Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Neden evlenemiyorum

Neden evlenemiyorum

NurIsik
Selamun aleykum kardesler,

Cok uzun zamandir evlenmeyi murad ediyorum. Fakat öyle gözüküyorki ne maddi nede manevi olgunluga sahibim bunun için. Cok cirpindim, çok kisiyi vesile ettim, yalvardim, fakat netice cikmadi. Internetden bile aradim, fakat olumlu netice cikmadi. Bu dünyada sadece Babam kaldi. Kendisi yasli. Yani evlenecegim zaman yapayalniz kalmis olacak. Bu yüzdende evlenecegim kisi Babamin ayni evde en azindan ayni binada kalmasina razı olmasi lazim. Cünki Babami terk edecek degilim, cünki benden baska kimsesi yok. Fakat hangi kiza dedigsem, hepsi bunu redetti. Bende kücüklügümden beri hiç disari hayatim olmadigindan, kizlarla alakam olmadigindan evlilik niyetiyle nerede nasıl bir hanimla tanisirim hiç fikrim yok, beceremiyorumda. Bu durumda kendimi yalniz ve caresiz hissediyorum.


Yorum: Neden evlenemiyorum

cahilicuhela
Allah sabredenlerle beraberdir ( Bakara. 249. ) Senin imtihanında bu gibi görünüyor . Sana düşen bütün baştan çıkarmalardan, anneye babaya itaatsizlikten vefasızlıktan Allah’a sığınmaktır . Rabbim yardımcın olsun. Sen doğru yoldasın kim ne derse desin hiç kendini sıkıntıda hissetmene gerek yok . Aynı şekilde eş aramaya devam etmelisin . Rabbim sana layık bir eş nasip eder İnşaAllah.
Seninle ve senin gibi Allah korkusuyla yaşayanlarla gurur duyuyorum. Rabbim seni bu dünyada da ahirette de mutlu eylesin .


Yorum: Neden evlenemiyorum

Hüda
Kardeşim, ben çok aradım. Tanıdığım herkese defalarca, ama gerçekten defatça yalvardım, nolur yardım edin diye. Bütün kızlar hemen benden SIKILIP beni rededdiler. Artık herkez bana “İnternetden bulmalısın” diyor. Onuda yaptım, fakat oradada bir süre sonra ilişkiyi kesiyorlar, neticeye varamadım. Evlenebilmek için bu işi ya küçüklükten öğreneceksin, yada görücü usulü yardımıyla olacak. Fakat ikiside bende malısef mevcut değil. Bu durumda imkanlarım artık iflas etti. Bunun ötesine gidecek olursam, artık flört ve gayri meşru ilişki gelir. Bunuda ben istemiyorum.


Yorum: Evlenmek isteyipte bir türlü evlenemeyen ne yapmalıdır?

İman gücü
Zinaya düşme tehlikesi olanlara evlenmek farzdır.Fakat nefsine hakim olabilen,zina gibi büyük günaha girmem diyebilenlere bir sakıncası yoktur.Ama evlenmek sünnettir.Belkide sizin evlenmemeniz daha hayırlıdır.Allah belki sizi böyle imtihan ediyor.Zaten doğru düzgün dine saygısı olmayan biriyle evlenmek imanlı birine ters düşer.Allah herkese doğru kişiyle karşılaşmasını nasip eylesin inşAllah.Kısaca ümitsizliğe düşüp kendinizi yıpratmayın.Allah korusun isyan etmeye kadar gidebilir.Nasip olursa doğru kişiyle karşılaşırsınız. Allah (c.c) kuluna 3 şekilde cevap verir:Evet! der istediğini verir…Hayır! der daha iyisini verir…Bekle ! der en iyisini verir…Selametle.


Kayıtsız Üye
Allahtan namaz ve sabirla yardim isteyiniz” diyor ayeti kerime
Hacet namazı kil kardesim
Gece yatmadana önce 4 rekat kil ve konusmadan yada sadece zikir ederek ezberden dua okuyarak yat
Ruyanda biseyler görürsün insAllah

Su şekilde kilabilirsin
Niyet ettim 4 rekatlik hacet namazı kilmaya
1 rekat
Subhanke-Fatiha-3 kez ayetel kursi
2.3.4.rekat
Fatiha-Ihlas-Felak-Nas

Oku ve
Namaz bitince
3 kere şükür
3 kere salavat
1 kere hacet duası (bi kaç cesit dua var netten arastir)
Oku yat
Kesin biseyler gorursun
İnternetten arastirabilirsin namazı ve hacet duasını mutlaka dene


Duaveyakarış
Allah yardımcıniz olsun bir baska doktorada gidin ayrica çevremizde çocuğu olmaz denilen bir çok kişinin cocuklarinin olduğunu gördük bu iş Allahin elinde senin çocuğun ruhu ezelde yaratılmışsa olcaktir inşAllah hayirli evlatlarin olur.


Kayıtsız Üye
Ne büyük sıkıntıymış bu evlilik işleri onca bekar insan var ama hanımlara sorsan erkeklerden müzdarip erkeklere sorsan hanımlardan kardeşlerim hiç kimse kusursuz degildir hepimizin elbette degişk kusurları var önemli olan birimizi kusurlarımızla sevebilmek bir ortak nokta buluşup anlaşa bilmek kavgasız gürültüsüz bir yaşantı kim istemez ama dediğim gibi bir birimiZi bunlar varkende sevip ortak noktada buluşup sorunları konuşarak çözebilmek velhasılı rabbim herkeze kusurlarıylada sevip anlaşa bilecek hayırlı bir eş nasip etsin bu arada bende bekar bir erkeğim iş güç sahibi olduk ta sevip sevilecek bir yar bulamadık

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce burnum kanadı, içinde kabuk bağladı ve kan aktı ara ara gusüle engel midir ?

