Anasayfa
31 Ocak 2022, 10:54
sizden2
Abone

İstimnadan Kurtulamıyorum

İstimnadan Kurtulamıyorum

Müslüman123
Daha 13 yaşındayım. İstimnadan kurtulamıyorum. Tövbe ediyorum tekrar işliyorum. Sizlerin yardımıyla bu pisliği bırakmak istiyorum. Nolursunuz yardımcı olun kardeşlerim… Hepiniz için dualar ederim bu pislikten kurtulursam. ÇOK ÜZGÜNÜM NOLURSUNUZ YARDIMCI OLUN BİLİYORUM BUNU %90 ını BEN HALLETMEM GEREKİYOR AMA BANA İNANIN SİZ YARDIMCI OLURSANIZ BEN KENDİME DÜŞEN GÖREVİ YAPARIM… 🙁


Yanıt: İstimnadan Kurtulamıyorum

oguz26
Allah cc yardım etsin…

< forumduasi.com/uye/81906-musluman123.htmlMüslüman123

BİLİYORUM BUNU %90 ını BEN HALLETMEM GEREKİYOR >
evet çok doğru .. evlilik için yaşın erken… ibadete yönel veya başka meşkuliyetler ara derim sana mümkünse…
Allah cc a emanet ol…


Yanıt: İstimnadan Kurtulamıyorum

Star
Bir daha yapmayacağına yemin et.Yemini bozarsan keffareti 10 fakiri doyurmak veya 3 gün oruç tutmaktır.Nefsin bunun düşününce istimnadan uzak durur.

Allah yardımcın olsun kardeş


Yanıt: İstimnadan Kurtulamıyorum

VanLi
O yaşta engel olmak çok zordur.Bunu başarmakta imanı yerinde birisi için olur.Sende imanına tam sarıl sürekli oku ve öğren dinini oku dinini öğren hergün en az 2 safya olsun kitap oku sonra kur’an oku.Oruç tutabileceksen tut.Ve kalben inanacaksın gerisi Allahın izniyle inşAllah dilediğin gibi olur.


bahadır emin
biraz sabret rüyalar yetiyo zaten.


Müslüman123
Hepinizin dediklerini okudum. Artık gerisi benim elimde sizlere çok teşekür ediyorum. Allah(C.C) sizden razı olsun. Hakkınızı helal edin…

Okudunuz mu?  Mezi Hangi Dini İşlere Mani Olur?

Star sen yemin et dedin ya okudum onu. Yemin ettim bir daha yapmayacağıma benim bir sorum var evlendikten sonra haram olmuyor diye biliyorum bu doğru dimi? Ben yapmayacağıma yemin ettim ama evlendikten sonra çocuk yapmak için bunu yapmam gerekiyor değil mi ? 🙂 Şimdi ben napacağım kardeş yemin et dedin bende ettim 🙂 Yani evlendikten sonra yaparsam yeminim bozulmaz dimi kardeşim? (Bu arada herkese hayırlı cumalar)


oguz26
< forumduasi.com/uye/81906-musluman123.htmlMüslüman123evlendikten sonra çocuk yapmak için bunu yapmam gerekiyor değil mi ?” >
hayır kardeş böyle bişey yok…rahat ol bu yapılması gereken şeyler arasında asla olmadı…

bildiğim kadarıyla bazı sahabeler korunma yolu ( çocuk yapmamak- doğum kontrolü ) olarak o dönemde eşleri vasıtasıyla bu olayı gerçekleştirmiştir ve Peygamber sav de bunu bildiği halde bu konuda herhangi bir hadis sarfetmemiştir…

ancak günümüzde doğum kontrol yöntemleri çok ilerleme kaydettiğinden buna gerek yoktur…

Allah cc a emanet olun….


Star
Kardeş cinsel ilişki farklıdır istimna farklıdır.Evlendiğin zaman hanımınla cinsel ilişki sana haram olmaz.Ama istimna yinede haram olur


komite
Bu yaşam standartları ile evlilik çok zor.Birkaç yıl bu dertle mücadele etmeliyiz.Bırakamıyorum diye çok yapma bırakamıyorsan azalt 15 günde 1 mesela.Sadece sen değil hepimiz savaş veriyoruz bu istimna ile.


ryan123
Merhaba degerli kardeslerim!

