Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

İmanın şartları , 32 farz, 72 kebair vs. bilmek zorunlu mu??

İmanın şartları , 32 farz, 72 kebair vs. bilmek zorunlu mu??

hayırlısı23
Arkadaşlar 32 farzı, imanın şartlarını vs. İlmihal kitabında yazan o tüm bilgileri bir müslüman olarak bilmemiz zorunlu mudur?
Yani bunları bilmeyen ama islamı düzgünce yaşayan birisi için sorun olur mu? Çünkü kime sorsanız yüzde 80 inimizin ezbere bunları bildiğimizi sanmıyorum, bunları ezbere bilmek farz mıdır?

Okudunuz mu?  Medinede inen ayetler neden daha serttir?

Yorum: İmanın şartları , 32 farz, 72 kebair vs. bilmek zorunlu mu??

Şem’a
Kardeş bu saydıkların ilmihal bilgileridir
İlmihal öğrenmek her müslüman kadın ve erkeğe farzdır.
Çünkü İlmihal bilmeyen temizlik abdest gusül namaz bilmez


Yorum: İmanın şartları , 32 farz, 72 kebair vs. bilmek zorunlu mu??

hayırlısı23
Ben bunları biliyorum abdest namaz kader iman vs. ama demek istediğim ezbere bunları bilmemiz lazım mı, işte 1) şu 2)şu 3 )bu diye tek tek saymamız da gerekir mi yoksa bunları uygulasak yeter mi?

Bu kategoride yer alan Allah'ı Razı Etmek İçin Nasıl Bir Meslek Seçmeliyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanın şartları , 32 farz, 72 kebair vs. bilmek zorunlu mu?? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.