Kayıtsız Üye
Sürekli evlen baskılarından bıktım. Evlenebileceğim bir insan da karşıma çıkmıyor. Çıkanlarda olmuyor.isteyenleer oluyo, hep olumsuz çıkıyorum. Görüşmek te istemiyorum. Bi kaç kişi vardı bunlar olabilir dedim.onlar da olmadı.hiç bir şey nasıp olmuyor. İşe de giremiyorum. Hiç bir şey olmuyor. 29 yaşıma geldim.bıktım çirkin biri de değilim. Ama olmuyor. Hiç bir şey olmuyor. olmayacak da sanırım. Artık ümidimi kestim. Yalnız öleceğim. Allah bana kimseyi vermiyor. İş para eş hiçbiri…


Kayıtsız Üye
Merhaba Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın gönlünüze göre versin inşAllah


Kayıtsız Üye
29 yaşındayım o kadar kıza baktık olmuyor evlenemiyorum bir türlü çok şükür yakışıklıyımda boyum posumda yerinde kamudada calisiyorum neden olmuyor kismetimmi kapalı hiç evlenemeyecekmiyim


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm nasılsın canım? Bak güzel kardeşim bence doğru insan ise eğer,abdestli namazli biri ise ve Allahtan korkan kuldan utanan biri ise hiç düşünme. Sen seviyor isen ailende sevecek. 5 yıldır sevgin kesilmedi saygın bitmedi ise sakın ayrılma. Rabbim yardımcın olsun. Hergün inşirah suresi oku bol bol. Bende dua edeceğim canım Allah’a emanet ol kendine çok iyi bak. Derdi verene şükret seni unutmamış ki imtihan ediyor..


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun 1 seneden beri bu derdimle uğraşıyorum kendi ailemdir diye hiç kimselere anlatamadım çekindim. Benim imtihanimda buradanmış ama çok zor her yolu deniyorum hiç bir sekilde dinlemiyorlar beni.. hangi aile kızının sevdiği kisinin ailesini bu kadar ezer hor görür. Biz birbirimizi gerçekten çok seviyoruz beni dinime daha da bağlayan sevdiğim insan. Maaşını ailesini hep hor görüyorlar. Benim gibi insanlara bakıyorum anneleri bu konularda hep kizlarinin yaninda oluyorlar ama annem beni dinlemiyor bile sevgi karın doyurmaz aç kalınca görürsünüz 3 ay sonra bu eve geri gelirsin gibi hep olumsuz laflar söylüyor..


Kayıtsız Üye
s.a kesinlikle isyan etmeyin herşey nasip kısmet kün fe yekün ( ol der ve olur ) . bende sizin gibi 27 yaşıma geldim halandaha nasip olmadı çevremde bir çok insan evlendi hatta bazen alay konusu bile oluyorum yakışıklısın ahlaklısın düzgün birisin ama birini bulamadın diyorlar bende onlara her defasında nasip kısmet diyorum ama ne yazık ki bunu bile anlayamıyorlar çok yazık.


Kayıtsız Üye
Bende 25 yaşındayım. Master yapıyorum. Şu ana kadar sadece bir kişiyle görüştüm ve her şey iyi olmasına rağmen ısınamadım, olmadı. Demek ki kısmet değilmiş diye düşündüm. Görücü usulü bana çok zor geliyor. Birine kendimi anlatmak ve bir antlaşma imzalıyormuşçasına evet veya hayır demeyi tuhaf buluyorum. Pek çok kez görüşmeyi reddettim. O görüşmelerin neticesinde insanın kendini çok kötü hissettiğini biliyorum. Kendim tanışarak olsun istiyorum. Doğaçlama gelişsin ama bu da islami kurallara uymuyor. İkilemde kalıyorum. Özellikle çevredeki erkeklerim benden bir parça kopacak gibi bakmaları beni çok rahatsız ediyor. En çok artık bu yüzden başım bağlansın istiyorum. Her şeyin hayırlısını diliyorum. Duadan başka yapacak bir şey yok..

Okudunuz mu?  Kafir mi oldum ?

umutsuz
benimde bir sevdigim var 3 yil tanışıyoruz ama maddi durum yüzünden evlenemiyoruz iş güç yok yardıma ihtiyacim var sizce ne yapmalıyım


Kayıtsız Üye
Merhabalar
Site denk geldi bir sürü mesaj yorum okudum.Allah aşkına psikolojinin bozulması ne demek? İnsan evlenemediği için bu duruma düşüyorsa altında yatan başka sorunlar vardır ve bu durumla pekismiştir. Tabiki aile çevre bu süreçlerde olumsuz etken olabilir.Tam teslim olunsa Allah’a siginilsa bakın nasıl mutlu nasıl ümit var olacağız. Allah herseyi bilen , ne yazmışsa o. Sükredecek sabredecegiz. Mümin zor anlarında dik ve ümit var olmalı.Allah hepimizin yardımcı olsun. Tek anahtarimiz dua.


Kayıtsız Üye
39 yaşındayım hiç evlenmedim bir türlü nasip olmuyor nedense çok denedim ama hep bir problem çıkıyor yaşadığım yer dışında görüşmeye gidiyorum olmuyor olmuyor artık sorunun kendimde olduğunu düşünmeye kadar vardır beni neredeyse psikolojim bozulacak işime kendimi veremiyorum baba çok zararı dokunuyor aile baskısına bunun yanında onlarda beni suçlu görüyorlar sen nasibinin peşinden koşmuyorsun diyorlar ne yapacağımı inan olun bazen bilemiyorum huzursuzlugum ileri düzeye geldi bana yardımcı olun.lütfen ne yapmam lazım


Kayıtsız Üye
herkes evlenenememekten şikayetçi aynı şekilde bende evlenmek isteyipte bir türlü evlenemeyenlerdenim. 40 yaşındayım. evlenip ayrıldım. çocuğum yok. dinim maneviyatım benim için çok önemlidir. duanın gücüne de çok inanıyorum. her namazımda duamı esirgemem 10 yıldır ettiğim dua aynı. olmuyor malesef. bazen isyan bazen umut gidiyorum. duamın önünde nasıl bir engel varsa var olmayınca olmuyor işte. kısmetmidir değilmidir bilemiyorum. ALLAH herkese hayırlısını versin.


Kayıtsız Üye
Ben de evlenemedim. Yaşım 32 oldu. Allah beni yalnız yarattı gibi hissediyorum. Bu his yüzünden işime gücüme bile konsantre olamıyorum. Allah benim ve benim durumumda olanların yardımcısı olsun. Herkese hakkında hayırlı olanı nasip etsin. Amin.


