Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Adetli iken kaş aldırabilir miyiz?

Adetli iken kaş aldırabilir miyiz?

sevgiii
s.a ben bir arkadaşımın sorusunu sizlere sormak istedim.bir bayan adetli iken kaş ve yüz kısmındaki kılları aldırabilirmi,tırnaklarını kestirebilirmi vesaçlarını kestirebilirmi?acil cevap yazarsanız sevinirim.s.a.


Cevap: Adetli iken kaş aldırabilir miyiz?

Desert Rose
Adetliyken Kaş aldırmak caizdir / sakınca yok
Dinen Kaş aldırmanın adet olmak ile bir ilişkisi yoktur


Yanıt: kaş aldırmak

imamhatipli42
Hiçbir sakıncası yok kardeşim. Ama temiz iken kesmek daha iyi olur.


Soru: kaş aldırmak

Berât1
Cünüp kimse gusletmedikçe (cünüpken) tıraş olmamalı, tırnak kesmemeli, bedeninden herhangi bir parçanın ayrılmasına sebep olmamalıdır. Bunları gusledip temizlendikten sonra yapmalıdır.

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılmak için en az kaç kişi olmak gerekir

-elvan-
ALLAH c.c. razı olsun kardeşim…


Ateş-i Bahar
ve aleykumusselam
adetliyken mekruhtur,
kas alma konusuna gelince su hadisi hatirlatirim

Saç ekleyene ve ekletene, kaş alana ve aldırana, diş düzeltene ve düzelttirene, dövme yapana ve yaptırana lanet olsun Nesai(8/145) Buhari(6/58) Müslim(3/1678) , Ahmed(1/434,443) Ebu Davud(tereccül.5) Darimi(2650) Tirmizi(edep 33) İbni Mace(nikah 52)


imamhatipli42

İhya dan başka bir yerde geçmiyor kardeş. Bir de cünüplük maddi bir necislik değildir. Manevi bir temiz olmama durumudur pis olma değildir.

Okudunuz mu?  Tırnağımı kısa kesmemden kaynaklanan tırnak altı çizgiler var, bunlar gusüle engel olur mu ?

Rayyan Emir
< ve aleykumusselam
adetliyken mekruhtur,
kas alma konusuna gelince su hadisi hatirlatirim

Saç ekleyene ve ekletene, kaş alana ve aldırana, diş düzeltene ve düzelttirene, dövme yapana ve yaptırana lanet olsun >

atesi bahar kardesim aciklamalarini da ekleyebilirmisin ozellikle dis duzeltme konusunda


Ateş-i Bahar
< atesi bahar kardesim aciklamalarini da ekleyebilirmisin ozellikle dis duzeltme konusunda >
keyfi yapıyorsa düzeltiyorsa günah, yoksa zaruriyse rahatsızlık verip sağlığına maniyse yapabilir..

Okudunuz mu?  Namazdan sonra tesbihat nasıl yapılır (cemaaten ayrı namaz kılanlar için )

Rayyan Emir
sağol kardeşim Allah (c.c) razı olsun. kaşın üstündeki,çevresindeki,ortasındaki dağınıklıkları almak sakıncalı değil, şekli bozup şekil vermek sakıncalı diye biliyorum doğru mudur?


Ateş-i Bahar
amin ecmain, ben orasini alinmasida sakincali oldugunu duydum. buyur sunu okurmusun bacim..

Cenab-ı Hak her insanı ayrı bir güzellikte yaratmıştır. Birlik mührünün açıkça okunduğu insan simasındaki güzellik, fıtrî ve tabiî olanıdır. Bunu muhafaza etmek, sahip olduğu özellik ve güzelliklere şükredip, Allah’ın uygun görüp ihsan ettiği kadarına razı olmak kulluğun bir derecesi ve işaretidir.

Bunun için hayatî ve zarurî bir maslahat yoksa, vücutta bulunan mevcut durumu değiştirmeye gitmemek lâzımdır. Çünkü böyle rast gele yapılan bir tasarruf insanı ağır bir mes’uliyet altına sokabilir.

Okudunuz mu?  İslamda saç kesimi ve Saç Şekli

Bir zaruret yokken insan bedeni üzerinde yapılan değişiklikleri şiddetle yasaklayan Peygamberimiz (a.s.m.), başına ilâve saç takana, cildine dövme yapana ve yaptırana, güzelleştirmek maksadıyla dişini inceltip seyrekleştirene, kaş ve kirpiklerini yolan kadınlara, Allah’ın yarattıklarını değiştirdikleri için ilahi rahmetten uzak kalmış olacaklarını bildirmiş ve ikazda bulunmuştur.

