Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Namazda kaç secde yaptığını unutmak

Namazda kaç secde yaptığını unutmak

Crowley
Namazda sürekli kaç secde yaptığımı unutuyorum. Dünyevi şeyler pek düşünmüyorum 1-2 saniye aklım başka yere gidiyor ve şüpheye düşüyorum.
Sürekli olduğundan dolayı sehiv secdesi yapmıyorum. Eğer 1 kez secde yapıp sürekli oluyor diye devam edersem namaz kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Saç nasıl mesh edilir

Cevap: Namazda kaç secde yaptığını unutmak

yasemin
Yaşadğın durumu bende yaşadım , dünyevi şeyler değil ama aynen dedğin gibi dalıpta secde sayısını karıştırıp her defasında sehiv secdesi yapmaya başladım , sonra okuduklarımda bu durumun alışkanlık haline gelebilceğini , ve şeytanın en büyük kozlarından biri olduğunu öğrendim . Orda şöyle bir cümle geçiyordu , 1-2 saniye kalbinizi dinleyin , hangisi ağır basıyorsa – yapman veya yapmaman gerektiği – ona göre davranın . Bunu uygulamaya başladım , devamlı yaptığım secdeden vazgeçtim , Gerçekten yanlış yaptığıma inanıyorsam sehiv secdesi yapıyorum. Kabul olmasına gelince ; şahsi fikrim ; önemli olan niyettir , kalıbını değil kalbini secdeye bırakmaktır namaz . Allah kendi huzuruna gelen kimseyi kovmaz ki … Neden kabul olmasın ?

Yinede bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım varsa , okumak isterim fikrini .

Okudunuz mu?  Son oturuşta Tahiyyat duasını okumayı geciktirmek

 


Namazda kaç secde yaptığını unutmak

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm

1 secde yaptığımı bir sonraki rekatta fatihayı okuduktan sonra hatırlarsam ne yapmam gerekiyor?


Yorum: Eksik Secde Yaptığını Fatihayı Bitirdikten Sonra Anlamak

vel Fecr
< Selamun Aleyküm

1 secde yaptığımı bir sonraki rekatta fatihayı okuduktan sonra hatırlarsam ne yapmam gerekiyor? >
ve aleykum selam namazın son oturuşunda sehiv secdesi yapabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Ergenliği nasıl anlarım

Kayıtsız Üye
Lütfen kesin bilmediğimiz konularda yanlış şeyler yazıp insanları yanıltmayalım. Her rekatta 2 secde yapmak farzdır bunlardan biri unutulursa namaz içinde iade edilir geciktirdiği için de ayrıca sehiv secdesi yapılır.


Kayıtsız Üye
kardeşim sehv secdesi son oturuşta tahiyattan sonra yapılır ve 1 veya daha fazla hata için 1 sehv secdesi yeterlidir mesela birisi 1. rekatta fatiha dan sonra zammı sure okumayı unutsa 2. rekattada tahiyyat okumayı unutsa 1 sehv secdesi yeterli olur yani ayrı bir sehv secdesi yapmasına gerek yoktur

Okudunuz mu?  Yıldızlama, yıldız falı nedir? Yıldızlamaya baktırmak dinimizde var mıdır?

Kayıtsız Üye
Kardeşim şeytan sana vesvese yaparak namazını bozmak istiyor olabilir kalbin hangi karara ağır basıyosa onu yap fazla düşünme


namazda kaç secde yaptığını unutmak

Bu kategoride yer alan Aralıklı Diş'e dolgu yada diş teli taktırmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda kaç secde yaptığını unutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.