Kayıtsız Üye
Evlenmek istiyom olmuyor evlenemiyorum sanki türkiyede kız biti duva ediyom yine olmuyor bıktım yaşamaktan seviyom aşık oluyom evlile gelice yanaşmıyor delirecem ya domaz oldaydım bundan iyidih


Sev
Selamun aleyküm.bende 37 yaşımdayım erkeğim,inşAllah cenabı hak hepimize iyi eşler nasip eder,yakınmak ve üzülmekten ziyade,evlenmek adına hangi sebepleri yerine getirebiliriz onlara odaklanmalıyız ve hakikaten bunları yerine getiriyormuyuz bunun takibini yapmalıyız.eş adaylarımızda karşımıza çıktığında bahaneler buluyoruz,geçerli bir sorun değil ise birlikteliği ve tanıma yolunda devam etmeliyiz.ve müsamahakar olmalıyız…


Kayıtsız Üye
Yaşım 29 oldu evlenmek istiyorum yine de Allah hakkımız da hayırlısını nasip etsin herkese hayırlı bir eş nasip etsin


Kayıtsız Üye
Ben de felak ve nas surelerini okuyorum biri cikiyor karsima ilerisi olmuyor kismet diyelim


arifselim
Merhaba. Hayatta yaşanan olumsuzlukları ve sorunları büyüye veya nazara bağlamak toplumumuzda maalesef bir alışkanlık olmuştur. Bir rüya ile amel edemezsiniz bu son derece yanlıştır. Size aileden birinin büyü yapıldığını söyleyen kişi neye dayanarak bunu söylüyor acaba? Allah’tan korkmak gerekir. Size tavsiyem bunun yerine ailelerinizin karşılıklı bu meseleleri görüşerek bir karara varmak olur.

Okudunuz mu?  Dar Kıyafet

Kayıtsız Üye
Insanlarla konuşulması lazim öyle kendini kenara çekip aglamakla olmaz akrabalarına şöyle yok bulamiyorlarsa kendin bul sende beceremiyosan psikolojik destek al hocaya sorma herkesin bir alıcısı vardır unutma destek alican paran da yoksa kendini davranis bilimlerine ver kimin ne olduğunu anlarsın kendi nasibini kendin bulursun


Kayıtsız Üye
kızların egosu 18-23 yaş arası ondan sonra evlenmeyi düşünürler. tabi biraz güzell değilse işi zor. erkek zaten 25 yaşına kadar iş bulmaya çalışır. onun için bence kız için 23 ten sonra erkek için 28 den sonra tehlike çanları çalıyor demektir ?


Kayıtsız Üye
Merhaba ben Hüseyin dert etmene gerek yok bir şey olmuyorsa bin hayır ara benimde yaşım 27 ve bekarim sadece sabır ve Rabbimden hayırlısını dilemek


turkuaz yeşil
Şuan yaşım 34 artık sabrım yoruldu yıllarca evlilik ve iş için dua ettim ama ikisi de olmadı aslında iyi bir insanım kimseye bilerek kötülük yapmadım ama hep olmadı bir annem var sabahtan akşama kadar bana hakaret eder çok zengin olmasına rağmen bana para vermez kimseyle arkadaşlık etmeme izin vermez sessiz bir insanım ben kimseyi kırmak istemem ama bundan mıdır bilmiyorum beni ezerler artık dua etmiyorum ibadetlerimi yapmıyorum yoruldum artık dini inançım sarsıldı artık Allah’a inançım kalmadı


Kayıtsız Üye
yorumları okudum. Allah hayırlısını nasip etsin herkese. bende benzer durumdayım. yaş 30u aştı gidiyor, güzel bir mesleğim de var, çok uğraşıyorum çok istiyorum ama mutlaka bir engel çıkıyor ve olmuyor.bu da imtihan, dünya fani diyoruz, bekarı da evlisi de yalnız ölecek diyoruz ve katlanmaya çalışıyoruz. yalnızlıkla imtihan olmak zor. aile ve arkadaşların yeri başka ama insan bir eş bir can yoldaşı istiyor. hayırlısı olsun herkes için. birbirimize dua edelim…


Mavi peri
Mesut kardeş neden Allah’ın takdiri böyleymiş demiyorsun acaba bilmeden bunları sorgulayarak isyan edip günaha giriyor olabilir misin? Acaba senin bu tarz düşüncelerin yani kendini diğerleriyle kiyaslaman ve evlilik düşüncesine takılıp kalman sorun olabilir mi? Allah ol dediği vakit olur bu şüphe barındırmaz bir gerçek. Her şeyin bir vakti ve zamanı vardır. Allah bir şeyi şuan nasip etmiyorsa seni sınıyordur unutma


Kayıtsız Üye
Bu konuda yalnız olduğumu düşünüyordum ama görüyorum ki hiç de öyle değilmiş .Ben 28 yaşında bayan öğretmenim çalışıyorum hep doğru yaşamaya gayret gösterdim evlilik amaçlı görüştüğüm kişiler oldu fakat evliliğe gidecek kadar olumlu olmadı malesef.Artık iyice umutsuzluğa kapıldım dua bile etmek gelmiyor bazen içimden.Evlenmek için evlenmek de istemiyorum gerçekten birbirimizi tamamlayacagimiz anlaşabileceğim içime sinen birisi olsun istiyorum. Tevekkül etmekten başka çare kalmıyor bize.


Çaylak2017
37 yaşında bekar erkeğim. En başta maddi sebeplerden dolayı evlenemedim. Artık evlenecek insanların çoğu evlenecekleri kişide dindarlıktan önce paraya, mala mülke bakar olmuş gibime geliyor. Devlet memurluğu “ölene kadar garanti gelir” olarak görülüyor ve tercih ediliyor. Ayrıca sağlam imanlı, ibadetlerini yapan, Kur’an’a sünnete uyan bir eş adayını bulmak zor olabiliyor bu “Ahir Zaman”da. Birinin ailesi Müslüman, diğerinin ailesi laikse de zorluk çıkabilir.(Evlenecek kişilerin ikisi Müslüman olsa bile) Yaş ilerledikçe zorluklar artıyor da artıyor. Tabii bir de kader kısmet meselesi var. Açıkçası ben epey karamsarım bu konuda ama yine de Allah’tan(c.c.) umut kesilmez.