Okudunuz mu?  Veysel karani kimdir?

ben o kadar ii Türkçe bilmiyorum, sadece duymaktan ögreniyorum. bu yüzden almanca yazicam, INSALLAH biri bana yardim edebilir:

Ich habe seit Jahren das Problem, dass ich nicht aufhören kann Masturbation zu betreiben. Manchmal schaffe ich es Tage ohne dem Masturbieren auszuhalten, dann manchmal Wochen, einen Monat und einmal habe ich es drei Monate lang ausgehalten. Aber gestern war das schon wieder. Ich habe 2 Wochen ausgehalten und bin wieder gescheitert. Vielleicht habe ich Vergnügen während des Masturbierens, aber danach weine ich nur, ich bereue es immer und bete zu ALLAH, dass er mir vergeben soll. Ich dusche und nehme ein Bad gleich danach. Mein Problem ist, dass ich nicht in islamischen Ländern wohne. Ich wohne in Österreich und da verzichten die Leute auf gewisse Regeln im Islam. Sie trinken Alkohol, nehmen Drogen oder haben Sex vor der Ehe zum Beispiel. Aber ich bin nicht so. Doch das größte Problem ist, dass die Frauen nie ganz behüllt bzw. angezogen ist. Immer zu kurze T-Shirts mit tiefem Auschnitt oder sehr kurze Hosen, auch in der Schule ist es so. Die Mädchen in meiner Klasse sind alle so. Und im Fernsehen sieht man sehr oft Frauen in Bikinis oder BHs. Ich kann daher nicht immer wegschauen, denn wenn ich mich umdrehe, ist schon das nächste Mädchen so angezogen und immer wieder. Ich habe Angst vor ALLAH. Ich habe Angst eine Sünde zu begehen. Wie kann ich das Masturbieren verzichten? Fasten habe ich schon, es nützt leider nichts. Auch meinen Penis mit kalten Wasser zu waschen bringt nichts.

Okudunuz mu?  Şehitlik istemek ve bu konuda görülen rüyalar

Bitte helft mir. 🙁

———

Yıllardır ben mastürbasyon Ben gün mastürbasyon olmadan dayanmak olsun Bazen faaliyet duramazsın sorun olmuştur, o zaman bazen hafta, bir ay ve bir keresinde üç ay boyunca katlanmış, ama dün yine 2 hafta kaldı dayandı ve ben mastürbasyon sırasında zevk olabilir yine başarısız oldu, ama sonra ağlamaya, ben sonsuza kadar pişman değilim ve o haklı Benim sorunum sonra banyo duş ve almalı beni bağışlayın Allah’a dua ediyorum İslami değilim olduğunu ülkelerde ben Avusturya’da yaşayan insanları, örneğin evlilik öncesi seks, alkol veya uyuşturucu var İslam’da belirli kurallar pes yana yaşıyorlar, ama ben değilim ama en büyük sorun tamamen saran hiçbir kadın ya da çekici olmasıdır çünkü eğer derin bir yaka ve çok kısa pantolon ile T-shirt her zaman çok kısa, hatta okulda benim sınıf kız bu yüzden tüm yalnızlığı ve çok sık televizyonda görmek ise, bikiniler ya da sütyen kadınların ben, sonsuza kadar bakma böylece ben dönüyorum, zaten böyle giyinmiş bir sonraki kız ve yine ben Allah’tan korkuyorum, ben nasıl mastürbasyon önleyebilirsiniz günah işlemeye korkuyorum? Ne yazık ki, açlık oldum, iyi hiç bir şey yok, o da soğuk su ile benim penis yıkamak kazandırır

Okudunuz mu?  Kim dinini değiştirirse onu öldürün Hadisini yorumlayabilir misiniz?

Lütfen bana yardımcı olun


dilek10
merhaba kardeşim…

İstimna,istMasturbation.Dies,umwie auch immer,sich selbst genügendenMitteln zu erreichenOrgasmus.Dieser Jobist nichtverboten,zu genießen.Ruhe finden, wenn erlaubtsich zu entspannen,keine Gefahrdes Ehebruchs, wirdwajib.Also,aus reiner Freudeder Masturbationeine Sünde.Aber,Leutebefestigt sind,istbei Männern, mussbetraut sein,dann wäre eszulässig ist,ist keine Sünde.Bei Gefahrfür Frauen oder fürMännerbegehenEhebruch, Masturbation, dann ist eswajib, dheinen Orgasmus zu erreichen,sollte sieloswerden Langeweile.

