Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Vesveselerden kurtulamıyorum

Vesveseden kurtulmak

sukrubim
s.a arkasdalar. vesveden kurtulmak ve güzel ahlak için ne yapilmalidir??? bununla ilgili hadisler dualar veya ayetleri paylasabilrimisiniz???simdiden Allah razı olsun


Yanıt: vesveseden kurtulmak

ehli-sunnet
ve Aleykumusselâm ve rahmetullah..,

Zikrulllah yapılmalı ve ibadet yapılmalı


Yanıt: vesveseden kurtulmak

HAMMADUN
Her şeyden önce, şunu bilmekte fayda var. Şeytan Aleyyul Lana, taşlayacağı ağacı çok iyi bilir. Eğer gönlünüze bir vesvese geliyorsa, öncelikle o vesveseye kulak kabartmanızı tavsiye ederim.

Ne diyor melun….???

İkinci husus; neden vesvese vermeye başladı….??? Muhakkak iyi bir yola girdin, O’da o yolun üzerine oturmuş takvadan vurmaya çalışıyor…..

Üçüncü husus; Sabrını test edip, sizi şüpheye düşürüp, düşüremeyeceğini test ediyor.

Dördüncü husus; Tepkinizin ne olacağını merak ediyor. Öfke ile kalkıp, zararlamı oturacak. Yoksa AKLINI ve MUHAKEME KABİLİYETİ’ni kullanıp, İslam şeriatına uyup uymadığını mı tetkik edecek….. Zira sizi tanımaya ihtiyacı var. Öyleya bir ömür harcayacak sizinle.

Şeytan aleyyullana’yı dinlediniz…. Baktınızki islam şeriatı ve Allah’ın hiç bir rızası olmayan ve hatta boş bir takım kelamlarla, sizin üzerinizde bir şeyler yapmayı emel edinmiş….

Nereden vurmaya çalışıyor ona dikkat edin.

Zira O’nun hoşuna gitmeyen, muhakkak rabbinin rızası üzerinde, bir yol buldun demektir. İyi dinle, nereden vurmaya çalışıyor. Asla kaçma. Üstüne üstüne git, bunda da asla korkma. Bir süre sonra bakacaksınki, söyledikleri ve sizi yönlendirmeye çalıştığı her husus tamamen cahilane….

Okudunuz mu?  Namaz (Cemaat)

Bunun yanında RABBİN’de seni yalnız bırakacak değildir.

O şeytaniyse, muhakkak içinde birde, rahmani bir ses duyacaksındır. Kalbinde hangisine daha çok yer açıp, hangisiyle daha içli dışlı olduğunu da, bu gelen sesin kuvvetine ve üzerindeki tesirine göre belirleyebilirsin.

Eğer kalbindeki masivaları temizleyip, rabbinin nuru olan dininin esaslarıyla doldurduğunda, göreceksinki şeytanın sesi yok olmasada, çok kısık gelecek. Rahmanın hükmü ve sesi sana daha yakın gelecektir. Bütün mesele; nefs’in ıslahı ve illede o son nefes. Rabbim hepimizi o son nefesimizde, kendi rıza-i ilahiyesinde olan kullarından eylesin inşaAllah. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Yanıt: vesveseden kurtulmak

Gümüş Kuş
< Eğer kalbindeki masivaları temizleyip, rabbinin nuru olan dininin esaslarıyla doldurduğunda, göreceksinki şeytanın sesi yok olmasada, çok kısık gelecek. Rahmanın hükmü ve sesi sana daha yakın gelecektir. Bütün mesele; nefs’in ıslahı ve illede o son nefes. Rabbim hepimizi o son nefesimizde, kendi rıza-i ilahiyesinde olan kullarından eylesin inşaAllah. >
Amiin kardeşim. Çok güzel bir anlatım olmuş, Allah cc razı olsun…

Okudunuz mu?  İlahiyat Fakültesi okumak istiyorum bunun için ne tür derslere önem vermem lazım ?

bsrachn
Dini obsesyon hastasıyım.Allaha kutsal şeylere sürekli küfür sözleri ediyorum bazen öfkeli anlarımda kötü sözler geliyor tepki göstermiyorum o an o sözleri kalbim kabul ediyor gibi hissediyorum tasdikliyor gibi hissediyorum öfkeli anlarımda küfür ettiysem Allahı doğru düzgün düsünmek istemiyorum umursamıyorum bu seferde osözleri alllaha yakıstırmıs uygun görmüsüm gibime geliyor.Sinirli öfkeli anlarımda kabul etmiş gibi oluyor kalbim o kötü sözleri.Vesveselere kötü sözlere tepki göstermeynce umursamaynca kalbim kabul etmiş aklım kabul etmiş tasdik etmiş gibi oluyor.Eskiden kalbim bir reaksiyon gösterirdi simdi pek göstermiyor eskiden kötü söz ettigimde hemen tövbeler diler Allahı düzgün düsünmek isterdim simdi hiç birini yapmak istemiyorum bu o sözleri kabul etmişim anlamınamı geliyor kendi sözlerim gerçek düsüncem gibi aynı bende iş bitmişmi .ozelliklede ofkeli sinirli isyan anlarımda kötü söz etmişssem Allah’a sebebli yada ssebebsiz kendi gerçek düsünceelerim gibi geliyor öfkeli oldugum için o sözleri kovamıyor Allahıda güzel düsünemiyorum öfkeli oldugum için küfürlü kötü söz ederek düsünüyorum.nasıl kurtulablirim durumum nedir lütfen yardım edin


