Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden1
Abone

Son oturuşta Tahiyyat duasını okumayı geciktirmek

Son oturuşta Tahiyyat duasını okumayı geciktirmek

faruker
Selamunaleykum kardeşlerim benim sorum ben namaz kılarken ses olduğu zaman şaşırıyom.Genellikle camiilerde erken tesbihata başlıyorlar ben son oturuşta yetişiriyorum bazen. Ses oldugu zaman tahiyyatı duasını 3-5 kere tam okumadan tekrarlıyorum ses bitine kadar. Acaba benim namazımı tekrar kılmam gerekiyor mu?

Okudunuz mu?  İstimnadan Kurtulamıyorum

Selamunaleykum ben namaz kılarken ses olduğu zaman şaşırıyorum. Camii de namaz kılarken tesbihat erkenden başladığı zaman ben son oturuşta yetişebiliyorum tesbihate ama ses oldugu için tahiyyat duasını 3-5 kere baştan tam okumadan tekrarlıyorum ses bitene kadar.Ben namazımı baştan kılmalımıyım ?


Yorum: Son oturuşta Tahiyyat duasını okumayı geciktirmek

arifselim
Aleykum selam. Tehiyat veya başka bir duayı karıştırdığı için dönüp tekrar okumak namazı bozmaz ve sehiv secdesini de gerektirmez. Nafile namazlarını kılarken camide daha çok tenha ve sessiz yerleri tercih etmeye çalış. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ?

Vesvese

İsmile
Selamun Aleyküm ben yaklaşık 1 senedir vesvese ile uğraşıyorum neredeyse her türlüsü geldi bana aşmaya çalışıyorum ama hala da geçti diyemem bu ara çok fazla tahiyyatta takiliyorum aman olmadi bir daha bir daha artık öyle huzursuz oluyorum ki belki 4 5 sefer başa dönüyorum nu durumun namazın sıhhatine zararı var mı namazı eksik kılmayayım derken bozmuş olmaktan korkuyorum lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Remil nedir? Hz. Ali remilci miydi?

Yorum: Son oturuşta Tahiyyat duasını okumayı geciktirmek

ACİLSERVİS
Tahiyyatı tekrar okuma bırak yanlış kalsın devam et ve namazını bitir. Sen başa dönmeye devam ettikçe bu işten kurtulamazsın. Namazın bozulmaz.


İsmile
Allah razı olsun bunu gördükten sonra son iki namazımda takılmadan devam ettim o yüzden Müsaadenizle Bir sıkıntımı daha söyleyeceğim Forum’da Çok araştırdım bu site çok bilgi verdi bana vesveseye girdikten sonra çok farklı konularda bilmediğim pek çok şeyi öğrendim Bu Yandan belki hayırlı da oldu ama bir noktaya geldim takıldım bu konuda bana Allah rızası için yardım edin klasik vesvesesi olan herkes gibi bende abdest alırken Kımıldanmalar hissediyorum ancak sesini ve kokusunu almadığınız şeyler için abdestinizi yenilemeyin hadisini gördükten sonra bir süre bu durum bana iyi geldi ancak zamanla psikolojik olarak mı bilmiyorum Bazen de abdest aldığım yerlerin bazı camilerde olduğu gibi tuvalete yakın olmasından dolayı pis kokular burnuma çok gelmeye başladı hem kımıldanma hem de böyle kokuları hissettiğim zaman bir türlü Emin olamıyorum abdestimi yenilemek zorunda kalıyorum bu durum pek çok kez cemaati kaçırmama sebep oluyor bu konuda bana yardım edebilirseniz çok sevinirim Bir kaç kişiye sordum koku varsa bir şey diyemem dedi Daha da beter vesveseye Kapıldım Allah rızası için yardım edin

Okudunuz mu?  Abdest alırken çoğu şeyi unutuyorum.

ACİLSERVİS
Bu tür vesvese sorularını istemiyoruz forumda yeteri kadar var. İmani vesvesenin dışındaki tüm vesveseler boştur. Dinini öğrenen herkes bunun üstünden gelebilir.
Önden ve arkadan ne çıkarsa abdest bozulur. Seninkisi çıktığını bile bilmiyorsun yani çıkmıyor aslında haliyle abdestinde bozulmuyor. Karındaki hareketlenmelerde abdest bozmaz. Dışarı çıkmadıktan sonra hareketlenmeler olmuş önemi yok.

Okudunuz mu?  Yalan yere yemin etmek

Tövbekarrr
Tahiyyat duasından önce son oturuşta Allah’ım bana yardım et diye içimden kısacık bir dua ettim 2-3 saniye süren bu tahiyyatı geciktirmeye girer mi? Yoksa namazım sahih midir?

Bu kategoride yer alan Zikir,Sure ve Salavatları Okuma Hızı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Son oturuşta Tahiyyat duasını okumayı geciktirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.