Okudunuz mu?  Amenna bi ennehu ne demek

Kayıtsız Üye
Yac sen ne anlatiyorsun ?? Bir kadin için erkegin, bu erkek içinde kadinin yerini hicbisey tutamaz yardailis boyle! Baska zevkler bulun hayattan tad almak için demisin. Ne yani resim mi yapsin pil koleksiyonu mu yapsin evlenwmeyen adam? Bunun bir alternatifi yok abuk subuk seyler soyleme


kun fe yekun
Her nasip vaktine esirdir sonuçta belki de vakti gelmedi. İş yerinde nereden bu sayfayı buldum nasıl yazdım niye yazdım inanın bilmiyorum sadece içimi dökmek geldi içimden. Okuyanlar helal edin hakkınızı.. Rabbim burdaki tüm evlenmek isteyen kardeşlerimin haklarında hayırlı olanı gönüllerine razı eylesin inşaAllah.


Kayıtsız Üye
buraya yazdıgımda 30 yaşındaydım başak burcuyum 26 agustos ta 35 e giricem hayatımda değişen hiçbirsey yok arkadaşlarım evlendi çocukları oldu ben halen aynı insan üzülüyor artık ailem de benden umudu kestı biz sana kimseyi bulamıyoruz ınternetten bulmaya çalış diyorlar demek kı benım kaderimde evlılık yokmuş


Çaylak2017
Başlık 31 sayfa olmuş; sırf burada yazanlardan birkaç çift anlaşıp evlenebilirdi belki de. Galiba insanlar artık fazla seçici davranıyor; kendilerini ölçüp tartmadan dört dörtlük insan istiyorlar evlenmek için. Tabii bir de toplum ve aile yapısının da sekteye uğraması evlilik müessesesini olumsuz etkiliyor. Eskiden evlenmek istiyorum diyene akrabalar ya da konu komşu mutlaka uygun birini bulurdu; artık o da nadir oluyor. Bence Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu işe ciddi bir şekilde el atması lazım. Evlenmek isteyen kişiler Bakanlığın kuracağı bir veritabanına kendi istekleriyle kaydolarak uygun bir eş adayı bulabilirler diye düşünüyorum. Bunun devlet eliyle yapılması sahtekarlıkları da büyük oranda önleyecektir. Tabii önce Bakanlığın böyle bir niyetinin olması gerekiyor.


Tevbe
Kimse alınmasın ama onun kaşı kara bunun şusu eksik derseniz herkeste siz de bir eksik bulur.. Allah sizlere acısın, hayatınıza düzen getirsin inşAllah. Yuva kurmak gönül ile değil, Allah rızası için yapılacak bir iştir. Sadece kendinizi düşünür, Allah’ın rızasını aramazsanız pişmanlık yaşayacağınız aşikardır. Allah’ım biz aciz kullarına af buyursun.


Kayıtsız Üye
Kün fe yekün resmen beni anlatmış sın yazdiklarinla seninle dertlesmeyi çok isterdim çünkü insan kendini anlayacak birine ihtiyaç duyuyor. Ben de 28 yaşında bir bayanın yaşadıklarımız nerdeyse aynı.ALLAH hepimize yardım etsin.Hayırlı kapılar açsın.


Kayıtsız Üye
Sevdiğim kişinin bugün bir başkasıyla düğünü var. Allah düşmanıma bile bu acıyı yaşatmasın


Kayıtsız Üye
Evlenmek için can atan arkadaşlar soruyorum size evlenip de dertsiz başınıza dert mi açacaksınız. İnanın ki hayatta mutlu olunacak o kadar şey vardır ki siz bunu evlenip sıkıcı ve monoton bir hayata girdiğinizde anlarsınız ama geç olur. Güçlü bir iradeye sahip erkek asla evlenme hayalleri kurmaz. Çünkü o bilir ki insanoğlu çok daha yüce bir amaç için dünyadadır. Her geçen saniyenizin kıymetini bilin ve siz siz olun bu değerli vakti asla gereksiz varlıklarla israf etmeyin. Bence erkeğin bu dünyadaki en büyük düşmanı kadındır. Erkek bu saplantıdan kurtulsa çok daha güçlü bir iradeye sahip olur. Ve asla başarısız olmaz. Başarısız ve evli olarak yaşamaktansa başarılı ve yalnız kalmayı yeğlerim başarı derken neyi kastettiğimi anlamışsınızdır umarım

Okudunuz mu?  Namazda kaç secde yaptığını unutmak

Çaylak2017

Senin dediklerin insan fıtratına tamamen ters. Erkek ve kadın düşman değil, birbirini tamamlayıcıdır. Evlenin diye o kadar Âyet ve Hadis var, onlara ne diyeceksin? Sen hâşâ Allah(cc) ve Peygamber’den (sas) daha mı iyi bileceksin?


Kayıtsız Üye
inşAllah bir an önce hepimiz hayırlı, mutlu, iffetli, namuslu, temiz yuvalar kurarız


Kayıtsız Üye
1 yıl önce yazmıştım buraya, yaş 35 oldu değişen yok.ilk mesajimi yazarken seneye hersey değişir burda yazdıklarıma bile belki gülerim demiştim ama maalesef öyle olmadı.gecen yıldan bu yana daha çok yanlizlastim, ıçime kapandım,umutlarim iyice azaldi.zamanin da 2 kez evlenmek için adım attım ikisi de olmadı ve bitti. bu bitisler beni gerçek anlamda çok yıktı. Bu iki insan da çok yakınım da hergün onları görüp mutluluklarını uzaktan izliyorum. Beni böyle enkaza çevirip nasıl mutlu oluyorlar aklım almıyor gerçekten . Eski heyecanım, istegimde kalmadı evlenmek için.23-24yasinda evlenemedim diye ah vah cekenler sizlere sadece gülüyorum. Benim yaş 35 bu yıl da geçti seneye olacağından hiç umudum yok.sevgilim bile yok.iste yoklarin varlığında tam da tutunmaya çalışıyorken hayata usudum 35 yaş yaşına girerken bir temmuz akşamında..