EarthQuake®
< bende iş bitmişmi" >
Kardeşim şeytanın amacı da bu değil mi? Müslümanı ümitsizliğe sevk etmek, boşver sen bu imtihanı kaybettin diye düşündürmek değil mi? Tövbe edip iradeni sağlamlaştır, şeytanın şerrinden Allah (cc)’a sığın. Vesvese geldiğinde besmele çek ve düşünmemeye çalış, başka şeylerle ilgilen. İbadetlerini aksatma. Selametle.

Okudunuz mu?  Her gün aynı şey oluyor 3 rekat mı kıldım 4 rekat mı ?

musab.b.umeyr
Link vermek yasak mı bilmiyorum ama ben yinede vereyim.

Aslında 1 videoyu seçip koyacaktım ama yeterli olmayabilir.Bütün videoları da buraya koyamam.Seyredersen biraz rahatlarsın.Bu videolar yararlı olur inşaAllah.


şaf_ak
ölmedikçe herkes için umut vardır ümitsizliğe düşmeyin..


kral2a_1988
Kardesim bende de aynı sey var sürekli Allah’a küfür vesveseleri geliyordu, ve gaflet anında agzımdan hakaret sözü bile cıktı insAllah tövbelerimiz kabul olur.Kardesim sunu bil ki Allah bizi seviyor kı tövbe sansı veriyor o Tevvabdır tövbeleri bağıslayandır .


bsrachn
Kardesim bende de aynı sey var sürekli Allah’a küfür vesveseleri geliyordu, ve gaflet anında agzımdan hakaret sözü bile cıktı insAllah tövbelerimiz kabul olurKardesim sunu bil ki Allah bizi seviyor kı tövbe sansı veriyor o Tevvabdır tövbeleri bağıslayandır… demissiniz.
peki bu anlattıklarım benim gerçek düsüncelerim oldugu için günaha girdigim anlamınamı geliyor yoksa hepsi seytanın vesveselerimi beni böyle düsündüren şeytanmı.her gece yasin okuyarak Allah’a yalvarıyorum beni bunlardan kurtarsın diye ama bazende öfkeli anlarımda vesvese gelince diyorumki eywah gerçek düsüncen bak isteyerek düsünüyorsun kabul ediyorsun diyorum oyle hissediyorum.

Okudunuz mu?  Yerde bulunan küçük değersiz şeyleri almak caiz midir?

kral2a_1988
ben durumumu en yakınlarıma söyledigimde adamlar benimle dalga gecer gibi napalım yani dediler bak Allahım ne diyor: "Muhakkak ki ben tevbe eden,
iman edip salih amel işleyenleri ve doğru yola girenleri bağışlayıcıyım."(Taha: 82) – ""De ki: Ey günah işlemede haddi aşan kullarım!!Allah’ın Rahmetinden ümit
kesmeyin.
Çünkü Allah bütün günahlar
bağışlar.""(ZÜMER,53)


kral2a_1988
benden tavsıye Eger ki dısa vurmadıgında yani söylemezsen sıkıntı yoktur diye biliyorum.Sen öyle seyler geldiğinde Allah’a sıgın vesvese imandandır sinirlenincede ortamını degıstır estagfurullah de.


dilan16
neredeyse 2 sene oldu. Yüce Allah’a içimden sövmek geliyor ve aklımda binbir şekilde kötü düşünce oluyor (tövbe tövbe) . internette bayağı araştırdım aldırış etmeyin kendiliğinden gider diyor. aklıma geldiğinde tövbe diyip geçiyorum ama zamanla yine iyice aklıma takıldı abdest alırken bile bir çok düşünce aklıma geliyor birçokkez tekrarlamam gerekiyor. bu durum dua okurkende geçerli. düşünmememk istedikçe daha çok aklıma geliyor . zamanla geçer dediler geçmiyor. artık kurtulmak istiyorum ne yapmam gerekli lütfen yardım edin 🙁

Okudunuz mu?  Bu hadiste geçen deve hörgücü ne anlama gelmektedir?

