Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Haset Etmek Kul Hakkına Girer Mi?

Haset Etmek Kul Hakkına Girer Mi?

acilyardım
Selamün aleyküm benim için çok önemli bir konu bu
arkadaşlar birisini çekememezlik,haset etmek,kiskançlik o kişinin hakkina girer mi yani kul hakki olur mu?


Yorum: Haset Etmek Kul Hakkına Girer Mi?

Kuldurdileyen
Hased bir nevi istek ve düşüncedir. İstek ve düşünce insanda beyindedir, el ve dil ile insandan çıkmamışsa hükümsüzdür. Hased insanın dünya sınavındandır. Hemen her kula bu sınav verilir. Kuvvetli iman sahibi olanlar Rabblerinin verdiği kaza ve kaderden tam razı olan kullar hasede ve onun hallerine tevessül etmezler. İmanın zayıf olduğu, alemin hakikatini göremeyen kullar bu sınavda yenilirler. Gerçekte ne oldukları ortaya dökülür. Kuyumcunun altınının sahte olup olmadığını anlaması ile aynı bir sınavdır bu. Yoksa kulun kula hasedi kula zarar değil sadece üzüntü verebilir. Hased aslında sadece hased düşüncesi verilenin ne olduğunun ortaya çıkartılmasıdır. Burda sınanan sadece içine hased verilendir. Kötü düşünceler Rabbimiz tarafından eyleme geçmedikçe defterlerine kara olarak yazdırılmaz. Düşünce sizden değil eylem tercihinizdendir.

Okudunuz mu?  Adetli iken kaş aldırabilir miyiz?

Yorum: Haset Etmek Kul Hakkına Girer Mi?

seyit gazi
ateşin odunu yaktığı gibi hasedde amelleri yakar. hased en başta seni kemirir. hased nedir, nedeni nedir, sana verdiği zararlar nelerdir bunları bir düşünsen


Yorum: Haset Etmek Kul Hakkına Girer Mi?

Omer Faruk
< arkadaşlar birisini çekememezlik,haset etmek,kiskançlik o kişinin hakkina girer mi yani kul hakki olur mu? >
Haset öncelikle kişinin kendi nefsine zulmüdür. Hasetten, haset edilen değil haset eden zarar görür.

Okudunuz mu?  Küfre rıza hangi durumda olur

Al-i İmran Suresi, 135. ayet: Ve ‘çirkin bir hayasızlık’ işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah’tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.

Nisa Suresi, 113. ayet: Eğer Allah’ın fazlı ve rahmeti senin üzerinde olmasaydı, onlardan bir grup, seni de saptırmak için tasarı kurmuştu. Oysa onlar, ancak kendi nefislerini saptırırlar ve sana hiçbir şeyle zarar veremezler. Allah, sana kitabı ve hikmeti indirdi ve sana bilmediklerini öğretti. Allah’ın üzerinizdeki fazlı çok büyüktür.

Okudunuz mu?  6 yaşında zina etmek

seyit gazi
hased bir kere mutsuzluğa götürür, insan üzerindeki nimetleri ve güzellikleri görmez, sonra kardeşliği yıkar sevgisizliği ve nefreti yayar, sonra insanları suçlamaya götürür, sonra suçlanan insanların sayısı artar, daire genişler, nankörlüğe gidebilir. nankörlükten de Allah muhafaza küfre kadar götürebilir.

Okudunuz mu?  Bilincimi çoğu zaman yerinde hissetmiyorum, neden kaynaklanabilir bu ?

bu aynı zamanda tabii bir durumdur da. insanın olabildiğince kendini geliştirmesi gerekir. tabi laf söz hikaye hased geldi mi kemirir. mesela birisine hased ettiği zaman, hususi ona güzel hediye alan ve bununla böyle başa çıkan kimselerde olmuş fayda görmüşler ve bu tavsiyeyi vermişlerdir. artık biraz kendini düzeltme, biraz üzerine gitme artık kalanı da olduğu kadar yapacak bir şey yok ama kesinlikle bunu ilerletmemek ve biraz da başa çıkmaya gayret etmek gerekir. hasedin bir sebebi de, insanın kendi değerini bilmemesi, herkes gibi veya aslında olmadığı gibi birisi olmak istemesi ve tabiiki insanlar arasında birbirimize üstünlük vesilesi olan şeyleri hasretle istememizden kaynaklanır. Allah yardıcımız olsun.

Bu kategoride yer alan Tesettür hakkında kaç ayet var? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haset Etmek Kul Hakkına Girer Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.