Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
sizden2
Abone

Sevgilim ile zina yaptım onunla evlenmezsem günah mı?

Sevgilim ile zina yaptım onunla evlenmezsem günah mı?

quasar
Kız arkadaşımla şeytana uyup bir günah işledik. Önceden kendisiyle evlenmek istiyordum ama son 1 seneki hali hareketleri kendinden nefret ettirdi. Umursamayışı, takmayışı, günlerce telefonlara cevap vermeyişi. Hoşnut olmadığım insanlarla arkadaşlık yapması. Çoğu kez bitirememisinin sebebinin bu konu olduğunu söyledi. Daha yüzlerce sebep. Ne zamanda ben bitirmek istesem bu konuyu getirip önüme koydu. Ben ilişkiyi bitirmek istiyorum ama vicdan azabından ve bu kızın günahına girmekten çok korkuyorum. Eğer bu ilişkiyi bitirirsem çok büyük günah işlemiş olur muyum. Ama yok bu kızla evlenirsemde ilerleyen hayatımda mutlu olmayacağımı da çok iyi biliyorum.


Cevap: Sevgilim ile İlişkiye girdim.

musab
senin asıl sormak istediğine cevap vermeyeceğim.ama sana bir soru ben soracağım.ilişkiyi bitirirsem çok büyük günah olur mu demişsin ya acaba ilişkiye girdim çok günah mı işledim diye sorman gerekmez miydi?


Cevap: Sevgilim ile İlişkiye girdim.

quasar
iyide yazdıklarımı iyice oku. o konu hakkında düşüncelerimi belirttim zaten.


Cevap: Sevgilim ile İlişkiye girdim.

musab
hayır benim anlamadığım şey,sen bu kızla evlenince hiçbir sorun olmayacağını, yaptığın işten dolayı sana sorgunun kalkacağını mı sanıyorsun da bırakırsam çok büyük günah mı diyorsun?bırakmazsan günah değil mi yani???

Okudunuz mu?  Eşim sürekli ters ilişki istiyor

quasar
aslında şöyle; evlenmek bizim için ilk amaçtı. bu işin bu seviyeye gelmesi zaten bu yüzden oldu. evlensekde o günah tabidike af olmuyor. ama şimdi kızın ortada kalma durumu var. kul hakkına girmez mi bu.


umutlucan
zina büyük günahlar arasındadır
resulullah s.a.v. buyuruyor kamil bir mumin zina etmez
yine peygamber efendimiz buyruyor zina edenler hendek cukuruna atılacaktır yanacaklardır.
senn o kızın namusunu düşünüyorsan evlen bıraksanda bırakmasanda işledin bir kere bu günahıı yani evlenince gecmişte yptıgın zina hükmü kalkmaz. ha genede sen bilirsin irade senn ama unutma ki ebed aleminde akıbetinin ne olacagını?


quasar
zinadan oldayı günah işlediğimi biliyorum. evlensemde evlenmesemde o günahın affolup olmayacağınıda Allah bilir. bu iş ortadan kalması için ben yine evlenirim ama son zamanlardaki hareketleri ve kişiliğini yeni yeni tanımam çok büyük yanlışın içinde olduğumu gösteriyor. Bu yüzden devam etmek istemiyorum. Bir yandan diyorum bırakırsam bu kul hakkı değil mi?


umutlucan
yani şimdi kızla evlenirsen mutlu olacagını düşünmüyormusun? yani kız kişiliksiz mi demek istiyon?
yaw ne desem ki bu durumda yaptıgın kızla yaptıgın her hareket islam dışı olmus . yazık ettin kendinede kızada artık bir çözüm yolu bulman lazım kızın ailesi ögrenince ne olacak?
yada yarın bu kız bşkasıyla evlenirse karşı taraf nasıl kabul edecek?
senn kızına aynı şeyler yapılsa napardın?
kızıda düşün kendinide düşün unutma zaten ynlıs bişiler yapmıssın bir yanlıs daha yapma sen tevbe et ve istiğfarda bulun .

Okudunuz mu?  Diş Dolgusundan Dolayı Maliki Taklit Ediyorum Ama Namazlara Niyetimi Nasıl Yapacam?

musab
tez 1:diyelim ki bu kızla evlenmedin sen.bu kız sırf evlendiğinde eşime ne derim diye düşünerek evlenmedi.çevresindeki evli ve mutlu çiftleri gördükçe morali bozulacak,hiçbir şeyden zevk alamayacak belki de.

