Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:45
missa03
Abone

İtaat şirki Nedir? Öyle Bir şey Var Mı?

İtaat şirk’i Nedir? Öyle Bir şey Var Mı?

Kayıtsız Üye
İtaat şirki konusunda kafama karıştıranlar var. Şimdi beşeri kanunları olan bir devlet, haram bir şey yapmanı sana kanun kılıp sana emrediyor ve sen de buna itaat edersen o zaman şirk’e mi girmiş olursun?
Bazıları devletlerin İslama aykırı olan (Tağut) kanunlarına uymak Allah’a itaat açısından sirk koşmak olduğunu söylüyor. Bu doğru mu? Açıklar mısınız? Avrupa’da yaşayan bir mümin olarak bu beni korkutuyor çünkü çoğu Müslüman faiz ödüyor vb kanunlara itaat ediyor burada.


Yorum: İtaat şirk’i Nedir? Öyle Bir şey Var Mı?

misafir1
bir insan bir ülkede bulunuyorsa oranın kanunlarını zaten kabul etmiş demekdir, itaat etse ne olacak etmese ne olacak. ben sizin kanunlarınızı tanımıyorum mu diyecek. önemli olan küfrü imana tercih etmemek, Allah ın kanunlarına açıkca aykırı kanunları desteklememek ve bunlardan hoşnut ve razı olmamakdır. yoksa böyle mahkemelerden de Allah ın kanunlarına aykırı olmayan hususlarda, adil kararlar da çıkabilir. ayrıca toplumda haklarınızı temin eden, menfaatleri dağıtan kurumlar varsa, bunlardan da faydalanabilirsiniz. batıl düzenin içinde hasbel kader yaşayıp sinip kaybolmamanız, yaradılış gayeniz çerçevesinde hayatınızı şekillendirmeniz gerekir. böyle meselelere bulaşasıya kadar, havalara girmeden iddialaşmadan çatışmadan açın kuranı ve sünnete okuyun. kendinizi kuran a açın. Allah rasulünün hayatını, neler yaptıklarını da siyer derslerinden öğrenebilirsiniz

Okudunuz mu?  Sinirle yemin etmek kefareti var mı

Yorum: İtaat şirk’i Nedir? Öyle Bir şey Var Mı?

Kayıtsız Üye
Ben de ondan bahsediyorum zaten. Bu türden davranışlar küfrü imana tercih etmek mi oluyor? Yada Allahın kanununu inkar etmesek bile ona aykırı olan başka bir kanuna uymak şirk mi oluyor?

Okudunuz mu?  Ezber nasıl kuvvetlenir?

Yorum: İtaat şirk’i Nedir? Öyle Bir şey Var Mı?

misafir1
bu aykırı kanunlara uymayıp ne yapcaksınız ki. bu durum; imkan olması, razı olmak, hoşnut olmak ile kendinizi korumak arasında iş yapmayı gerektiriyor. haramlar ise başka bir konudur. bu aykırı kanunlara kalben uymazsınız, fiilen uymak durumunda olduğunuz sürece uyarsınız. zaten almanların japonların veya bir başkasının tüm kanunları da başdan aşağı küfür üzerine kurulu da olmayabilir. aralarında isabetli olanları da olabilir. ne herşeye küfür denir ne hiçbir şeye küfür değil denir ama bu durum genel olarak hoşnut olma ve rıza gösterme ile ilgili bir durumdur. yoksa birisi bir meseleyi, kendi aralarında islami olarak çözebilecekken, islamın hükümlerini beğenmeyip buna aykırı hükümlere başvurması da uygun olmaz. haramlarda bu meselelerden farklıdır. normal bir vatandaşın da kendini koruması adına, bu kurallara gönülden bağlanmasa da bunlara uyması daha uygun olabilir. yani kabalama iş görmeyin, görenlerden gösterenlerden de uzak durun.

Okudunuz mu?  Kuran miladi kaç yılında indirilmeye başlamış

yani kanunlara uymak ne demek, kanunlara uymamak ne demek, uymayıp ne yapacaksınız, uymuyorum deyince ne olacak. avrupada islamiyet % 10 lara çıkmış, siz islami ölçülerle yaşamaya gayret edin, yaradılış gayeniz etrafında hayatınızı şekillendirmeye bakın.


