Anasayfa
14 Nisan 2022, 7:19
missa08
Abone

Online oyunda şans kutusu haram mı

Online oyunda şans kutusu haram mı

Kayıtsız Üye
Es Selamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
arkadaşlar bn bir tane oyun oynuyorum bu oyunda şans kutusu var içinden rastgele silah çıkıyor ama ben o oyunda şans işine hıç bulaşmadan oynasam günah olurmu veya oyundaki şans kutusu günahmıdır para vererek açıyosunuz ama içinden rastgele çıkan silahlar para etmiyor sadece oyuna silah ekliyor bu günahmıdır Allah razı olsun şimdiden

Okudunuz mu?  El fatiha denince hangi dua okunur?

Yorum: Online oyunda şans kutusu haram mı

imam
Para veriyorsanız bu uygun değildir, oyun oynayın ama asla para yatırmayın


Online oyun içinde şans ile elde edilen materyaller günah mı ?

anadolu37
Selamın Aleyküm. Online oyuna 12 Tl yatırdım. Yatırdığım 12 tl ile kutu açtım ve pahalı bir oyun içi materyal çıktı. Ben bu materyali satıp gerçek paraya dönüştürebilirim. Fakat öyle bir niyetim yok bu materyali hiçbir zaman gerçek hayata aktarmasam parasını kullanmasam hep yazılımsal olarak kalsa haram mıdır ?

Okudunuz mu?  Zenginlik duası

Yorum: Online oyunda şans kutusu haram mı

mum
Paraya dönüştürsen neden haram olsun? Oyun şans oyunu değilse ve üyelik ücreti almıyorsa yani şans meteryalini para karşılığında vermiyorsa oynamak da helal içinden kazanılanı satmak da


anadolu37
Cevabınız için teşekkürler. Oyun Şans oyunu değil üyelik ücreti yok. Oyunu oynayabilmek için uğraşılmış, emek verilmiş oyunu bir defaya mahsus satın almak tek şart. Sonra ömür boyu kullanıcının oluyor. Kazanılan materyal birçok materyal arasından bir kutu içinden rastgele oranlar ile çıkıyor. Bu kutuyu açmak içinde bir ücret vermek gerekiyor. Ben bu ücreti verdim ve kutuyu açtım çıkan materyalin iyi kötü bir fiyatı var fakat ben bu materyali oyun içinde kullanmak istiyorum fiyatından kazanç sağlamak istemiyorum bu durumda haram mıdır ?

Okudunuz mu?  Yara Tedavi Ederken Okunacak Dua

ACİLSERVİS
Zaman ve para israfı açısından bakman gerekiyor. Oyunda ne kadar zaman harcarsan haram olur ve para harcaman haram mıdır ona bakman gerekiyor. Cevaplar evet veya hayır durumuna göre haram veya helal olur.

Bu kategoride yer alan Sabirlı olmak istiyorum nasıl sabırlı olabilirim? hangi yöntemlerle sabır kazanılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Online oyunda şans kutusu haram mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.