Kayıtsız Üye
Selamlar herkese.Kamuda memurum.32 yaşındayım.Kendim gibi dindar bir hanımla evlenmek istiyorum.Dünya ve ahiret hayatım için hayırlısı ne ise o olsun inşAllah.
Ek olarak belirteyim devletimizin bu olaya bir el atması lazım:)
Nasıl bize uygun aradığımız işi İşkur gibi bir kurumdan bulabiliyorsak bize uygun eşide Eşbul gibi bir kurum olmalı her şey resmi belgeli.Kandırmaca yok;seçenek bol.
Diğer türlü sanalda haklı olarak kimse kimseye güvenemiyor.Reelde de tanışma imkanı yada tanışılacak insan sayısı çok sınırlı oluyor sonuçta da bu sitede görüldüğü üzere sayfalarca evlenmek isteyipte evlenemeyen insanlar kitlesi oluşuyor.İçinde bulunduğumuz zaman itibariyle evlenecek doğru insanı bulmak kömür madeninde elmas aramak gibi zor bir süreç.Dindar insanların işi daha zor tanışma açısından.(Belki görücü usulü)Ama ben inanıyorumki sayıca azda kalsa o elmaslardan hala var ama bulmak mesele…
Dindar olmayanlara göre sorun yok barda plajda her yerde tanışabiliyorlar onlarda zaten evlenmelik değil eğlenmelik bir hayat yaşıyorlar…


Çaylak2017
< devletimizin bu olaya bir el atması lazım

Nasıl bize uygun aradığımız işi İşkur gibi bir kurumdan bulabiliyorsak bize uygun eşide Eşbul gibi bir kurum olmalı her şey resmi belgeli. >
Çok doğru söylüyorsunuz; hatta Ahmet Davutoğlu da geçmişte böyle bir şeyden söz etmişti, ama anlaşılan o ki seçim vaadi olmaktan öteye gidemedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim ve Gençlik Bakanlığı ne güne duruyor?


Ahmet
< devletimizin bu olaya bir el atması lazım >
El atmış haberiniz yok… ziraat katılım bankası müdürü arkadaşım faizsiz bütün çeyiz eşyalarını alıyor
< anlaşılan o ki seçim vaadi olmaktan öteye gidemedi. >
Bu zan ve gıybettir dikkat edelim. Devlet evlenmek isteyene faizsiz ve uzun vadeli para veriyor (borç)


Çaylak2017
< El atmış haberiniz yok… ziraat katılım bankası müdürü arkadaşım faizsiz bütün çeyiz eşyalarını alıyor >
Ben paradan maldan mülkten bahsetmedim ki. Hayırlı eş bulmaktan bahsediyorum. Hayırlı eşler birbirini bulduktan sonra varsın fakir olsunlar.

< Bu zan ve gıybettir dikkat edelim. Devlet evlenmek isteyene faizsiz ve uzun vadeli para veriyor (borç) >
Devlet evlenmek isteyenlere eş bulmakta yardımcı oluyor mu peki? Benim asıl bahsettiğim nokta odur. Kimseyi zan altında bırakmak istemem; ama benim bildiğim kadarıyla ne devlet ne de vakıflar eş bulma konusunda bir program yürütmüyor; yalnızca evlenmek isteyen gençlere maddi yardımda bulunuyor.

Okudunuz mu?  Sorum var lütfen bakın(Konu cennet, cehennem)

Kayıtsız Üye
30 yaşında bir erkeğim. Bu yaşıma kadar evliliği pek düşünmedim ama yillarda geçmiş. Bir ben evde kaldım diye düşünüyordum ama baya kalabalıkmışız. 🙂 ya nasip Allah büyüktür.


Çaylak2017
< “İlahi” adalet! >
Peki Allah’a(cc) isyan etmenin ne gibi bir faydası olacak sizce? Kaderinizde evlenmek yoksa siz onu zaten değiştiremezsiniz ki.


Kayıtsız Üye
Mesele kaderi değiştirme meselesi değil arkadaşım.Sen konuyu hiç anlamamışsın.Benim demek istediğim şimdiye kadar anlatılan bazı şeylerin (dua, sabır, doğruluk, dürüstlük, efendilik vs.vs.vs…) gerçek yaşamda pek de bir karşılığının olmadığı.


Çaylak2017
< Mesele kaderi değiştirme meselesi değil arkadaşım.Sen konuyu hiç anlamamışsın.Benim demek istediğim şimdiye kadar anlatılan bazı şeylerin (dua, sabır, doğruluk, dürüstlük, efendilik vs.vs.vs…) gerçek yaşamda pek de bir karşılığının olmadığı. >
Artık değerli Hocalarımız cevaplasın onu. Allah(cc) isterse nasibini verir; istemezse vermez. Biz bilemeyiz ki.


Kayıtsız Üye
Verir mi vermez mi bilmiyorum.Açıkçası çok ta umursamıyorum artık. Zaten duaya olan güven ve inancımı da büyük ölçüde yitirdim.


Kayıtsız Üye
Arkadaşım seninle aynı fikirdeyim ve söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. İnsan sabrının ve dualarının mükafatını bekliyor, gerçekleşmediğinde ise umut etmez ve dua etmez oluyor maalesef.


Kayıtsız Üye
ben 19 yaşındayım arkadaşlarımın hepsi evlendi ben bir türlü kafama göre birini bulamıyorum bunalıma girer oldum evden de çıkmıyorum hiç bir yere


Kayıtsız Üye
Ben de 46 yaşındayım ve evli değilim ve bunalıma da girmedim ve gitmek istediğim ve uygun olan her yere de gidiyorum. Allah(c.c)’ın kaderine teslim olan rahat eder. Başkaları için evlenmiyoruz ki bekar kaldık diye utanalım.


Kayıtsız Üye
EyvAllah dostum.Beni anlayabilen birilerinin çıkmasına sevindim açıkçası.Bu söylediklerimi başka zemin ve zamanlarda dile getirdiğimde hemen birileri “isyandasın”, Allah’a kafa tutuyorsun”, ” yanlış yoldasın” falan filan tipi laflarla sözlerle konuya girip ondan sonra da hayır/şer, kader/kısmet, sabır/dua gibi konu başlıkları ile artık beni hiç bir şekilde tatmin etmeyen cümleleri sıralamaya başlıyorlar. Herkes bir köşe başında ayrı fetva dağıtıyor, vaaz pazarlıyor ya da akıl satıyor. Peki sonuç? Değişen bir şey yok! Sıfır elde var sıfır!


