Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Oruçluyken Gusül Abdesti

Oruçluyken Gusül Abdesti

sakaryalı12
Oruçlu iken gusül abdesti alınırken tükürk yutarken ağza su kaçarsa veya normal olarak abdest sırasında yanlışlıkla kaçarsa ne olur istemeden oldu açıkçası kaçtığınıda bilmiyorum


Cevap: Oruçluyken Gusül Abdesti

Esad
Hususen yapmadığınız birşeyden dolayı sorumlu olmazsınız.Siz kendiniz dikkat etmeye çalıştıysanız ve istemeden bir su yutma veya kulağa buruna su kaçma gibi bir durumla karşılaşmışsanız orucu kaza etmeniz gerekmez.Siz kaçıp kaçmadığınıda bilmiyorsunuz.Bu yüzden orucunuzda hiçbir sıkıntı yoktur.

Okudunuz mu?  Göktürk Bayrağı Asmak?

Lakin şöyle bir durumu örnek verecek olursak,yaz vakti denize veya havuza girmek istediniz ve biliyorsunuz ki orucunuzun bozulma ihtimali olabilir.Ne kadar dikkat ederseniz edin siz havuza bunu bilerek ve isteyerek giriyorsunuz bu tehlikeyi göz önüne alarak bu işi yapıyorsunuz ve istemeden olsada ağıza buruna kulağa su kaçma durumunda sizin gününe gün oruç yani kaza etmeniz gereklidir.Soru ve cevaplardan ötesi ilk önce yaptığımız şeyi Kalbimize sormamız yeterli olacaktır.Orası bazı durumlarda en iyi hoca dır 🙂 Allah’a Emanet Olun

Okudunuz mu?  Buluğ yaşından önce işlenenlerden anne baba sorumlu olurmu?

Cevap: Oruçluyken Gusül Abdesti

sakaryalı12
Peki saolun 🙂 hayırlı iftarlar , hayırlı ramazanlar


Oruçluyken gusül abdesti

#Utangac
Selamun Aleyküm

Ben uyurken meni gelmişti bende gusül abdesti alırken gargarayı fazla yapmadım sorun olurmu? Gargara yaptığımdada boğazımda ıslaklık oluyordu boğazım onu çekiyordu yani yutmaya çalışıyordu. Buda orucu bozarmı?

Okudunuz mu?  Ailemin benim için istediği kızı istemiyorum diye kavga ediyoruz ne yapmalıyım detaylı anlatıyorum

Kloroplast
Sorun olmaz kardeşim zaten boğazını gargara edecen diye bişe yok..!ağzına su al çalkala bırak bu kadar basit.


#UguR
Suyu yutmadığınız sürece sorun olmaz.


qwert123
Selamun aleykum orucluyken alinan gusulde agiz ve burunda abarti yok ya hani orucumuzu actiktan sonra tekrardan mubalaga ile gusül almali miyiz ?

Okudunuz mu?  Kişinin ahirette siması boyu nasıl dır?

MERAK EHLİ
Tekrar almaya gerek yoktur.


qwert123
Selamun aleykum bugün orucluyken gusül abdesti aldim agzima su alirken gargara yapmadim oruclu oldugum için burnuma alinca da normal bir sekilde hemen sumkurdum yani yakmadim burnumu anliycaginiz mubalaga yapmadim agiz ve burunda guslum tamamdir dimi bir de aksam namazından sonra tekrar almama gerek var mi mubalaga yaparak yoksa bu gusulle devam edeyim mi?

Okudunuz mu?  Miraç Kandilinin Fazileti Ve O Gün İşlenecek Günahlar Ve Sevaplar

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Hayırlı Ramazanlar dilerim. Sabah uyandım Orucumu riske atmamak için gusül almak istedim bir sıvı çıktı avret yerimden.
Herneyse burnuma ağzıma su verirken bogazıma kaçırmamak istedim ama sonra az çektim suyu çok az sonra tekrar aldım gitmemiştir kabul olmamıştır diye tekrar aldım bu sefer yine az çektim burnuma suyu ama bir tanesinde çok gitti ve hissettim boğazıma bir yere gittigini 1.sorum orucumu kaza yapmam gerekirmi
2.sorumda şudur ; bu olaydan sonra Oruç bozulmuştur diye bir şey yiyip içmedim tabi ki ama önem vermedim ağzıma giden suya felan yalnışlıkla onu yutup 61 gün kefarete düşmüşmüyümdür ?
3.sorumda Gusül abdestimin olup olmadıgından şüpheliyim bu burna su çekme kısmında Ramazan ayında oldugumuz için az çektiğim için belki hiç çekemedim belki bir deliğe çekebildim vs
Lütfen yardımcı olun Allah Razı olsun

Okudunuz mu?  Namaza Niyet Ederken Neden Gurbeten İllAllah Denir

arifselim
Aleykum selam. Boğazına kaçmışsa bunu sen bileceksin. Bu durumda sana bir gün kaza gerekir. Kefarete ise gerek yoktur. Ağza ve burna suyun girmesi yeterlidir. Oruçluyken çok fazla suyu çekmemek gerekir.


Oruçluyken Gusülde Gargara Yapılır Mı

Bu kategoride yer alan Hiç zina etmemiş bir kula ALLAH mükafat verir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken Gusül Abdesti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.