Zur Frage, obMasturbationSperma,mussWaschung, das Fastenauchinfiziert.

Semenbei Frauenschwieriger ist, um anzukommen.Sobald dieSamen, die so genannteviskose Flüssigkeit, wennmeziWaschungnicht erforderlich ist.Meni,zittert,sindKontraktionen.Meziextra Meile, gibt esSamenauf diese Weise,ist verständlich.

Wenn ich glücklich gewesen, Ihnen zu helfen !!!!

Okudunuz mu?  Bayan öğretmenlerin yüzlerine ve saçlarına bakmak caiz midir?

ryan123
Yani zevk alirsam mi günah olur? Bende böyle oluyor: Aklima hep kadinlar geliyor, ve masturbasyon yapmasim geliyor ama yapmamaya calisiyorum. Ama bazen kendimi tutamiyorum ve istimna yapiyorum. Masturbasyon YAPARKEN zevk gibi bisey hissediyorum, ama YAPDIKTAN SONRA pisman oluyorum, ve aglamaya başlıyorum, pisman oluyorum, ALLAHA dua ediyorum, dus ve abdest aliyorum.


dilek10
tabiki bu seiklde yaptığın günah!!!! bol bol tövbe et hadisleri oku nefsini kır… Ozaman inan bidaa olmuycak.. Nefsin seni yönetmesin.

Allah yardımcın olsun…


İnanc
Yapman gerek şey şudur güzelce tevbe namazı kılacaksın..
sonra nefsine düşman olacaksın
hep ALLAH’ı anacaksın
Şeytan vesvese verdiği anda ALLAH’tan yardım istiyeceksin
eğer şeytan sana istimna yap diyorsa lavobaya git namaz abdesti al vesvese geçmedimi
ALLAH rızası için nafile namazı kıl yinemi olmadı Kuran oku
Kuran okumayı bilmiyormusun ozaman’da Türkçe mealini oku .. 🙂


Saif Al-Din
Kardes sen uzaklastıkça seytan ve nefisin de senin günaha girmenden ümitleri kesilecek. Allah’a dayan ve sabret.
Allah’ın yardımıyla o ikisinin ümidi kesildimi zaten kendini tertemiz hissedeceksin, aklına gelse bile sen ondan nefret edeceksin artık.


ryan123
Nefsin nedemek?

Yani ben hep yapmamaya calisiyorum. Böyle masturbasyon yapmaya zevinmiyorum, üzülüyorum. Bol bol ALLAHA dua ediyorum ben, ve her girdigim yerde "bismillah" diyorum. ALLAHtan çok korkiyorum. ALLAH bize o kadar seyler nasip ediyo ve ben böyle günah isliyorum. Ramazanda kesinlikle yapmicam, ama ramazana kadar birakmak olmus istiyorum.

Okudunuz mu?  Kan durmazsa namaz kılabilirmiyim?

Nafile duası mi kilim? Ama nafile nedemek? Nafile olan biri cocuk yapamiyor bildigim kadar, yani neden nafile namazını kilim?


Saif Al-Din
Yok yok, dur şimdi, nefs demek, senin içinde kötülüğü emreden, istimna gibi hırs gibi, sinirlenmek gibi kıskançlık gibi fena şeyleri isteyen şey nefstir işte.

Bak zaten kendin de üzülüyorsun, o zaman tek yapman gereken yapmamak.
Karşı koyacağın süre çok uzun değil, sen karşı koydukça istek azalacak, istek azaldıkça işin kolaylaşacak.
Yapacak olduğunda arkasından gelen pişmanlığı düşünsen sana yeter zaten.

İstimnadan kurtulmanın bir yolu da oruç tutmaktır. Peygamberimiz (s.a.v.) bu durumlarda oruç tutmayı önerir. Oruç tutan kişi zaten oruçlu olduğu süre içerisinde istimna edemez. Oruç açtıktan sonra da kendine yakıştıramaz, bütün günü oruçla geçirdikten sonra günaha girmeyelim, güzel bitirelim günümüzü diye.