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm bende evlenmek istiyorum bunun için çok kişi ile görüştüm tam biri ile olacak derken sebepsiz bitiyor 3 yıl oluyor hep böyle. Kim ne derse yaptım 21 günlük yapılan bir dua var dediler onu okudum hocalara gittim Allah’a yakın olan hocalardan seydalardan dua istedim ama bir türlü evlenemiyorum psikolojim bozuldu. Bu arada 24 yaşındayım çok gelmeyebilir ama elazığlıyım şark kızım herkesin evlen birini bul demesi beni çok üzüyor ?


Kayıtsız Üye
Millet bu kadar evlenmek isterken ben evlenmej istemiyorum sanirım.Evlenmek cidden düşünülmesi gereken bir konu.Herkes evlenmemeli nasip olmuyorsa vardir bir hikmet.Bazen insan daralir.Toplum baskısı var bizde.Bu yuzden evlenemeyenler Avrupa da yasasın bence rahat ve huzurlu olurlar en azından

Okudunuz mu?  Namaz yellenme dısa oğru olmazsa bozulur mu

Çaylak2017
< Millet bu kadar evlenmek isterken ben evlenmej istemiyorum sanirım.Evlenmek cidden düşünülmesi gereken bir konu.Herkes evlenmemeli nasip olmuyorsa vardir bir hikmet.Bazen insan daralir.Toplum baskısı var bizde.Bu yuzden evlenemeyenler Avrupa da yasasın bence rahat ve huzurlu olurlar en azından >
Bir Müslüman, halkı Müslüman olan bir ülkede yaşamak varken herhangi bir zorunluluk olmadan niye gidip Hristiyan ya da dinsiz ülkede yaşasın?


sahin0686
Bende 31 yaşındayım. 20 yaşından beri dua ediyorum bir türlü olmadı.30 yaşına kadar namaz kılıyordum bıraktım şuan intihar aşmasına kadar geldim.kimileri dua zamanı gelmemiş diyor soruyorum ne zaman gelecek ben cehenneme gidince mi. Şimdi tek duam beni cehenneme tez elden gönder de kurtulayım.


Kayıtsız Üye
Sahin0686 kardeşim. Bende aynı sıkıntıyı yaşadım. Çok dua ettim. Çok adaklar adadım. Olmadı. Aynı vesveseyi şeytan bana da verdi. Defalarca intiharı düşündüm. Ama şu anda çok pişmanım. Çünkü fani dünyadaki bir yuva için Rabb’ime isyan ettim. Bazen korkuyorum bu isyan intihardan daha günahtır diye. Allah a sığının sizde.


Kayıtsız Üye
Buraya yazılanları okudukça evlenemeyenlerin aslında evlenememe nedenlerini tahmin edebiliyorum bu kelimelerinden belli oluyor. Ben de evlenemedim ve yaşım ilerledi hakkımızda hayırlisı olsun inşaAllah…


Kayıtsız Üye
Şu an bu forumun açık kalması ve herkesin yorum yazması şaşırttı beni 🙂 eskiden üye idim buraya neyse Velhasıl bekar olan arkadaşları gördüm kader ortaklarım;) ya biz bir forum mu yapsak acaba Bekarlar evlendirmek amacıyla 🙂


Kayıtsız Üye
Merhabalar bende sizlerle aynı durumdan muzdaribim..
34 yaşımdayım bundan 3 yıl önce önce biriyle tanıştım hala birlikteyim ama bugün malum sebeplerden dolayı ayrılmaya karar verdik o da benden 2 yaş büyük yani 36 yaşında…aslına bakarsanız herşey yolunda iyi anlaşıyoruz ama onu evliliğe ikna edemiyorum bir türlü


Kayıtsız Üye
Dini bir sitede okumuştum. Şöyle yazıyordu . Evlilik öyle bir şeydir ki kimi insan evlendiğinde o kişiye sadece bu dünyasını kazandırır. öyle evlilikler de vardır ki bu dünyasını kazandırır ama öbür dünyasını da kaybeder. öyle evlilikler de vardır ki hem bu dünyasını hem de öbür dünyasını kazandırır , en kötüsü de öyle evlilikler de vardır ki her iki dünyasını da kaybettirir insana. ALLAH , evlenmek isteyip de evlenemeyen herkese hayırlı bir eş nasip etsin.

her zaman derim ” hayatta herşey zamanında güzeldir ” . zamanında anne baba olmak , zamanında üniversiye gitmek , zamanında çocukluğunu ve gençliğini yaşamak . işte asıl sorun burda. bir bayanın 20 li yaşlarda anne olmasıyla 40 yaşlarda anne olması aynı şey mi ? bu durum erkek için de geçerli . iyi günler


Kayıtsız Üye
Benim sorunum biraz farklı. Ben 29 yaşında eğitimli ve cevremde oldukca dikkat ceken bir bayanım. Daha önce nısanlanıp kendi isteğimle ayrıldım. Aradan 6 yıl geçti bilmiyorum belki günah ama dini konularda çok bilgili değilim bu süre zarfında konustugum erkek arkadaşlarım oldu ama anlaşamadık bende bitirdim ve geri dönmedim. Yaklaşık 10 ay önce biriyle tanıştım ve birbirimizi çok sevdik. Kendisi iyi kalpli yakışıklı ve iyi bir işi var ancak ailesinin maddi durumu kötü. Su anda maddi sıkıntıdan dolayı evlenemiyoruz dügünü ancak 1 sene sonra belki daha sonra yapabilecegiz. Moralim bozuluyor ben artık onunla evlenmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Abdest: Mesh etmek mi, yıkamak mı?

Kayıtsız Üye
Ben 26 olacam bekar kızım hiç kimse beni istemeye gelmedi gerçekten çok üzülüyorum herkes evlendi tek ben kaldım hergün dua ediyorum ama daha yalnızım yillardir bekarim lütfen yardim edin bana Hocam ne yapacama şaşırdım hergün ağlıyorum hep evlilik düşünüyorum psikolojim çok bozuldu.

