındasınız 3 defa ardı ardına yıkamakla çok fazla vakit harcamazsınız(su ve sabun dışında) halen daha emin olmama duygusuna girdiğinizde şunu söyleyin ben üç defa yaptım temizlendim kesinlikle elimde mikrop yok eğer devam edersem Allah a karşı doğru şey yapmamış olurum. Bunu söyleyince sığındığınız yer Allah CC luhu olacak ve eminim ki sizi bu duygudan o an emin kılacaktır.

Okudunuz mu?  Kime Yahudi denir ?

Denizimsi
Ben de bu dertten muzdarip biriyim.Çok çok detaylı yazamam ama gerçekten istemeden utanacağım şeyler düşünüyorum.Utanacağım rüyalar gördüm.Çok utanıyorum.O kadar canım yanıyor ki size anlatamam.Kafamın içinde neler oluyor anlayamıyorum.Neden kötü rüyalar görüyorum neden kötü şeyler düşünüyorum hiçbir fikrim yok.Başkaları hakkında kendim hakkında kötü şeyler düşünüyorum sürekli.Gördüğüm rüyalardan utanıyorum.Gerçek değil farkındayım ama yine de çok etkiliyor beni.

Okudunuz mu?  Eşime karşı kadınlık görevlerimi yerine getiremiyorum

Kayıtsız Üye
Ben çocukken hastaydım bir de camide taciz edildim ben lanetlendiğimi düşündüm camiye tek giremezdim zaten hep mutsuz lanetli hissim vardı şimdi de okb tedavisi görüyorum tabi bahane değil bunların hiçbiri ama Allah’a çok isyan ederdim ama nerden bileyim dinden çıkmaymış elfazı küfürmüş bir de okb olunca sürekli dinden çıkıyor gibi hissediyorum.Hayatım zehir oldu.Abdest alacağım zaman 1 kere alıyorum.Benim durumumu yaşayan insanlarda var.Allahtan işaret istedim gönderdi ama içim hala geçmiyor.Namaz bile kılamıyorum.Sürekli acaba dinden mi çıktım hissim var.Biliyorum benim ilim öğrenmem lazım ama öğrenmeye çalıştıkça arttı bu.Korkularım affedilmeme hissi.Lanetlenmiş gibi varken ibadet etmek çok zor.Sürekli kafir gibi hisseden biri ibadet yapamaz zaten.Aklımdan geçenleri saymıyorum bile.Allaha sürekli şükreden biri olmak istiyorum,tesettürlüyüm inşAllah çarşaf da giyerim ama sen müslüman olamazsın sen lanetlendin hissini aşamıyorum.Sürekli araştırdım.Mürted miyim münafık mıyım kafir miyim diye kafamda kuruyorum.Mesela bugün kaç kere küfre düştüm bilmiyorum.Tövbe ve Kelime-i şahadet yeterli biliyorum.Kuran okumaya başladım,tövbesi olmayan günah da yok.Bir tek şirk üzerine ölmemek gerekiyor. Ben ergenliğe girmiştim Allah yok inanmıyorum görmüyor beni dediğimde ama sonra farkına varıp Allah yoksa beni kim yarattı tövbe tövbe demiştim. Yani lanetlendim mi yoksa Allah beni seviyor mu anlayamıyorum.Bahane değil tabi hiçbiri ama bu kafayla olan biri ibadetlerini yapamaz…Bilmeden çok şey yapıyoruz cahilliğin bahanesi de olmaz diyorlar ama biz İslamda her şeyin doğrusunu nasıl öğreneceğiz ? Malum memlekette hoca da çok internette sağlam bir kaynak değil.Allah rızası için bana yardım edin.

Okudunuz mu?  Nefsine yenilmek ve farzları yerine getirmemek

misafir4
şöyle düşün… bir hristiyanın aklına islamla alakalı şeyler geldiği zaman; sonrasında da bunları umursamayıp, inkarına devam edip, kilisesine gidip ayinlerini yapdığı zaman; bu kimse müslüman mı oluyor ? hayır. ne zaman ki oturuyor, kelime-i şehadet getiriyor, Rab olarak Allah ı elçisi olarak muhammad sav i belliyor, eksik gedik bir şeyler yapıyor, o zaman müslüman oluyor. bir hristiyana baktığınız zaman da, üzerinde haç vardır veya zaman bunu açık ediyordur, açıkdan malum herkesce bilinen çeşitli küfür alametlerini taşır veya kiliseye gidiyordur dersiniz ki, bu hristiyan. yani öyle akla esmekle, kurcalamakla olmuyo. bir insanın neci olduğu kabak gibi bellidir. din Allah a mahsusdur ve Allah avc bize son elçisini ve kitabını göndermiştir ve açık seçik ortadadır. müslümanların sıkıntısı bazen şu oluyor… kendilerini/insanı veya dünyayı/alemi bilmiyorlar. tamam bunlar zor işler insan acziyete düşebilir de ama insanda bu kadar takılıp kalmaz veya sardırmaz. dünyanın halleri insanın halleri der geçer. insanlar leyla gibi yaşıyorlar sonra da sorunlarını dine kanalize ediyorlar. ilmi bir rehberliğe benzetebilirsiniz ve nihayetinde her zaman esas olan o rehberliğe uymanız olacakdır. yoksa bunları biriktirmek veya bunları edinmeyi bir paye bir derece olarak görmek veya bunları iş edinmek bilmiyorum ne kadar anlamlıdır. ve bu rehberlik insanın önünü aydınlatır, nelerle karşılaşabileceğini bilmesine, bunlara hazırlıklı olmasına ve hedefine daha rahat ve daha kolay varmasına yarar. öteki türlüsü ise en iyi ihtimalle insanın karanlıkda el yordamıyla işlerini görmeye çalışmasına, kırıp dökmesine, düşüp yuvarlanıp durmasına yol açar. zaten günlük işlerimizde herkes aynı şeyleri söylüyor. bunlardan yapabildiklerimizi yapıyor, yapamadıklarımızı en az zararla kapatmaya çalışıyoruz. burada da devreye samimiyet ve Allahın rızasını gözetmek giriyor. konuşula gelen tartışıla gelen şeylere gelince… hem çoğu boş işler hem de aklındaki ve ağzındakileri kusmak için yer arayan insan tipini anlıyorsunuz. bazen bakıyorsunuz birisi yol aydınlatıyor yük hafifletiyor, diğeri kalbindeki ve aklındaki zehirleri kusuyor. birisi aklını başına al diyor, ötekisi olan aklını da alıyor binbir çetrefile sokuyor, mürteddi kafirdi bilmem neydi diyor. biri dini anlatıyor diğeri kendine öyle gelenleri anlatıyor. biri Allah a çağırıyor, diğeri kendisine çağırıyor. tabi o arada da ilmin binbir türlü suistimalini de yapıyorlar. akı kara karayı ak yapıyorlar. güzel makul ağdalı sözler dayanaklar filan gırla ama arkasında ya şahsi emelleri ya da şahsi hastalıkları oluyor. yani dinin karışık bir tarafı yok, bunu üzerine konuşulacak bir mesele belleyince olmuyor. zaten o tarafları boş taraflar.

Okudunuz mu?  Kafamda iki tane dikiş var nasıl gusül alacağım?

Vesvese Hastasıyım Ne Yapabilirim

Bu kategoride yer alan Herşeyden sıkıldım hayattan soğudum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Takıntı hastasıyım.sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.