Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Ailem beni evlenmeye zorluyor.

Ailem beni evlenmeye zorluyor.

Müptezel
Ben 25 yaşına gelmiş bir erkeğim. "Bilgisayar Mühendisi" olarak çalışıyorum. Ailem beni evlendirmek istiyor ama ben istemiyorum. Ben tek başıma yaşamak istiyorum. Sorumluluk almak bana ters geliyor. Günümüz insanlarına karşı büyük öfkeliyim. İnsanlardan uzak yaşamak istiyorum ama ailem zorla evlen diyor. Ben kendimi haramlardan koruyan bir müslümanım!

Okudunuz mu?  Altın ve para günü (Gün düzenlemek caiz midir?)

Yorum: Ailem beni evlenmeye zorluyor.

arifselim
Evlenmenin hükmü kişinin durumuna göre değişir. Ailenin seni evlendirmek istemeleri normal bir durumdur. Eğer istemiyorsan onlara anlayabilecekleri ve haklı olacağın bir durumla açıklama yapman gerekir. Elbette zoraki evlilik doğru değildir. Kuranı kerimde bazı insanların evlenemeyecekleri ve bunun geçerli nedenleri olabileceğine şu ayetle dikkat çekilmiştir: "Evlenmeye güç yetiremeyenler, Allah kendilerine fazlu kereminden zenginleşinceye kadar iffetlerini korusunlar." (Nûr, 24/33)

Okudunuz mu?  Paramızı nerede değerlendirelim hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır?

Evlenmenin 5 tane hükmü şöyledir:

1. Evlenmediği taktirde zinaya düşeceği kesin olan kimsenin -mehri verecek ve eşinin geçimini sağlayacak durumda ise- evlenmesi farzdır.(Vehbe Zuhayli, İslam Fıkhı, 9/29)

2. Yine evlenmezse zinaya düşme tehlikesi bulunan kimsenin -mehir ve nafakayı sağlayacak durumda ise- evlenmesi vacibtir. Hanefiler dışındaki çoğunluk farz ve vacib arasında bir ayırım yapmaz (İbnül-Hümâm, Fethu’l-kadir, II/342; el-Kâsânî, el-Bedâyî’, II/260 vd.).

Okudunuz mu?  Pis şeytan demek

3. Evlenince, eşine zulüm yapacağına kesin gözüyle bakılan kimsenin evlenmesi haramdır.

4. Eşine zulüm yapacağından korkulan kimsenin evlenmesi mekruhtur (el-Mevsılî, el-İhtiyâr, III/82).

5. Cinsel bakımdan itidal halde bulunanların evlenmesi sünnettir.

Bu kategoride yer alan Güvenilir Dini Siteler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailem beni evlenmeye zorluyor. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.