tez 2.bu kız başkasıyla evlendi eşine daha önce yaptığı hatayı anlattı ya da anlatmadı fark etmez.eşi her tartışmada sen zaten düzgün bir kadın olsaydın böyle böyle yapmazdın der mi?tabiki de der.belki kadın çok iyi bir eş olmuştur,kocasını mutlu etmeye çabalamıştır.zamanında bir hata yaptı ya o artık damga gibi durur kadının üzerinde.kocası ısıtıp ısıtıp önüne koyar.belki bebekleri de olmuştur.adamın ,sürekli kadının zamanında yaptığı hatayı yüzüne vurması bu evliliği bitirmiştir belkide.birde ortaya mutsuz bir ailede büyüyen çocuk çıktı.o çocugun her mutsuzluğunda payın olacağından süphen olmasın.

tez 3.evlendiniz ve mutlu oldunuz.ne güzel en azından kız mahçup olmayacak sana.

tez 4.evlendiniz ve ayrıldınız.

uzatmak ,konudan konuya geçmek istemiyorum.ama şunu hatırlatmak istiyorum.bak dikkat ettin mi Allah bir kural koydu.kuralımız neydi nikah olmadan kadın erkek ilişkiye giremez.sen bu kuralı çiğnedin ve çıkmaza düştün.Allahın koyduğu her kuralın bir hikmeti olduğunu anladın mı şimdi?ama kıza zorla sahip olmadım ki diye saçmalayanlar bu gibi durumları düşünmek zorunda.

Okudunuz mu?  Namazda "Allahumme barik " duasını 2 Kere okumak

quasar
aynen öyle çok yazık ettim kendime. Bu kızla asla mutlu olmam. Hayatımın en büyük yanlışı oldu. zaten bir büyük günah işledim. Birde kul hakkına girmek istemiyorum. Bence kul hakkı sadece para pulda olmaz. Bu durumda kul hakkıdır. Bunu öğrenmek istemiştim. Allah affetsin.


musab
hangi durum kul hakkı onu anlamadım


quasar
Bu kız yaptığı yanlışa rağmen umursamazca davranması ve benim böyle durumda onu bırakmayacağımı bilerek şu şekilde davranması normal mi.? Değil tabi ki Dediğim gibi aklı bu şekilde çalışıyor ve vazgeçilmez olduğunu sanıyor bu şeklide hareket ediyor. Ben zor kullanmayı seven bir insan değilim. akıl ile ortak bir yol bulmaya çalışırım. Ama ne zaman ki kibir aklın önüne geçerse o zaman şansım olmuyor. Yani demek istediğim şu: "ben işlediğim günahın farkındayım kul hakkı vs düşünüyorum ama o egosunun ve kibir yönünde hareket ediyor." bu durumda bulunan ve günah işlemiş bir müslümanın ne yönde hareket etmesi ve karar vermesi uygundur. Sonuçta devam edip evlenilip çok büyük yanlışlıklarada sebebiyet verilebilir. Aslında konu benim özel hayat meseleme döndü gibi ama eminim benim gibi durumda olup kararsız kalan bir çok insan vardır.

Okudunuz mu?  "Kainatın Efendisi" hakkında

quasar
bir insanın geleceğine bu şekilde etki etmek. senin yukarda verdiğin tezlerdeki hayatı yaşamasına sebebiyet vermen. Kul hakkına girmez mi?


Kayıtsız Üye
kardesim sen onu dinleme Allahin rahmeti merhameti buyukdur, yapdigin bu zinanin tovbesini et vicdanini cekeceksin bende cekiyorum helalik iste o kizdan ve Allah’a sigin oyle sigin ki..

keske diye bir şey yokdur Allah’a sukur anladim benimde yapdigim o pisligi ve tovbemi ettim rabbim buyuk umudini kesme bir yanlis yapmissin bide istemedigin biriyle evlenip ikinci yanlisi yapma kardesim her gun her dakikka Allahdan afdile o affedendir..


Kayıtsız Üye
Başta öylesine başladık hiç tarım değildi sonra aski sevgiyi öğretti o bana en kötü anımda yanımda oldu çok iyi bir insan çıktı beni mutlu etti her konuda ana bizim ilişkmz devam ederken ablam boşanmak üzere ken sevgilimin akrabasıla ilişkisi oldu böyle şeyler ters bana sonra ablam barıştı ailem duysa anlamı vurur lar bende evlenince sevgilim ailesi ablamn olayı babamn kulağına giderse kan çıkar ben çıkmaz dayım seviyorum aşkım aci cekiyom ama evlnememm ablâma zarar gelir diye bide evlenince ben sevgilim laf yapar yüzüme kalkar mi çoğu kez olamayız ayrilalim dedimaablan beni ilgilendirmez başkaları da ben seni seviyorum. Dedi ama sağlık siz ilişki oldu ne yapmam gerek bilemiyom bir yandan benim yüzümden ablm ölüm tehlike si olur evlenmesemde unutamam çok acı cekermnAllah tann aramızda sadece öpüşme yaşandı ama ben çok bağlandm

Okudunuz mu?  İçimde inkar dolu dinden çıkaracak düşünceler var

ayca dertsz
Sevgilim le çok mutluyum ama ayrılmak zorundayım eğer devam edersek ablam için büyük sorun var npmam gerek


@hmet
Günahına tevbe et ve milletin namusu ile elleşmeyi bırak ki Allah yüzüne baksın sana rahmet etsin.