Kayıtsız Üye
Bakın özür dileyerek konuyu uzatıyorum ama ya siz benim tam olarak ne öğrenmek istediğimi anlamadınız ya da benim algım biraz kısıtlı.

Benim öğrenmek istediğim ve bir cevap istediğim soru şu:

İslama zıt olan bir kanuna itaat etmek, örneğin avrupa’da bir devletin emrettiği bir haramı işlemek, Allah’a şirk koşmak olur mu? Bu Allahın tek kanun koyucu olduğunu ve sadece onun şeriatına itaat edilmesi gerektiği inancını inkar etmek yahut bu konuda ona şirk koşmak mı olur? Yani o islama aykırı olan devleti ve kanunlarını kalben onaylamasak bile.
Soru bu!

Okudunuz mu?  Melekler nasıl yardım eder?

Ben yaşadıklarımı ve neden bu hale geldiğimi özetlemeye çalışayım, belki konuyu daha iyi anlarsınız.

Ben bu konuya, bazı kişilerin/sitelerin Tagüt kanunlara uymak, Allahın koyduğu kanunlardan başka kanunlara uymaktır ve bu şirktır demesinden ötürü takıldım.

Diyorlar ki, haramı emreden bir kanuna uymak/itaat etmek, sadece günah fili olsa bile, Allahın şeriatı’na şirk koşmak oluyormuş. Bunu söylerken de, Allah’ın hüküm ve kanun koymasında, ve de insanların bunlara uymasını emretme konusunda tek olduğuna dair ayetleri göstererek söylüyorlar. Örneğin Yusuf süresi 40 ayet ve Kehf süresi 26 ayet gibi.

Okudunuz mu?  Bacakta oluşan batıklar gusle engel olur mu?

Ve başka bir kanuna, islama zıt olan bir kanuna bu yüzden uymak yahut itaat etmek, Allah’a mahsus olan bir sıfatı başkasına vermek olduğundan şirk oluyormuş.
Yani kalben o kanunları kabulenmesen bile bunlara itaat etmek, onları koyan devletleri onaylamak/tanımak oluyormuş (yani Allah’a ortak kabul etmek sayılıyormuş)
Çoğu kişi böyle söylüyor

Ben bu konuyu neden bu kadar sıkıntı yaptım? Çünkü çoğunluğu islama aykırı kanunları olan bir ülkede yaşıyorum. İhtiyacımdan faizli borç aldım, ve kanunlara göre faiz ödemem gerekiyor (yani islama aykırı bir kanuna itaat etmem bekleniyor. Okulumu ve ev kirasını ödeyebilmek için böyle bişey yaptım, başka bir geçim yolu bulamadım. Böyle yapınca da, sanki Allah’ın kanunlarından başka (zıt) bir kanuna itaat ederek (faiz ödeyerek), Allah’a şirk koşmuşum gibi bir şüphe oluştu içimde.
Bu konuyu düşünmekten arada baş ağrıları, panik ataklar ve krizler geçirdim. Çünkü evi okulu bırakıp bırakmama konusunda ne yapmalıyım bilmiyorum. Herşeyi bırak baba evine mi döneyim bilmiyorum. Gecelerce bu konuyu düşünsem bile bir cevap bulamadım. Bir kaç gündür eve gitmiyorum ve ablamlarda kalıyor.Yalnız kalıp kafayı bu konuya yormaktan bana aklen yada sağlık açısından bişey olacak diye korkuyorum. Bu konunun içinden çıkamadım biri Allah rızası için bana bu konuda dinen durum nedir aydınlatsın beni.

Okudunuz mu?  Abdest alırken besmele ne zaman çekilir

Yani olayın özeti:

– Allah’ın kanunlarından başka kanunlara (islama aykırı olan kanunlara) itaat etmek şirktır deniyor.
– Ben maalesef faiz ödemek gibi kanunlara kasıtlı uyuyorum çünkü geçimim için başka gelir kaynağım yok.
– Benim böyle kanunlara itaat etmem şirk midir?

