Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:35
missa0
Abone

Tesettür nedir

Tesettür nedir

Kayıtsız Üye
Dış giysi de iki şekilde olabilir:

1. Baş örtüsünün üstünden, bedeni aşağıya kadar örten büyük parça giysi.
2. Baş örtüsünün altında boyundan aşağı topuklara kadar örten dış giysi.

bunu anlamadım açıklar mısınız lütfen?


Yorum: Tesettür nedir

muvaffak
Bu açıklama tesettürün iki parçalı uygulandığı coğrafyalarda uygulanması için kullanılan bir tanımdır. Burada giyilecek giysi iki parçadır; biri baştan aşağı tek bir parça, ikinci parçaysa ilkinin üzerine giyilen kumaşça daha kalın olan bir giysidir. Günümüzde bu tür şartlara uygun bir örnek olarak ‘burqa’ örnek verilebilir.

Okudunuz mu?  İtaat şirki Nedir? Öyle Bir şey Var Mı?

Yorum: Tesettür nedir

Omer Faruk
Kısaca tesettür; Kadının cazibesini yabancı erkeğe karşı gizlemesidir. Bunun sınırları da Ayak bilekleri ve el bileklerinden aşağı yüz hariç bütün bedenin, geniş, vücut hatlarını göstermeyecek, şeffaf olmayan bir giyisi ile örtmektir. HANGİ kumaş, giyisi ile örterseniz örtün, hangi renk örterseniz örtün farketmez. Elbisenin üzerinde şehveti çağrıştıracak resim ve semboller olmadıktan sonra önemli değildir.

Okudunuz mu?  Kızım ismini beray efsa koymuştum yeni öğrendim ki efsa sihir büyü anlamlarına geliyormuş içim hiç rahat değil

tesettür ne demek, tesettür nedemek, tesetturde dis giyim nedir mumsema

Bu kategoride yer alan Gözlerim açık uyanıkken ve uykuda karabasan geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettür nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.