Anasayfa
13 Aralık 2023, 19:23
sizden95
Abone

Tebliğ nasıl yapılır?

Tebliğ nasıl yapılır?

almanyali67
Tebliğ ;
Esselamun aleykum v..v.. sayin Hocam,Bizler >> Müslüman olmayan..veya Tebliğ etmemiz gereken kimselere Tebliğ´de bulunmamakla sorumlu olur ve kul hakkina girmis sayilirmiyiz?eger burada vebal altina girmis isek ne sekilde, vebalden nasıl kurtulabiliriz?.Tebliğ derken kolayimiza gelenimi yoksa nasıl yapmaliyiz.Tebliğ yapmak sadece bilgili (alim)olanlarmi yapmalidir?,ve Tebliğ Islam´i arastiran ve bilgi edinmek isteyenleremi yoksa herkimseyemi Tebliğ yapilmasi zorunlu?

Okudunuz mu?  Sular Kesikken Nasıl Gusül abdesti alabilirim?

Tebliğ nasıl yapılır?

muvaffak
Tebliğ, her Müslümanın üzerine yükümlülüktür. Yükümlülükten kasıt soru sormayanı, merak etmeyeni, bilgi edinmek istemeyeni yoldan çevirip bir şeyler söylemek zorunluluğu değildir. Müslüman edeceği tebliğin sorumluluğunu, İslam’a dair bilgisinin boyutunu hesaplayabilmelidir. Eğer bilgi düzeyinizin tebliğ edecek kadar ileri olmadığını düşünüyorsanız hal ve hareketlerinizle, davranışlarınızla karşı tarafa tebliğ edebilirsiniz. Bunun için herhangi ciddi bir birikim gerekmemektedir. Çalmadığınızı, insanların haklarına tasallutta bulunmadığınızı, Müslüman denilen kişilerin de bu şekilde davrandığını karşı tarafa aksettirebilmelisiniz. Bu, davranışla tebliğdir. Kelami, yaratılışa dair, akidevi konularda ise siz bilgili değilseniz karşı tarafa bir şeyler söylemeniz uygun değildir. Bu konuları, derinleşen ve yetkin olan kimselere bırakmalısınız. Kısacası kesin emin olduğunuz konularda soran kişiye cevap vermelisiniz. Cevabı bilmiyorsanız zaman isteyebilir, öğrendikten sonra tekrar buluşabilirsiniz. Bir diğer yol ise onu tanıdığınız, yetkin kimselere yönlendirmelisiniz. Bu anlamıyla Müslüman sadece sözle değil en ufak davranışla dahi tebliğ edebilen kişidir.

Okudunuz mu?  Yerine getirilmeyen adak, belaya sebep olur mu? Adak orucu nasıl tutulur?

Bir Forumda Tebliğ Yaptım

Mümin Bir Kul
Selamün Aleyküm.

Bir Forumda yorumlar yapılıyor
Bazı üyeler içki, bahis fln yorumları yapıyorlardı
Bende özelden birkaç kişiye Maide Sûresi 90. Ve 91. Ayetlerin Mealini Paylaştım.

Ama Bazı Tepkiler Sert Oldu
Haddini Bil demeler
Taciz Ediyor Demeler
Hemde Özelde paylaştığımı, genelde söyleyip
Tebliğcilik yapıyor, taciz ediyor
Din dersi vermeye kalkıyor demeye getiriliyor bir nevi bence
Şikayetler de yapılmış sanırım

Okudunuz mu?  Pişmanlık tövbe midir?

Forum yönetiminden uyarı geldi
Tanımadığınız üyelere Siyasi, Dini Mesajlar Yazarak Rahatsızlık Vermeyiniz Diye Mesaj Geldi

Şuanda da Bazı Sıkıntılı Mesajlar Görüyorum
Ben yine de o mesajları yazanları uyarmalı mıyım
Fakat bu sefer büyük ihtimal atılırım forumdan

Ben sıkıntılı mesaj yzanları uyarmasam fakat yazdıklarını onaylamasam, buğz etsem yine de sorumlu olur muyum, uyarmadım diye

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde Kurban yaşları kaç yaşında olmalı ?

Tebliğ yapınca destek pek gelmiyor
Hemen birlik olup üstüne gelenler oluyor

Cevaplarsanız Sevinirim. ALLAHU TEÂLÂ Razı Olsun. Sağolun.


Yorum: Tebliğ nasıl yapılır?

Kuldurdileyen
Fark senden çıkanın nereye vardığı mıdır? Ekmeğinin yarısını olmayana mı veriyorsun, yoksa onun yarısını çöpe mi atıyorsun? Bu nasıl şey ki, aynı eylem, vardığı yere göre isim alıyor, ya deftere israf etti yazıyorlar, ya paylaşdı diyorlar. Ama ikiside senden çıkıyor arada fark senden çıkanın nereye vardığı. Tart bak. Ekmek dolabıysa ekmeğini o dolaba koyup saklamanda sıkıntı yok. Ama sen defterine paylaşmadı yazdırma. Baktın ki çöptür, bilemezsin ki, bilince bir daha atmazsın. Buldun mu lokmanın sahibini, şükür der paylaşırsın. Herkes her an aç değildir ki? Acıkınca kardeşin, nasibine gelir, senden ister, o zamana kadar onun emaneti sende durur. Nasibiyse gelir alır, değilse onların tek Yaradıcısı var, nasipleri dağıtmakta O na ortakçı olamayız ki?

Okudunuz mu?  Bir müslümanın cinsel uyarıcılara karşı kendini koruması çok zor oluyor

tebliğ nasıl yapılır, tebliğ nasıl hazırlanır

Bu kategoride yer alan Bir kadın kocasını boşamakla Mehir hak eder mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tebliğ nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.