Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:10
missa07
Abone

Tekfir etmek ne demek? ilgili hadisler

Tekfir etmek ne demek? ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Küfür söz söyleyip müslümanım diyen yakınımı sevme

1) Etrafımda küfür söz söyleyen veya küfür haraket yapan çok kişi var. Onları tekfir etmem gerekirmi? Müslüman gibi görebilirmiyim? O kişiler annem babam ablam akrabalarım olursa onları çok sevmem yabancı bir müminden çok sevmem küfürmü?*

Okudunuz mu?  Birini kendine aşık etmek için dua okumak günah mı

2) Küfür söz söyleyene küfür söz söyledin demesem küfür olur mu?


Cevap: Tekfir etmek ne demek? ilgili hadisler

Darusselam
Kimse kimseyi fasıklıkla suçlamasın. Buna hakkı yoktur. Kimse kimseyi küfürle de suçlamasın. Şayet küfür suçlamasında bulunur da, suçlanan kişide böyle bir sıfat yoksa, bu sıfat suçlayan kimseye döner. (Buharî, Edeb 44)

Okudunuz mu?  Ölünün kırkında okunacak dua

mümin kırıcı değil yapıcı olması gerekir siz güzel sözlerle onları uyarıp hatalarını düzeltmelisiniz hidayet ALLAH”tandır siz vesile olun.


Cevap: Tekfir etmek ne demek? ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Tam olarak cevabimi almis degilim birinci soruma. Ikinci sorum için ise onlara yanlis yaptiklarini soylesem baski yaparlar biraz durum farkli uyarmasam kufurmu?

Okudunuz mu?  Aras ismi Kur'an'da geçiyor mu?

tekfir etmek ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Argo filmlerdeki sahnelere gülmek günahmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tekfir etmek ne demek? ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.