Okudunuz mu?  Bebek hayatını kaybettiğinde ahirette anne babasının günahları affolunur mu?

sevgiii
Allah razı olsun hepinizden.ama ben bazen tırnaklarımı adetliyken kesmek zorunda klıyorum tırnağım uzunken asla iş yapamam biryere kağıda dokunamıyorum rahatsız oluyorum kesiyorum mecburen.birde tırnakları kesince ne yapmalıyız ben banyoya atıyorum yada tuvalete.


imamhatipli42

Amin ecmain kardeş sen zaruri kaldığın müddetçe temizliğini yap kardeş. ırnakları da yakmak yada gömmek daha iyi olur.


menekse23
< Saç ekleyene ve ekletene, kaş alana ve aldırana, diş düzeltene ve düzelttirene, dövme yapana ve yaptırana lanet olsun Nesai(8/145) Buhari(6/58) Müslim(3/1678) , Ahmed(1/434,443) Ebu Davud(tereccül.5) Darimi(2650) Tirmizi(edep 33) İbni Mace(nikah 52) >
Bu Ayeti aciklarmisiniz?? Sac ektirmek günahmi? Dis düzelttirmek de mi Günah???

Okudunuz mu?  Kıble ye karşı ayak uzatmak günahmıdır

Ateş-i Bahar
< Bu Ayeti aciklarmisiniz?? Sac ektirmek günahmi? Dis düzelttirmek de mi Günah??? >
Ayet değil Hadistir.
Saç ektirmek zaruri bir duruma girmediği sürece ve sağlığa mani olmadığı sürece ektirilmesi günaha girer, dişte durum farklıdır eğer sağlığa maniyse acı veriyorsa kişiye düzeltilir aksi takdirde keyfi düzelttirmek günahtır.

Yaratılışa müdahale anlamına gelen estetik operasyonlarını ise şöyle açıklayabiliriz. Kişi saç durumundan herhangi bir rahatsızlık duymuyor fakat mevcut halini beğenmeyip daha güzel olması için bu tür bir işleme başvurursa, işte bu fıtrata müdahale anlamı taşır. Bu ise kesinlikle caiz olmaz. Çünkü bu tedavi değil, estetik işlemidir. Yani, -haşa- ben daha güzelini yaptıracağım demektir. Bu tür işlemler genel olarak ya dikkat çekmek ya da daha güzel görünmek amacıyla yapılmaktadır.

Mehmet Talu Hoca

Okudunuz mu?  Sarı akıntı gusül abdesti gerektirir mi

islami17
< Cünüp olan kimsenin yıkanmadan tıraş olması ve tırnak kesmesi haram olmasa da iyi değildir İmam-ı Gazali İhyâü Ulum ed-Dîn kitabında şöyle diyor: Cünüp olan kimsenin tırnak kesmesi, tıraş olması, etek ve koltuk altını temizlemesi, kan aldırması veya vücuttan herhangi bir parça kopartması uygun değildir Çünkü âhirette bütün vücud geri döneceğinden yıkanmadan kesilen veya tıraş olunan şey cünüp olarak dönecektir >
Bu herşeyi açıklıyor zaten.
Allah razı olsun Berat kardeşim.

Selam ve duayla… 🙂

Okudunuz mu?  Hayvan beslemenin sevabı nedir?

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz lanet etmiş midir?


arifselim
Belli bir şahsa ve bilhassa müslümana lanet edilmez. Bazı alimler beddua ile laneti birbirine yakın kabul etmişlerdir. Peygamber aleyhisselamın lanet ettikleri de vardır. Bu kimselere hadislerde geçen şu kimseleri örnek verebiliriz:

Peygamberimiz faiz yiyenleri, hırsızlık yapanları, malının zekatını vermeyenleri, içki imal edenleri, içenleri, rüşvet verip alanları, Müslümanları aldatanları, kadın elbisesi giyen erkeği, erkek elbisesi giyen kadınları… lanetlemiştir. (İbni Hacer el-Heytemi, ez-Zevacir, 2:60-61.)

Okudunuz mu?  Mezhepler neden oluştu?

Kayıtsız Üye
selam aleykum kardeşim kesilen tırnakları yakmak doğru değildir benim bildiğim.


adetliyken kaş alınırmı, adetliyken kaş alınır mı, adetliyken kaş aldırmak

Bu kategoride yer alan Sevgili aldatmak kul hakkı mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetli iken kaş aldırabilir miyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.