İşte bunu öğrenmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Rızık duaları

O yüzden, lütfen, konuyu döndürmeyip bir sonuca kavuşturmama yardımcı olabilen var ise ona göre yorum yapsın. Aklen de bedenen de dayanamıyorum artık bu konuyu daha fazla düşünmekten. Gerçekten sağlığımdan endişe ediyorum lütfen bana yardımcı olun.


ACİLSERVİS
Allah’ın kanunlarına aykırı olmayan insanların yaptığı tüm kanunlara uyabilirsin. Kanunlarda faiz helal diyorsa bunu yemek zorunda değilsin. Bunu yersen bu senin işine geldiği için yapmış olursun. Yaptığın yanlış işleri devlete yüklemek tağuta yüklemek gibi bir düşüncen var.
Kanunları zina helal der ama hiç kimse kalk zina et demez. Yaparsan bu senin kendi rızan ve isteğinle olur. Suç onların kanunlarında değil sende olur.


Kayıtsız Üye
Benim yaptıklarımı devlete yüklemek gibi bir niyetim yok. Ben yaptıklarımdan Allah katında ne şekilde orumluyum onu öğrenmek istiyorum. Günah mı işliyorum yoksa şirk’e mi giriyorum. Lütfen anlayım artık soru oldukça basit. Allahın kanunu olmayan başka kanunlara, bunların sana harami işlemeni emreden kanunlarına uymak şirk mi.

Okudunuz mu?  7 büyük günah nelerdir ? 7 büyük günah dışındaki günahlar küçük müdür ?

ACİLSERVİS
Helali haramı bilip onlara uyma zorunluluğun var. Faiz haramdır. Devlet izin verse de vermese de haramdır. Bunun sorumluluğu sendedir. Faiz yemek büyük haramlardandır ama bir harama girmekle insan kafir olmaz. Durumu sen zorlaştırıyorsun. Hiç bir kanun illa faiz yiyeceksin diye emretmez. Emrediyorsa da sen bulaşmayacaksın.


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim benim tam bilgi edinmek istediğim yere getiriyorsun konuyu ama açıklamıyorsun. Ben de diyorum ki, zorlama olmasa bile, en sonunda faiz ödemek gibi devletin zorlu kanunu’na uyacağımı bildigim halde faiz alır isem ne olur? Bazı siteler bu tür konularda diyorlar ki tagutun kanunu’na itaat etmek şirktir, çünkü bu Allah’a başka kanun koyucular ortak etmektir . Ben şimdi bu durumda şirk mi koşuyorum mesela kanunlarına uyup faiz ödüyorum diye?

Okudunuz mu?  Helal rızık isteme duası

Konuyu belki uzattım diyenler vardır ama dediğim gibi benim işim yok, başka gelirim yok, geçinebilmek için öğrenim kredisi aldım, ilerde de faiz ödemem gerekecek. Ben bu durumda şirk koşup koşmadığımı öğrenmek istiyorum ki halimi düzeltebileyim. Şimdi okulu eve bırak baba evine gitsem ne yapacagım? Onlara iza etmek bir kenara başka bir planım yok.

Ben neye inanacağımı şaşırdım, bu konuyu düşünmekten ve fetva aramaktan samimiyetle söylüyorum günlerdir uykularım ve ruh saglıgım bozuldu. Gerçekten zor durumdayım o yüzden kuran ve sünnet’e dayanarak bir cevap veren var ise lütfen yardımcı olsun.


ACİLSERVİS
Biz Müslüman olmayan ülkelere ve kişilere gayrimüslim diyoruz. Ve faizi büyük günahlardan sayıyoruz. Sen bu ikisini anlamaya çalışırsan bizi de anlamış olursun. Tağut demeye devam edeceksen diyenlere sorunu yöneltmen daha doğru olur.
Kredi çekip faiz yemek büyük günahtır. Bunu zaten yukarıda yazdım. Daha nasıl yazayım. Faiz yersen veya verirsen harama bulaşmış olursun.
Kredi çekmek senin seçimin devletin zorlu bir kanunu da değil.

Bu kategoride yer alan Şeytani rüyalar görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İtaat şirki Nedir? Öyle Bir şey Var Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.