Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
sizden2
Abone

Sıkışık abdestle namaz kılmak

Sıkışık abdestle namaz kılmak

şearse
selamünaleyküm. benim böbrek rahatsızlığım var ve bu nedenle sürekli idrare çıkmam gerekiyor namaz kılarkende rahatsız oluyorum. abdest alıp namaza durmuş olmama rağmen namazın yarısında tekrar oluyor. sıkışık abdestle namaz kılmak caiz değil diye biliyorum ne yapmam gerekiyor. Allah razı olsun selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Telefon ekranına arapça Allah eklemek

Cevap: sıkışık abdestle namaz kılmak

Hoca
< selamünaleyküm. benim böbrek rahatsızlığım var ve bu nedenle sürekli idrare çıkmam gerekiyor namaz kılarkende rahatsız oluyorum. abdest alıp namaza durmuş olmama rağmen namazın yarısında tekrar oluyor. sıkışık abdestle namaz kılmak caiz değil diye biliyorum ne yapmam gerekiyor. Allah razı olsun selam ve dua ile >
ve aleykumusselam ve rahmetullah. Allah (cc) şifa versin. amin

Okudunuz mu?  Haramları kıyaslamak doğrumudur?

Sıkışık halde olan abdestsiz hükmünde midir.

Abdest sıkışık bir şekilde namaz kılmak mekruhtur. Ancak zaruri bir durum varsa bu şekilde de namaz kılabilirsiniz


Cevap: sıkışık abdestle namaz kılmak

Fetva Meclisi
idrara sıkışık namaz kılmak

Namaz huşu ve Allah’ın huzurunda bulunma bilinci ile kılınmalıdır. Bu sebeple, namazda dikkati dağıtacak durumların olabildiğince giderilmesi önem arz eder. Onun için mesela vakit daralmamış ise, aç bir kimsenin sofra hazırken namaza durması uygun görülmemiştir. Tuvalet ihtiyacı duyma da namazda huşu ve dikkati önleyici etki yapacağından bu halde iken namaz kılmak mekruhtur. Hz. Peygamber idrara sıkışık durumda olan veya yemek hazırken namaza duran kişinin namazının faziletinin tam olmayacağını belirtmiştir (Müslim, Mesâcid, 17).

Okudunuz mu?  Azrail adı Kuranda geçiyor mu

Cevap: sıkışık abdestle namaz kılmak

Üstad
Zaruret olmadıkça sıkışık halde namaz kılmayın huşunuz kaçmasın


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.
Dersten sonra cuma namazına yetişebilmek için cami ye gidiyorum ama bazen sıkışmış oluyorum. Namazı sıkışık halde kılmanın mekruh olduğunu biliyorum ama cuma namazı da farz, ve aksi halde namaza yetişemiyorum. Namazım kabul olurmu? Ne yapmam gerekir?

Okudunuz mu?  Neden evlenemiyorum

Selamın aleyküm arkadaşlar.
Sıkışık halde namaz kılmanın mekrûh olduğunu biliyorum ama cuma vaktine yetişebilmek için büyük abdestimi yapmaya vaktim olmadı. Namazım kabul olurmu? Aksi takdirde ne yapmam gerekir?


Hoca
Geniş imkan olduğunda sıkışık kılma ama imkan yoksa sıkışık kılabilirsin
Tavsiyem cuma günü aşırı sıvı tüketme ve üşütme

Okudunuz mu?  Cürmüm ile geldim sana adlı ilahiyi kim söylüyor?

sıkışık abdestle namaz kılmak, sıkışık abdestle namaz, abdestsiz namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Bir Hadis sahih veya uydurma olduğunu nasıl anlarız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sıkışık abdestle namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.