Anasayfa
21 Kasım 2022, 16:11
sizden2
Abone

Tesettür hakkında kaç ayet var?

Tesettür hakkında kaç ayet var?

gkr
Kuran’da tesettürle ilgili kaç tane ayet vardır ?


Cevap: Tesettür hakkında kaç ayet var?

Şema
Tesettür-Örtünme hakkında Kuranı kerimde iki ayet var

Nur süresi 31, Ahzab süresi 59. ayetler.

31. Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini kapasınlar; namus ve iffetlerini korusunlar. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zînetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, ellerinin altında bululan köleleri, erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zînetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zînetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler! Hep birden Allah’a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.

Okudunuz mu?  Ezbere dua etmek ?

59. Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına cilbâblarını üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.


Yorum: Tesettür hakkında kaç ayet var?

ismail1
Bazı kişiler tesettürde baş örtüsünün bizzat geçmediğini söylüyor böyle kişilere ne cavap verilmeli

Okudunuz mu?  Resimli Ve Yazılı Kıyafetle Namaz Kılmak

Yorum: Tesettür hakkında kaç ayet var?

Kayıtsız Üye
gayrimüslimler bile müslümanların namaz kıldıklarını örtündüklerini bilir. müslümanlar namaz diye bir şey var onu kılıyorlar, örtünüyorlar der.


ismail1
Kuranda başörtüsünün geçmediğini söylüyorlar yazacaktım


muvaffak
Nur Suresi 31.ayetin mealinde; "Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!" Altını çizdiğimiz yer başın örtülmesiyle direkt olarak bağlantılıdır. Ayetlerin indikten sonra Müslüman kadınların tesettürü baş bağlarından başlatıp ayaklarına kadar süren bir tesettür şekliyle tesettürlendikleri açıktır. Meal farklılıklarından dolayı ayet reddedilmez, bu büyük bir yanlıştır.

Okudunuz mu?  Bilmeden kul hakkı

ismail1
Ben haşa reddetmiyorum sadece mealde geçen başörtüsü ibaresinin aslında kuranda geçmediği söyleniyor cilbab geçiyor diyenler var cilbab baş örtüsü değildir diyenler bar bunlara karşı cevap verebilmek için sizden yardim istedim


vel Fecr
baş örtüsü olarak alırsan mesele eksik kalır.
islam sadece baş örtüsü değil tesettürü emrediyor. böyle git meselede.

Okudunuz mu?  İncil vahiy midir yoksa hz isanın davranışlarımıdır

muvaffak
Diyanet İşleri Başkanlığı tefsirinden direkt alıntılayarak anlamaya çalışalım:

" Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar emri, bir Câhiliye âdetini değiştirmekte, kadınların uygun bir örtüyle başlarını, boyun ve göğüslerini örtmelerini gerekli kılmaktadır. Bu emirden önce kadınların çoğu, eski âdetlerine uyarak başlarına aldıkları örtünün uçlarını omuzlarının arkasına atarlar ve ön tarafı açık bırakırlardı. Hz. Âişe’nin anlattığına göre bu âyet tebliğ edildiğinde camide bulunan kadınlar hemen alt giysilerinden (izar) birer parça yırtarak bunu başörtüsü yapmışlar ve istenen yerleri kapatmışlardı (Buhârî, Tefsîr , 24/12; EbûDâvûd, Libâs , 30-32).

Okudunuz mu?  Sevgi iman ve kardeşlik ile ilgili hadisler

Eğer reddedilmek istenirse verilen emirlerin çoğunun reddedilmesinin bir yolu olabilir. Fakat zaten Kuran’da bahsedilen tesettür biçimi sadece başörtüsünden ibaret olmadığı için de denilebilecek birçok şey vardır. Tesettür başörtüsünden başlayıp ayaklara kadar uzanan bir süreçtir. Reddeden kişiler reddetmekle yanılgı içindedirler, başka da diyecek bir sözümüz yoktur. Ümmet kadınlarının binlerce yıllık yapmakta olduğu tesettür şekline ilimden yoksun birkaç kişinin çıkıp karınlarından konuşmasını ciddiye alacak değiliz. Tesettür hakkında okumak isterseniz İslam Ansiklopedisi’nde birçok makale bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  Ailem beni evlenmeye zorluyor.

tesettür ayeti

Bu kategoride yer alan Namazda otururken sağ ayağı dikmemek namaza zararı var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettür hakkında kaç ayet var? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.