Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:40
sizden7-2
Abone

Tebliğ etmek ne demek

Tebliğ etmek ne demek

NurIsik
Selamun aleykum,

Camimizde Hocam bana teblig ekibine katilmami rica etti. Bende "bu Allahin dinine hizmet davetidir, geri ceviremem, Allah hesabini sorar" dedim. Aslinda sakin ve utangac birisiyim. Fakat icimde heyecan ve tedirginlik var.
Nereden geliyor bu heyecan ve tedirginlik?

Okudunuz mu?  Cünüp olduktan sonra yapılacaklar

Saygilar


Yorum: Tebliğ etmek ne demek

@hmet
Tebliğ, Peygamberlerin sıfatıdır ve İslamı başkalarına anlatmak demektir.
Tebliğ etmek en büyük şereftir lakin tebliğ yapacak kişilerin öncelikle ilim sahibi olmaları ve bildikleri ilmi yaşamaları gerekir.
Tebliğ sıfatını taşımak güzel heyecan verir ama gereğini yapma yani hakkını vermek gerekir.


Yorum: Tebliğ etmek ne demek

NurIsik
Evet kardes, haklisin. Dedigim gibi utangacim ve tetirginim biraz. Yani benim durumumda ne yapardiniz? Hakkikni veremesek nolacak?

Okudunuz mu?  Ergenlikte insan neden tuhaf olur, bu durumlardan kurtulmak mümkün mü

Yorum: Tebliğ etmek ne demek

Şem’a
İlim öğrenmek ve öğretmek büyük bir ibadet
Şiddetle tavsiye ederiz


NurIsik
Allah razı olsun. Riaya kayarim diye korkuyorum.


MERAK EHLİ
size rüyaya yatmanızı öneririm. Tebliği edecek kadar ilme sahipmisiniz? Çünkü tebliği önemlidir ve karşıdakine cevap verebilmeniz lazım. Tabi tebliği programındaki göreviniz ne buda önemli.

Okudunuz mu?  Sıkışık abdestle namaz kılmak

NurIsik
Buna karar vermeden bir gün önce, bu konu hakkinda olumsuz rüya gördüydüm.


MERAK EHLİ
istihareye 7 gün kadar yatılması lazım. Çünkü kesinlik ve içimizin rahat etmesi için bu gereklidir. alimler 7 güne kadar yatın demiş eğer ilk rüyanızda hemen emil olamamışsanız.

Okudunuz mu?  İmam ı azam ın hocası kimdir?

Sabri
SÜNNETE UYGUN İSTİHARE NASIL YAPILIR?
İSTİHARE YAPARKEN YAPILAN HATALAR NELERDİR?

Abdest alınıp iki rekât namaz kılınır. Mümkünse bu namaz, zihnin rahat edeceği yatma öncesi olsa daha iyi olur. Namazdan sonra dua yapılır. Bu duanın hadislerde geçen orijinal şekli olsa mükemmel olur. Onu bulamayan ise, ‘Allah’ım ben filan işi yapmak istiyorum. Bu benim için hayırlı ise kalbime onu yerleştir. Değilse beni ondan uzak tut.’ şeklinde dua eder.
Mümkünse başka bildiği duaları da ekler. Bundan sonra yapılacak bir şey yoktur. İki üç gün bekler. Aradan geçen üç günden sonra, o yapmayı istediği iş, onun kalbinde daha sempatik hale gelmiş ise istiharenin sonucu olumludur. Aksi olmuşsa yani, o işten soğumuş ise sonuç olumsuz demektir. Hiçbir sonuca ulaşamamış ise, aynı şekilde istihare iki üç kere daha tekrarlanabilir.

Okudunuz mu?  Annem Sevdiğim Erkeği Fakir Diye İstemiyor Ne Yapmalıyım

İstihareyi herkes kendisi yapar. Özel bir istihareci kiralamak Sünnet’te yoktur.

İstihare için rüya görmek de yoktur. Rüya gerekli değildir. Eğer gördüğü bir rüya, kalbinin ona ısınmasına veya soğumasına neden olmuşsa o rüya o zaman istiharenin sonucu olmuş demektir.

Bu kategoride yer alan Ahirette en büyük cezayı kim çekecek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tebliğ etmek ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.