Bir de şu var ki, demek ki Allah (c.c.) senin bu fenalıktan kurtulmanı istemiş ki, sen kurtulmanın yollarını arıyorsun. Allah (c.c.) da sana kurtulmayı inşaAllah nasip eder.


ryan123
INSALLAH ! 🙂

Cok aradim bir cözüm. Ama bir kere 3 ay istimna yapmamistim, ama hirs gitmiyordu. her gün vardi, ama bir sekilde 3 ay kendimi tutabildim.

Okudunuz mu?  Mehir - en güzel mehir sizce nedir

İnanc
İhtilam olmuyor musun ? ( Gece rüyalanma )


ryan123
Eskiden bazen oluyordum. Yani rüyalarimda hep kadinlari göriyordum ve ihtilam oldugumda, yani orgasm olurken, uyaniyorum. Ama artik hiç öyle bisey olmiyor, rüyalarimda öyle seyler görmiyorum artik.


lady
Selamün aleyküm. 15 yaşındayım ve ne kadar Allah’a dua etsem de dişimi sıksam da istimnaya yakın olan bu pis işten kendimi bir türlü kurtaramıyorum. Tam ilerleme kat etmişken yine yapıyorum. Oruç tuttum ama bir şey değiştirmedi. Bu pislikten nasıl kurtulurum lütfen yardım edin 🙁


Kayıtsız Üye
Biliyorum bu konuda çok fazla soru var sitede. Ama yıllardır ne yaptıysam bırakamadım. Hergün 5 vakit namaz kılsam, tesbihat yapsam, dini kitap kuran okusam, gün içinde harama bakmamaya çalışsam da bir anlık boşlukta nefsime hakim olamıyorum yapıyorum. Bıktım artık çok sıkıldım. Ve maalesef ki umitsizlige düştüm sanırım yıllarca birakamayinca. Istimna yapanların lanetlenecegi hadislerini okuyunca daha kötü oluyorum, bu sefer de diğer ibadetlerimi de aksatiyorum. Evlilik hariç birakabilen var mı bu şeyi? Lütfen istimnayi ve uygunsuz seyler izlemeyi tamamen bırakan arkadaşlar yardımcı olsun. Evlilik hariç bir yolu yok mu bunun


eksdi
Merhaba ben 17 yasında ibadetlerini elimden geldiğince yerine getirmeye çalışan bir gencim. Ama kimseyle paylaşamadığım bir kaç sorunum var ve yardımcı olursanız sevinirim eve yatsı namazından sonra geliyorum ve aklıma direk istimna geliyor ve namaz aklımdan çıkıyor gidip sosyal medyada uygunsuz resimlere bakıyorum pişman oluyorum ve bakmayı bırakıyorum 3 4 saat böyle geçiyor bazen bakmayı tamamen bırakıyorum ama bazen de istimna yapmaya gidebiliyorum. Saatlerce direndikten sonra yapmasam bile gusül abdesti almam gerekiyormuş gibi geliyor ve alıyorum. Ayrıca yaparsam tek gusül ile içim rahat etmiyor ve ikinciyi alıyorum. Bir de obsesifim yani çok kötü oluyorum yapmak istemiyorum 7 ay bırakmıştım ama yine aklıma geldi ve haftada 1 2 kere yapıyorum. Yaptıktan sonrada pişmanlık duyuyorum sanki kötü bir şey olacakmış gibi geliyor artık çok yoruldum Böyle devam etmek istemiyorum ne olur yardım edin.

Okudunuz mu?  Mezarlığa ekilen meyve ağaçlarından yemek caiz mi?

