Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:45
missa3
Abone

Alay etmek ile ilgili hadisler

Alay etmek ile ilgili hadisler

devamlı üye
Alay hadisleri nelerdir?


Cevap: Alay etmek ile ilgili hadisler

Hoca
Alay etmek ile ilgili hadisler
Alay Etmek Ve Gülmek Hadis

Bir kimse ile alay etmek ve ona gülmek, sözünü ve işlerini, gülünç şekilde anlatmaktır. O kimse bundan kırıtırsa, haramdır. Allahü Teala:

Okudunuz mu?  Yeminimi bozarsam 1000 Euro verecegim diye yemin ettim

Kimseye hakaret gözü ile bakmayın ve kimseye gülmeyin ki, o sizden daha iyi olabilir , buyurdu. Resûlüllah (SallAllahü aleyhi ve sellem) buyurdu:

Bir kimseyi tevbe etmiş olduğu bir günahtan dolayı gıybet eden kimse, o günaha mübtela olmayınca ölmez Sesi çıkacak kadar gülmekten men’etmiştir. Buyurdu ki:

Okudunuz mu?  Başı açık kadının kocası azap çeker mi

İnsan, benzerini yaptığı işe niçin güler? Yine buyurdu:

Alay edene ve insanlara gülene, kıyamet günü Cennetin kapısını açarlar ve oha gel gir derler. Yaklaşınca kapıyı kapatırlar. Dönünce yine bağırırlar, başka bir kapı acarlar. O ise o üzüntü ve gam arasında ezilir durur. Yaklaşınca kapı kapanır. Nihayet çağırırlar da gidemez. Anlar ki kendisi ile alay ediyorlardır

Okudunuz mu?  Salavat duası ve anlamı

Komiklik ve maskaralık yapana gülmek, kimseyi rencide etmiyorsa, haram değildir. Şaka kısmından sayılır. Bir kimse rencîde olursa, haram olur.[166]


Cevap: Alay etmek ile ilgili hadisler

cokgüzel
Allah razı olsun sayenizde alay etmek ile ilgili hadislerle alay etmek hakkında bilgi edinmiş oldum. Kimseyle alay edilmeyeceğini öğrenmiş oldum.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz kendi çocuklarına nasıl davranırdı?

alay etmek ile ilgili hadisler, alay etme ile ilgili hadisler, alay etmekle ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan İzale-i Aşk ( Aşktan Kurtulma ) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alay etmek ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.