Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:54
sizden93
Abone

Paramızı nerede değerlendirelim hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır?

Paramızı nerede değerlendirelim hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır?

özlemsultan
Paramızı nerede değerlendirelim, hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır. Aslı (sermayesi, üretimi, yatırımı, ticareti…) bakımından helal ve meşru olan bazı şirketler gerekli gördüklerinde faizli kredi de alıyorlar, bu şirketlere ortak olabilir miyiz (hisse senetlerini alabilir miyiz?) Bazı büyük marketlerde yüzdesi az da olsa haram nesneler de satılıyor, bunların hisse senetlerini almak caiz midir…?


Cevap: Paramızı nerede değerlendirelim hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır?

zxczxczxc
Kendinize kapitalizm helal midir diye sordunuz mu ?

Okudunuz mu?  Ana Baba ile ilişkiyi kesmeyi düşünüyorum

Cevap: Paramızı nerede değerlendirelim hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır?

özlemsultan
nasıl değerlendirmeli diye o yüzden soruyorum


Cevap: Paramızı nerede değerlendirelim hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır?

özlemsultan
arkadaşlar cvp lütfen


Galus
< arkadaşlar cvp lütfen >
bilen kardeşler cevap vereceklerdir ard arda (flod) mesaj yazmanıza gerek yoktur dikkat edin teşekkürler


özlemsultan
altın almayı düşünüyorum malum başka yol bilmiyorum

Okudunuz mu?  Gümüş Yüzük ile İlgili Anlayamadığım Detay Sorular ?

kibrit
Madem işin helal yönünü soruyorsun… Dinar ve dirhem almanı tavsiye ederim. Yani altın ve gümüş. Gümüş almaya gerek yok altın al yeter. Şirketlerin hisse senetlerini alıp borsada oynamanın caiz olmadığını cübbeli Ahmet hocadan dinledim. Merak ediyorsan youtube dan izleyebilirsin.

Kağıt paraya yatırım yapma çünkü kısa bir süre içinde beklenmedik olayların vuku bulması ön görülüyor. Altın alman helaldir hem de sünnettir. İleride de ihtiyaç olacaktır!

Okudunuz mu?  Şafii-de kadınlar namazda ellerini nerede bağlar

Ehfiya
< Paramızı nerede değerlendirelim, hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır. Aslı (sermayesi, üretimi, yatırımı, ticareti…) bakımından helal ve meşru olan bazı şirketler gerekli gördüklerinde faizli kredi de alıyorlar, bu şirketlere ortak olabilir miyiz (hisse senetlerini alabilir miyiz?) Bazı büyük marketlerde yüzdesi az da olsa haram nesneler de satılıyor, bunların hisse senetlerini almak caiz midir…?

Kaynak: forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/209743-paramizi-nerede-degerlendirelim-hangi-yatirim-helaldir-hangisi-haramdir.html#ixzz1oBsZon6D >
Değerli Kardeşimiz;

Paranızı nerede değerlendireceğiniz konusunda sizler, iş imkanlarınıza ve ticarette edindiğiniz tecrübeye göre, nerde değerlendireceğinizi daha iyi bilirsiniz. Bizler sizler için; İslami ölçüler içerisinde şunları söyleyebiliriz.

Okudunuz mu?  İmanın şartları , 32 farz, 72 kebair vs. bilmek zorunlu mu??

Öncelikle, Fâiz ile yapılan alışverişlerinizin, ticaretlerinizin ya da ortaklıklarınızın tamamının helal olmayacağını bilmenizi isterim.. buna kredi de dahildir. Sizin Allah’tan korkan bir mü’min olarak yapmanız gereken, helal yollardan rızkınızı temin etmektir.
Allah’ın haram kıldığı bir nesneyi satan ve müslümanlara pazarlamaya çalışan insanları da ben anlayamıyorum. Neden helal yollar var iken bu yollar özellikle tercih edilir, Acaba helal yollar rızkını kazanmada çok mu yetersiz kalıyor.! Asla! bunlar tamamen şeytanın hile ve tuzaklarıdır.
Haram nesneleri kullanmak haram olduğu gibi, bunları satmak, satmaya yönlendirmek ve insanların da kullanmasına sebebebiyet vermek te bir o kadar haramdır.

Okudunuz mu?  Arkadaşı ile muhabbet neden biter? Dostların arası neden açılır?

Ölçümüz; Allah (c.c)’ın emir ve yasakları doğrultusunda olsun…

Hayırla Kalın…


özlemsultan
Allah razı olsun arkadaşlar


özlemsultan
arkadaşlar içimden geçeni yazıyım size olası ist depreminde altınlarr tuzla buz olur tabi Allah bilir ben bankada helel bir kısım varsa oraya yatırıyım diye düşündüm sorumun sebebi bu

Okudunuz mu?  Çocuğun yaptığı hatalardan dolayı anne babaya bir şey olur mu?

Kayıtsız Üye
Katılım Bankası kar payı. Albaraka’nın 32 günlük olanı iyidir. Faiz ve kar payı farklıdır. Önyargısız bir şekilde araştırmayanlar karşı çıkıyor gerçi


Kayıtsız Üye
Kuşadasında city starneıghborhood diye bir proje başlamış.kuveytli müslüman işadamları residans yapıp otel olarak müslümanlara işletecekleri konutları 399.000 tlye satıp aylık 6750 tl den başlayan 5 yıl süren kşra gibi getirisi olan kar ortaklığı yapıyormuş.hem de hemen tapuyu da ismimize veriyorlarmış.5 yıl sonra hem ev hem de evin %80 parası cebimizde oluyor.arap dünyasında yer alan çok önemli bir yatırım şirketi ve şekliymiş.ben istanbuldaki satış ofisiyle görüştüm.inşAllah paramın bir kısmını yatıracağım.

Okudunuz mu?  Oruçluyken Abdest Alırken Mazmaza Yapmalı mıyız?

Kayıtsız Üye
Katılım bankarının faiz mantığı dışında çalıştığı düşünülmesini bir türlü içime sindiremiyorum. Sanırım sömürün seküler hali insanları katılım bankalarına yönlendirmek.


elif22
Selamunaleyküm dostlar, oğlum işi gereği yıllardır Yunanistan’da yaşıyor ve daha da orada kalacak gibi. Yunanistan’da emlak fiyatları gayet uygun olduğu için şimdiye kadar biriktirebildikleriyle Yunanistan’dan ev satın almak istiyor, daha fazla kira ödemek istemiyor. Gayet mantıklı geldi bana da fakat içime sinmeyen bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorum. Ne diyorsunuz bu konuda, nahoş bir durum var mıdır?

Okudunuz mu?  Sivilce veya siyah nokta sıkmak namaz abdestini bozar mı?

vel Fecr
ve aleykum selam , oğlunuz hangi yollar ile ev alacak ? kredimi nakit mi.


fth123
3bin kazanıyorum çok şükür ama biriktirip daralmıyorum. Babadan kalmış bir toplu malınız yoksa biriktirmeyle hiç bir şey olmaz. Bari gençliğinizi dut gibi geçirmeyin.


Kayıtsız Üye
Yaptığı nakit birikimle alacak çok şükür

Okudunuz mu?  Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah?

vel Fecr
nakit alacaksa dinen haram teşkil etmemekte. parasını yunanistanda kazanıyor diye, o paraya haram diyemeyiz.


helal yatırım, helal yatırım yolları, paramızı nasıl değerlendirelim

Bu kategoride yer alan Oyuna para yatırmak haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Paramızı nerede değerlendirelim hangi yatırım helaldir, hangisi haramdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.