VardirBiHayir
Arkadasim durumun gercekten çok zor. Yaptigin hatadan dolayi iki dakikalik zevkinizden dolayi bir çok hayati zindana ceviriyorsunuz. Bana akil vermek düsmez. Ancak iki iliskim oldu ve imtihanmi dersin cezami dersin bilemem ancak sevdigim iki kizinda bir iki bulusma sonrasi tecavüze ugradiklarini anlatmalarina maruz kaldim. Ikincisi tecavüzden sonra seninle evlencem diye kandirip kızı onla beraber olmaya zinaya tekrar zorlamis ve olmus. Herneyse ben bu kizlarla denedigim cabaladigim sürede aklimda hep o gecmisleri vardi. tecavüz öyle böyle atlatiyor insan. Isteyerek olmayan yok hükmündedir diyerek ama senin yaptigin gibi kizla bilerek olduysan kizin senden sonra olacagi kisi bunu sindiremicek. En ufak bir durumda aklina iliskiniz gelecek ve kiza nasıl bukadar saf olursun nasıl yaparsin gibi sorular soracak. Ufacik bisey büyüyecek. Ve sana beddualar edilecek ah alacaksin. Sonrasinda büyük bir ihtimalle oglan eğer bakir ise kaldiramicagini anlayip ayrilacak. Sonunda kiz dul mul biriyle evlenecek içine siner sinmez orasi muamma. Günahina gelince Rabbimin merhametinden ümidini kesmeyeceksin. Hicbir günah yokturki icten tevbe edildikten sonra af olunmasin.Hatta bazi günahlar tövbeden sonra sevaba bile cevrilir bunu bir fetvada duymustum. Kul hakki haric. Nikahta keramet vardir. Belki güzel oluverir hersey tipki birden kötü oldugunu degistigini gördügün gibi.

Okudunuz mu?  İçimden geçen ve beni rahatsız eden düşüncelerime karşı nasıl hareket etmeliyim

Kayıtsız Üye
Kardeşim kısacası yaptığın hatayı temizle kızla evlen belkide düşündüğün gibi olmuycak daha mutlu aile kuracaksınız.nikahda keramet vardır birğünah daha işleme enkısa zamanda nikahınızı kıydırın evlenin derim Allah mesut etsin mutlu olursunuz işAllah


Kayıtsız Üye
Ben evliyim 2 çocuğum var ve sevdiğim biriyle günaha girdim bana bir akıl verin nap MAM lazim


Kayıtsız Üye
Allah rızası için sacmalamayin yav kim dior zina bagislanmaz die yav..o sizle Allah arasında kardeşim sen o kızı bırakma evlen adam akıllı sonra git namazını kıl Allah’a yalvar af dile Allah kendisine sığınan kalben pişman kimseleri affeder Allah sadece kendisine şirk koşmayı yani ona ortak koşmayı isyan etmeyi affetmez..saçma sapan yorumlar yapmayın herkes insan ve şeytan herkesi kandirabilir herkes günah işleyebilir biz insaniz hatamiz olacak ama o hatadan ders çıkarmayı pişman olup Allah’a yalvarmayi bilmemiz gerek..yok şunun affı yok yok bu gunah affedilmez nerden biliyorsun biriyle bir pazarlikmi yaptın dier tarafa gittin gerimi geldin nie böyle emin konisuyosunuz Allah affeder sen yeterki kalben inan..

Okudunuz mu?  Selam almamak günahmı

Kayıtsız Üye
Bak kardesim , Zina yapmissin. Kizi düşünüyorsun ben bunlari direk atliyorum.

Buradaki bazi arkadaşlar, Yuce Mevlanin çok bagislayici oldugunu unutmuslar. Benim sana onerim , git bir ilahiyat profesoru ile samimi gorusup , sorununu anlat. onlar sana daha saglikli bilgi verebilir.

Sen icten bir sekilde dua edip , tovbe eder , hatanin tekrar etmezsen , Allah (c.c.) tovbelerini kabul eder insAllah.

Bir kere hata yaptin , nefsine yenildin , bu is bitti , tamam cehennme gidicem , bu dusunce seni iyice dinden uzaklastirir.