Evlenmek istiyorum kapanmak istiyorum ama kimse istemiyor beni arkadaşlarım hep evli çok psikolojim bozuldu

Bu yazıyı yazan hanım efendi ye sesleniyorum istersen tanışabiliriz bende 27 yaşındayım hala evlenmedim bu bir işaret olabilir hanım efendi Allah’a emanet olun


Kayıtsız Üye
Durumu gerçekten çok güzel özetlemişsiniz.Yüreği nize sağlık.Siz bir erkek olarak nasıl kendini koruyan bayan bekliyorsanız biz bayanlarda siz gibi geçmişi temiz adamları bekliyoruz.Ama görüyorum ki günümüzde beklentiler bizim düşündüğümüz gibi değil malesef.


Cihangürbüz
Rabbim herkesin gönlüne göre versin bekar insan fakir insan inş mevlam hayırlı evlilik nasip eder herkese hayırlı evlatlar yetiştirmeyi sağlar inş yas 34 oldu bende evlenemedim herkes ahlaktan önce iş güç sordu şimdi işimiz güzel oldu yaşımız geçti hanım aday bulamaz olduk hayat da en değerli şey zaman mis geçse olsa andalık zamanına değer katacak bir es adayı varsa tanışmak yuva kurmak isterim Allah’a emanet olun kaderdaslar


Kayıtsız Üye
Valla hanımefendi kusura bakmayın ama siz bayanlar ben ve o arkadaş gibi sadece temiz, namuslu, dürüst vs.adamları değil “bu özelliklere haiz” doktor, iş adamı ya da zengin aile çocuklarını bekliyorsunuz aslında.Peki sonuç? Çok büyük bölümünüz için fiyasko.Sonrasında da ağlayıp sızlamakla geçen günler ve geceler…


Kayıtsız Üye
yaş 36 oldu hadi biz kendimiz bulamadık aile akraba eş dost ta elimizden tutmadı hiçbirine hakkım helal değil insan birazcık yardımcı olur birileri ile tanıstırır ınsan yalnız yaşadıkça üzülüyor daha çok günah a düşüyor isyan edıyor dua edıyorum karşılıgını bulamadıkça daha da üzülüyorum


Kayıtsız Üye
Herkese selamlar. bende bekar birisiyim. 27 yaşında bir erkeğim. Önceki yorumlari okudum. Aile ve Sosyal politikalarin bence bu duruma bir el atmasi lazım. ama evlilik toplumsal bir olgudur. Kamu görevi değildir. yani bireylerin kendi sosyal çevrelerinden kazanimlairnin sonucu bir neticeye gidilmesi gerekir. devletin el atmasi biraz sanki olağan dışı olacağı için samimi ve içten olmayabilir


Kayıtsız Üye
Benim akrabalarım ve arkadaşlarım Bikaç aday söylediler ama asla kabul etmeyeceğim insanlar.yani hiç gerçekçi değil. Ben uzun boyu , güzel bir kızım.herkes manken gibi olduğumu söyler .eğlenceli , esprili bir kızım.ama niyeyse nerde tipsiz biri var onu yakıştırıyorlar .zaten ben hep istemiyorum diyorum.bi de istesem kimlerle tanıştıracaklar kim bilir.tabi ki önemli olan dış görünüş değil ama sonuçta bana öyle insanları yakıştırmaları çok kırıcı .


Kayıtsız Üye
vay be ne kadar bu konuda dertli insan varmış. arkadaşlar benim yaşımda 34 erkeğim fazla takmıyorum bu konuyu. bu yaşa kadar zina ile felan işim olmadı. işin garip tarafı ben şantiyelerde çalıştığımı için genelde çalışanların %90 ve daha fazlası zinayla haşır neşirdir. benimle tek dalga geçilen konu bu 🙂 ne yapalım bende bir gün evleneceğime inanıyorum aslında genç görünümlü biriyim 25-27 gibi gösteriyorum. bu kadar benim gibi kişi varken elbet birini Allah karşımıza çıkarır.

Okudunuz mu?  Dua ettikçe istediğimize daha mı çok bağlanıyoruz

Kayıtsız Üye
Buraya ilk kez girdim bende hiç evlenmedim yaşım geldi 44 e Erkeğim Allah’ın verdiği kadar şükürler olsun işim ve maddiyatım var evlilik konusunda çok ciddiyim ya nasip diyorum Allah bu yaştan sonra hem ilk hem son olacak hayırlı insanı karşıma çıkarır inşAllah


Kayıtsız Üye
kardeş 28 yaş ne ki. ben 33 yaşındayım. kardeşim 30. hala oğullarım var biri 45 biri 34 biri 30 biri 37. amcaoğullarım var 35 ve 30 yaşında. şöyle bir sülaleye bakıyorum kızlar erken gitmiş ama erkek olarak 30-40 yaş arasında 20 ye yakın bekar var 🙂


Kayıtsız Üye
Aynı düşünceye sahibim sizinle bu devirde evlenmek kolay değil şunu diye bilirim bayanlar artık erkekleride geçti evlilik için bir düzgün evcimen gözü dışarda olmayan bir bayan es adayı bulmak neredeyse imkansız hale geldi


Fatma3434
Benimlede dalga geçiyolar, alay konusu oldum artık, sanki bir suç bir hata bir eksikmişim qibi laf sokma çabaları, yaa çok sıkıldım artık çok üzülüyorum nerdeyse sayfada kii bütün evlenmek isteyenleri okudum yaa çok üzüldüm hepimize birden ?


Kayıtsız Üye
Fatma hanım ne kadar güzel söylemişsiniz de olmayınca olmuyor işte bende 28 yaşındayım evlilik amaçlı 2 kezden fazla hiç bir erkekle görüşmedim nasip işte onlar da olmadı.Yani bu işler çok da belli olmuyor. Biz elimizden geleni yapıp iffetli yaşamaya devam edelim.Rabbimin vardır elbet bir bildiği selam dua ile.


Kayıtsız Üye
Selam ben 25yaşındayım bu güne kadar benimle evlenmek is diyen çok kişi oldu.lakin ben redd etdim,beyenmedim sudan sebeplerle,bir türlü evet diye bilmedim,evet demek istediklerinde bir türlü olmadı,etrafda ki insanlar büyü yapmışlar sana diyorlar,Allaha dua ediyorum,bir türlü olmuyor,herk kes beni kınıyor,bir türlü evet diyemiyorum,benimle evlenmek isimlerinde başkasıyla evlenmesini isdemiyorum,kıskanmıyorum asla,bende niye olmuyor????


