Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:07
Oruc
Yönetici

Oruçluyken malesef cünüp oldum bu akşam iftardan sonra gusül abdesti aldım acaba ne..

Oruçluyken malesef cünüp oldum bu akşam iftardan sonra gusül abdesti aldım acaba ne..

Kayıtsız Üye
Hocam Ben oruçluyken malesef cünüp oldum bu akşam iftardan sonra gusül abdesti aldım acaba ne yapmalıyım bu durumun günahı nedir ne zaman kaza yapmalıyım belirli bir günü varmı u sorularıma cevap verirseniz rahatlayacağım?


Cevap: oruçluyken malesef cünüp oldum bu akşam iftardan sonra gusül abdesti aldım aca

Ercan
Cünüp olduktan sonra bir namaz vaktini geçirmeden gusletmek gerekir. Kazaya kalan orucunuzu da Ramazan Bayramından hemen sonra ilk fırsatta kaza etmeniz sizin için en hayırlısıdır.

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili resimli sözler

Cevap: oruçluyken malesef cünüp oldum bu akşam iftardan sonra gusül abdesti aldım aca

Kayıtsız Üye
oruçluyken maalesef isteğe bağlı cünüp oldum çok azdım kendime söz geçiremedim cünüp olmamak için çok uğraştım ama olmadı en sonunda cünüp oldum şuan çok pişmanım ne yapmalıyım ??? nolur ya söyleyın yıne orucuma devam etsem bir şey olurmu ama çok pişmanım (


Yorum: Oruçluyken malesef cünüp oldum bu akşam iftardan sonra gusül abdesti aldım acaba ne..

Hoca
Hanefi mezhebine göre orucun bozulmuştur ve hem kaza hem kefaret gerekir. Diğer mezhepelre göre ise sadece kaza gerekir.

Okudunuz mu?  Göğüs masajı yapmak orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
hocam bir sorum olacaktı yardımcı olursanız çok memnun olurum ben ramazanın2. gününde rüyamda cnüp oldum oruç tutugum için abdest alma konusunda terddütte kaldım ama orucumu bozmadım ıftardan sonra abdest aldım acaba orucum bozuldumu kaz yapmam gerkıyor mu hocam aslında benım asıl sorum o gun abdestimi iftardan sonra aldım hemn almam gerktıgını bılmıodum lütfen yardımcı olun orucuma dewam edıyımmı yoksa orucum bozuldumu rüyamda olan bir şey yuzunden orucumun bozulmasını ıstemem hocam yardımcı olursanız sewinirim…

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre ramazan ayında bilerek oruç tutmamak kaza ve keffaret gerektirir mi ?

Hoca
Oruçluyken rüyalanan kalkar guslünü alır ve orcuna devam eder. Siz gusül almamakla büyük günah işlemişsiniz ama oruç geçerlidir kaza gerekmez.


Kayıtsız Üye
Oruçluyken cunup öğle ezanindan sonra gusül abdesti aldim orucum bozulmusmudur yoksa orucun dewam mi ediyordur


Hoca
Elle cünüp olanın orucu bozulur ama ihtilam olmuşsanız yıkanın ve oruca devam edin

Okudunuz mu?  Gece rüyalanmak orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Ben oruculuym.

Ve bende bir problem var benim bugazima dokunulursa ben huylaniyorum yada biri nefesini verirse bugasima çok huylaniyorum ve avretmahalimden bisey akdi ama çok deyil birazcik ve simdi merak ediyorum bu durum gusül gerekdirirmi lütfen yardımcı olun

Tesekürler!

Lütfen yardımcı olun ben orucluyum ve benim bogasima biri dokununca huylaniyorum veya nefesini verince.

Ve avretmahalimden bisey akdi ama çok az bisey simdi benim sorum su bu durum gusül gerekdirirmi ve orucu bozarmi

Okudunuz mu?  Sahur ile ilgili güzel sözler

Tesekürler!


Hoca
< avretmahalimden bisey akdi ama çok az bisey simdi benim sorum su bu durum gusül gerekdirirmi >
Akan muhtemelen mezidir gusül gerekmez. Sadece MENİ gusül gerektirir bir ilmihal alın okuyun


Kayıtsız Üye
Aksam ruyamizda cünüp olduk sabah kalktigimizda abdest aldik hayla oruç geçerlimi


mum
< sabah kalktigimizda abdest aldik hayla oruç geçerlimi >
Oruç geçerli, yıkanın ve devam edin

Okudunuz mu?  Durduk yere akan meni namazı orucu bozar mı gusul gerektirir

Kayıtsız Üye
Merhaba,
Oruç tutuyorum. Daha hızlı geçsin diye dizi izliyordum. Ama dizide kötü görüntüler var. Böyle güzel bir ayda böyle kötü diziler izlememem gerektiğini anladım artık. Oraları genelde kapatıyorum. Bir şekilde engellemeye çalışıyorum. Ama bazen istemeden de olsa görüyorum. Ve bazen akıntı geliyor. Aslında eski akıntılarım gibi geliyor aynı koku falan ama. Fazla geliyor. Ve zaten sarımsı. O yüzden tam emin olamıyorum. Mesela böyle izlediğin bir şey dolayısıyla meni gelirse (2 gün oldu diyelim.) Ama elle falan temas yok sürtünme falan da yok. Sadece bakmakla. orucun bozulur mu ve kefaret gerektirir mi? Ben de meni geldi demiyorum. Sadece geldiğini düşünürsek diye sormak isterim. Yanlış anlamayın lütfen.
Hepinize İyi Ramazanlar bu arada. 😊( bu arada bayanım sorumu ona göre cevap verirseniz daha kolay olabilir.)

Okudunuz mu?  Uykuda ihtilam (cünüb) olmak orucu bozar mı?Şafii ve Hanefiye göre

ACİLSERVİS
Anlatımına göre gelecek şey mezi olur. Meni olduğunu varsayalım o zaman orucun elbette bozulur. Meniyi illa el ile getirmek gerekmez buna sebep olduysan yine bozulur. Çünkü ortada bir suç var. Rüyalanmaya benzemez. Ve bu izlemelerinle zaten orucunda bir sevap bırakmamış oluyorsun.

Okudunuz mu?  Kadınların adetliyken oruç tutabilecegine dair bilginin neye ve nasıl dayandığı

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler oruçluyken rüyalandım istemediğim bir şekilde her gece dua ederek yatarım şeytan dadandı resmen gusül aldım ama duyumlarıma göre iftardan sonra tekrar almak gerekirmiş ,aileme bu durumu açıklamam zor tekrar duşa girmek birde belimi zorladığım için yatıyorum hep ağrım var Allah rızası için yardımcı olur musunuz

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili kısa hadisler

ACİLSERVİS
Hayır tekrar gerekmez.
< duyumlarıma göre >
Şimdi bu dediğimde senin için bir duyumdur. Sen duyumlar mı bir dine bağnacaksın? Yoksa dinini mi okuyacaksın? Buna bir karar ver. Başlamak için ilmihal kitabını alıp defalarca oku. Her Müslüman buna mecburdur.


iftardan sonra gusül, cunup oldum abdest aldim oruc, orucken cunup olan gusül abdestini nasıl alir

Bu kategoride yer alan Oruç tutayım diye akşamdan niyet edip daha sonra oruç tutmamak üzere niyetinden dönmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken malesef cünüp oldum bu akşam iftardan sonra gusül abdesti aldım acaba ne.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.