seyit gazi
birden fazla gusletmen suçluluk ve kirlilik psikolojisinden kaynaklanıyor buna gerek yok guslünü al yeter

tamam gençler için istimnadan kurtulmak zor olabilir ancak bunu psikoloik travmalara çevirmemek bu kadar da suçlanmamak gerekir. şu da var ki gençler bunu kendilerini kurcalamaya ve kendileriyle oynamaya çeviriyorlar, yani öyle hiç cinsel ihtiyaçlarınızı tatmin ettiğinizi falan sanmayın sadece kendinizi kurcalamayı alışkanlık haline getiriyorsunuz. üstelik istimnanın zararlarını bellerseniz bu alışkanlıkdan da mümkün olduğunca uzak durursunuz inşaAllah

bir kere birincisi gizlide işlenen günahlar, insanın izzetini şahsiyetini kırar. insan o günahı gizlide işlerken, bunu haliyle kendinden saklayamayacağı için aslında kendi kendine: benim nefsimin benim şahsiyetimin bir değeri yok ki, önemli olan ahmetin mehmetin nefsi; bendeki nefis nefis değil ki, esas ahmetin mehmedin nefsi nefis, esas onlar duymasın onlar bilmesin der. Allah avc her günahı affeder, yeter ki sonrasında açık edilmesin. günahlar gizlenir ancak gizlide işlenen günahların insanın kendisine zarar vermeyeceğinin zannedilmesi ise yanlıştır.

Okudunuz mu?  Gitar çalmayı öğrenmek haram mı?

ikincisi bu tür fiiller genelde gizlide, suçluluk psikolojisiyle ve alelacele işlenir. bu hissiyatın evlilik hayatına yansıması da kaçınılmazdır. cinsel ihtiyaç ancak helal yollarla ve gönül rahatlığıyla karşılanabilir. bunun tek yolu da evliliktir

ayrıca kalbin kapısı gözlerdir. insanın gözleriyle ve kulaklarıyla kalbine ve zihnine doldurduklarının, bunları ifsad etmesi kaçınılmazdır. bu durum insanın normal hayatın veya evlilik hayatının da böyle olduğunu sanmasına neden olur. insan zamanla hayatını, duyduğu gördüğü yalanların dolanların, atılanların tutulanların üzerine inşa eder.

aslında birden fazla gusletmen, bazen namazın aklından çıkması, bazen istimna yapman; bunlar sadece sonuçlar. önce dışarıda olaya hakim olmamız gerekir. haramların içerisinde yaşıyoruz ve sadece yüz çeviriyoruz, bu kadar. haramlardan kaçmaya çok şartlanmak bile bizi bunlana sevkedebilir. bazen yüz çevirememenin, bazen şartlanmışlığın neticesinde; yalnız başına kalınca uygunsuz resimlere bakmak tabiidir. hele üç dört saat böyle resimlere bakıp sonrasında istimna yapmak kaçınılmazdır. bunun da bir nedeni de dışarıda haramlara bakmayıp, bir başımıza kaldığımızda haramları dalmayı kendimize masum göstermemizdir.

Okudunuz mu?  Abdestte vesveseler ve sıkıntı

yani yapılması gereken önce kalbe ve zihne sahip çıkmak, gözlere kulaklara ve dile sahip çıkmak, olayı kavramak ve iyi bellemek, kendimizi kurcalamayı kendimizle oyalanmayı meşgale edinmeden bekarlığın sonuçları ile uğraşamaz hale gelmeden; şahsiyetimizi inşa etmek, hayatı anlamlandırmak, sorumluluğumuzu üstlenmek ve evlenmektir. (bu yaşlarınızda yaptıklarınız genelde herkes yapıyor, ben eksikmiyim, neler neler varmış, benimde olsun şeklindeki düşünceler veya hayatı ve kendinizi tanımaya çalışmakdan ibarettir)


seyit gazi
gerçi yazdıklarımda ifade etmiştim ancak son cümle olunca düzeltme ihtiyacı hissettim sanki masum ve doğalmış gibi anlaşılabileceğini düşündüm < (bu yaşlarınızda yaptıklarınız genelde herkes yapıyor, ben eksikmiyim, neler neler varmış, benimde olsun şeklindeki düşünceler veya hayatı ve kendinizi tanımaya çalışmakdan ibarettir) >
neticesi de yalanla dolanla zihninizi ve kalbinizi ifsad etmenize, hayatı yanlış tanımanıza ve yanlış anlamlandırmanıza ve bu yanlışlar üzerine hayatınızı inşa etmenize neden olabilecektir


istimnadan kurtulamıyorum, istimnayı bırakmak, istimna bırakma yolları

Bu kategoride yer alan Haset Etmek Kul Hakkına Girer Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstimnadan Kurtulamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.