Kayıtsız Üye
Bir kaç yorum okudum.Arkadaşlarımızdan hayırlı nasiplerini eş adaylarını arayanlar var.Site yöneticisi arkadaşlarBu arkadaşlara yardımcı olsak birbirleriyle tanışsalar yuva kursalar sizlerde hayır dualarını alsanız ne dersiniz?


Kayıtsız Üye
Bence çok mantıklı olur.Çünkü bu sitede yorum yapanlar gerçekten de temiz niyetli aklı başı yerinde evlenmek isteyen kişiler.


bbgbbg
Allah(azze ve celle) korusun.Umarım öyle bir şey olmaz.İslami evlilik siteleri gibi olur sonra burası.Evlenmek isteyen buraya gelir.Evlenmek isteyipte uygun eş bulamamak tabiki zor bir durum.Allahu Teala’ya dua edin.İnşaAllah karşımıza hayırlı birileri çıkar.Allah(azze ve celle) hepimize hayırlı eşler nasip etsin.Ama evlenicem diye ahiretini unutanlardan eylemesin bizleri,amin.


Kayıtsız Üye
Valla aynı durum bende var Allah sınıyormu bilmiyorum ama bu duruma çok sıkılıyorum yorumları okudum tek ben değilmişim Allah hayırlı kapılar açar inşAllah herkeze hayırlı bir eş olmak isteyen bayan varsa adım Veysel sak sosyal paylaşım dan ulaşabilirsiniz burdada belki hayırlı bir kapı çıkar karşımıza.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Kardeşim 37 yaşına kadar iyş sabretmişsin bende 28 yaşındayım artık bıktım bu hayattan bu yaşıma kadar filört bile etmişliğim yoktur hangi kızla görüştüysem olmadı ne istediklerini bilmiyorlar internete bakıyorum bir dünya bekar kız var erkek peşinde adam gibi büyüklerinle gittiğinde kimseye beğendiremiyorsun kendini evlenenlerde evlendiğine pişman ahir zaman fitnesi işte elimizden sabretmekten başka çare yok bir savaş çıksada Allah yolunda çarpışarak şehid olmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Namazın Vakti Girmeden Sünnet Kılınır mı

Kayıtsız Üye
Herkes evlenmeyi genç yaşta ilke edinse bunların hiçbiri olmayacak bu durumların düzeltilmesi için genç yaşta evlilik şart genç yaş derken 21-25 aralığı


Kayıtsız Üye
merhaba arkadaşlar ben evlenmek için çok şey denedim. önce aşık olduğum kişiyle evlenmek ist2dim kız beni baya oyaladıktan sonra terk etti. daha sonra tekrar biriyleriyle tanıştım çok fazla kızla konuştum fakat hiçbiriyle olmadı . hatta görücü usulünü bile denedim olmadı olmuyor yaşımda 30 oldu artık umudum kalmadı ve herhangibir çabamda ypk artık. tek şikayetim yanlızlık. ilerde yaşlılık olması insanı sıkıyor. ama dedim ya umudum kalmadı. çokta dua ettim ama sanirim karşılığı yok Allahta istemiyor evliliğimi


Kayıtsız Üye
öğretmenim 32 yaşında erkeğim hatta ilahiyat mezunuyum kızlarla iletişimim zayıf onla bunla çıkmam işim iyi arabam var bir sürü kızla görücü usulü görüştüm ve şunu anladım kapalı kızlar aşırı kaprisli ve evlenmekten çok para delisi .Tabi ki hepsi değil ama geneli böyle. İnanın dini inancım olmasa açık kızlara yöneleceğim hatta dni olarakta yönelmekte bir sıkıntı görmüyorum belkide kapanır ama inanın çaık kızlar kaplıllara göre daha samimi ve kaprisssiz saygılar


Tevbe
Açık kızlar, kapalı kızlar diye bir şey yoktur ! allah-ü Teala biz aciz kullarını ibadetlerimize göre yükseltir veya alçaltır. Siz kendinize eş mi arıyorsunuz yoksa eşya mı öncelikle bunun kararını veriniz. Evlilikte Allah’ın rızası vardır. İnsan cahildir, yaratılıştan ötürü her insan hata yapar bunu bildiği için allah-ü Teala bizlere tövbe kapısını açık bırakmıştır. Siz niyetine girin ardından eşiniz olacak kişi için allah-ü Teala’dan hidayet isteyin. Unutmayın allah-ü Teala önce kendi uygun gördüğünü kuluna verir, eğer kulu bu sınavı sabır ve inanç ile atlatırsa kulunun dilediğini ona verir. Elhamdülillah.


Kayıtsız Üye
Hocam bende 27 yaşında bir delikanlıyım bir türlü evlenecek bir eş bulamadım istiyorum ki şöyle kapalı hanım hanımcık bir bayanla evlenip yuva kurmak ama nedense karşıma çıkmadı, hani çirkin biri de değilim ki kimse beni beğenmiyor diycem ama tam tersi yakışıklı efendi güler yüzlü işten eve evden işe gidiyorum sigaram yok içkim yok kumarım yok .dua ediyorum Allahtan hayırlı bir eş istiyorum ama yok yok yok.. . Artık umudumu kesmeye başladım 30 yaşına kadar evlendim evlendim evlenemedim benim için gerçekten zor olacak.sizin önereceğiz bir dua varsa yada başka bir öneriniz varsa lütfen bana yardım edin hocam. Allah’a emanet olun.


sorfman
475.yorumu yapan hanımefendi 474 ve 476.yorumları paylaşımları ben yapmıştık sizinle tanışmak için üyelik aldım tabii ki sizde kabul ederseniz sizinle irtibata geçmek isterim Allah her iki taraf için hayırlı ise tanışmamızı vesile etsin


Hoca
Üye ve Misafir ziyaretçilere duyuru!

Bu konu dertlenmek amacıyla açıldı ve öyle devam etmelidir.
Evlilik sitesi değiliz olmadık olmayacağız inşAllah.
Kim bu konuda mail adresi ve telefon numarası paylaşırsa süresiz yasaklanır


Çevrem yok evlenemiyorum

Bu kategoride yer alan Şafii'de köpeğe ıslak dokunmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden evlenemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.