Sen ictenlikle tovbeni et , hatani tekrarlama ve mumkunse kizdan hakkini helal etmesini iste , Allah ikinizide islah etsin , tovbelerinizi kabul etsin

Okudunuz mu?  Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

Kendini karamsarliga dusurmene gerek yok , Mevlananin dedigi gibi , ne olursan ol , yine gel


Kayıtsız Üye
Ben 17 yaşındayım erkek arkadaşımla birlikte olduk ama hareketleri degis di evelenekdik ama artık onu istemiyorum ondan ayrılmak istiyorum ama bu girdiğim günah dan dolayı ayrilamiyorum
nasıl tovbe etmeliyim


arifselim
Bu yaptığın zina ve haramdır bu günah küçümsenecek bir günah değildir. En doğrusu hemen tövbe etmeli ve ilk fırsatta evlenmelisiniz.


Kayıtsız Üye
merhabalar biz sevgilimle birliikte olduk annem bliyor ve onun alise biliyor sadece biz evlenmek istiyoruz ama ailemiz izin vermiyor bu arada ben 18 yaşındayım burda ailem bir günaha girer mi biz kaçmak istiyoruz kaçalım mı?


Omer Faruk
Allah günahınızı affetsin, evlenmeden, nikah olmadan birlikte olmak evlenme amacıyla da olsa HARAMDIR ve büyük günahtır. Keşke evliliğinize bir HARAM ile başlamamış olsaydınız.

Ama geçen geçti. Şimdi bir başka hata yapıp ailenizin rızasını almadan evlilik yapmayınız. Sizin gibi kaçan kızların başına bir sürü işler geliyor. Kız olduğunuzu düşünerek yazıyorum. Yalnızca kendinize zarar vermiyorsunuz aynı zamanda iki aileye ve o ailenin bireylerine de zarar veriyorsunuz.

Okudunuz mu?  İş bulamıyorum bunalıma girdim iyice

Aile danışmanı, deneyimli bir abiniz olarak söylüyorum, sizin gibi kaçarak evli olanların evliliğinin başarılı olma ihtimali %10… Dolayısıyla seçim size kalmış. Allah doğru yolu göstersin, islamı öğretsin, pişman olacağınız şeyler yaptırmasın. Allah’a emanet olunuz.


Kayıtsız Üye
Ben bir hata yaptım zinaya bulaştım.Çok pişmanım.Ve bu günahı çok kere tekrarladm hata olduğunu bile bile karşımdakinin ısrarlarına dayanamayıp.Evlenmeyi düşünüyoruz onunla.Ben her seferinde günah olduğunu ve vicdan azabı çektiğimi söylüyorum anlamıyor.Artk ona tövbe ettiğimi bir daha ona izin vermeyeceğimi söyledim.Zinanın ne kadar günah olduğundan söz ettim.Banane ben anlamam evlenelim o zaman dedi.Zaten biz o günahı işledik dedi.Ben zinanın ne kadar kötü olduğunu ve onunda tevbe etmesini söyledim.Ama anlamıyor trip atıyor böyle dedim diye.Bu yüzden ondan ayrılmak istiyorum ama ayrılırsam beni bu hâlimle kim kabul eder diyip düşünüp üzülüyorum ne yapabilirim yardım edin.


misafir4
insanın hayatını kaygıları ve korkuları yönlendirir. beni bu halimle kim kabul eder demişiniz, o halinizle bir ömür uşaklık mı yapacaksınız. insanı her haliyle ve her yaptığıyla yüce Allah kabul ederken; sizi o halde bırakan kimsenin tribi neymiş veya bu kimseye neyi izah etmeye çalışıyormuşsunuz. çektiğim azabı söylüyorum anlamıyor, bir daha müsaade etmeyeceğim diyorum, akıl veriyor nedir. zina farklı bir şey, evlilik farklı bir şey. zinadan kurtulmanın yolu tevbe etmekdir. siz veya karşınızdaki kimse, evlenilir birisi mi evlenilmez birisi mi, bunlar sizin vereceğiniz kararlar ancak evliliğin yolu da somut ve açık olur yoksa düşünüyoruzla başka haramların yolunu yapar nitelikde olmaz. tevbe yolu, hayatları düzeltme yolu da herkese açıkdır. dediğim gibi evlenmek veya evlenmemek sizin vereceğiniz karar, tevbe etmek kolay Allah bağışlamayı sever ancak neyi soruyorsunuz, evlenecek olursanız evlenene kadar zina edebilir misiniz diye mi soruyorsunuz.

Okudunuz mu?  Hristiyan olup çocukken ölenler cehenneme mi gider?

Emre.571
Pişmanlık tövbedir. Bir kulun günahı deniz köpüğü kadar da olsa tevbe edince Allah bağışlar. Çözümü bilemem ama gerçekten pişman olduysan bunları bil. Allah günahkarları akla hayale gelmeyecek şekilde bağışlar… Çözümü bir yerden öğrenin.


sevgilimle ilişkiye girdim, sevgilimle yattım, sevgilimle ilişkiye girdik

Bu kategoride yer alan Seferi olmak (ikamet çeşitleri) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgilim ile zina yaptım onunla evlenmezsem günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.