RECEP.
ALLAH in selami uzerine olsun : senin durum biraz karisik gibime geldi vesvesen baya bir yoldan cikmis sana su sekilde tavsiye vere bilirim evvela vesvesenle zitlasman lazim mesela abdest alirken ayni durum la karsilasirsan abdesti tekrarlama. Aklina kufre gidecek cumleler yer edinirse aksine güzel cumleler kurmaya calis. Abdestin namazın eksik kaldi diye içine vesvese duserse seytana lanet getir ALLAH in izniyle abdestim namazim tam oldu de tekrarlama yani bir nevi savas acman lazim.Bol bol felak nas surelerini oku.ALLAH in izniyle bu savasi kazanacan ALLAH sifalar versin


islamyolu
Ehli sünnet Alimleri her namazdan sonra 10 kere Elem neşrah (inşirah) süresini okumak iyi geliyor demişlerdir. vesveseden kurtarır kardeş. Bol bol recep kardeşimin dedigi gibi Felak nas oku. içine gelen vesveseyide dışa vurma sakın.


hana
dilan16 adlı arkadaşım senin durumun bana psikolojik gibi geldi. sendeki obsesif kompulsif bozukluk şeklinde adlandırılan rahatsızlık olabilir.internetten araştırabilirsin.arkadaşımda da bu rahatsızlık olduğu için tahmin yürüttüm tabi olmayadabilir.dediğim rahatsızlık genelde aşırı mükkemmelliyetçi kişilerde oluyormuş arkadaşımda vardı Allah’a şükür düzeldi.

Okudunuz mu?  İdrar yoluna koyulan pamuk düşerse

ugurdogan
"estağfirullah" ı günahlarını düşünerek çek.(vesveselerinden bahsetmiyorum onlar günah değil).Şöyle der diyen: "Dertli misin istiğfar söyle, şifa bulursun. Bir arzun mu var, kavuşmak mı istiyorsun, istiğfar söyle. Fakir misin istiğfar söyle, zararından kurtulursun. Zengin misin istiğfar söyle, şükretmiş olursun. Allahü teâlâ, "İstiğfar edenin yardımına yetişirim” buyuruyor."


dilan16
çok sağolun kardeşlerim Allah hepinizden razı olsun .


By JoKer
Aynın vaziyyet bendede vaki buldu. 🙂 İlk zaman çok korkmuştum günlerce ağladım vAllahi gözlerim şişmişti.Bu beni sevindirdi sonradan vesvese olduğunu öğrenince meğer Allahtan ne kadar çok korkuyormuşum da haberim yokmuş o yüzden göz yaşı dökdüğüm için sevindim. Sonra İnşirah okudum ezberledim her an her saniye okudum geçti sonra bir daha geldi günlük 100 felak 100 nas 100 ihlas oku geçer kardeşim Allah biliyorya içindekileri gerisi boş 🙂


bsrachn
Kardeşim şeytanın amacı da bu değil mi? Müslümanı ümitsizliğe sevk etmek, boşver sen bu imtihanı kaybettin diye düşündürmek değil mi? Tövbe edip iradeni sağlamlaştır, şeytanın şerrinden Allah (cc)’a sığın Vesvese geldiğinde besmele çek ve düşünmemeye çalış, başka şeylerle ilgilen İbadetlerini aksatma Selametle

Okudunuz mu?  Banyo ve Lavabo aynı yerde abdest almak caiz mi

EarthQuake®

tövbe edip iradeni sağlamlaştır demişsin yani ben günahamı girdim de oyüzdenmi tövbe edip iradeni saglamlastr dedn


EarthQuake®
İradenizi sağlamlaştırın dedim, çünkü vesveseleri dikkate alan insanlarda biraz da olsa şeytanın iradesi hakimdir, halbuki şeytan yalnızca fısıltıyla insanları rahatsız edebilen aciz bir mahluktur.

Vesveseleri dile getirmediğiniz veya davranışa dönüştürmediğiniz müddetçe -aklınızdan geçmesiyle- Allah’ın izniyle günaha girmezsiniz, yine en doğrusunu bir tek Allah bilir. Ümitsizliğe kapılmayın, ibadetle, tövbeyle manevi gelişiminizi sürdürün, vesveseyi önemsemeyin, böyle yaptığınız takdirde zamanla sıkıntılarınız kaybolacaktır inşAllah. Selametle.


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm, benim bir sorum olacak. Son zamanlarda içimden -tövbe haşa- ama Allah’ı ve Islamiyet’i sorguluyorum. Biraz diğer ülkelere ilgisi olan biriyim ve yaptığım yurt dışı seyahatlerinde kiliseleri ziyaret ettim. İçimden bir ses Hristiyan olmamı -ki bir diğer tarafım bunu kesinlikle reddediyor- diğer ses de tövbe ediyor. Hristiyan olmak isteyen sesimi susturmak istiyorum, ama bir türlü susmuyor.

Lütfen bana yardım edin


arifselim
Aleykum selam. Şeytan insanın en zayıf noktası neresi ise oradan vesvese vermeye başlar. Öyle bir sıkıntın varsa dinine daha sıkı sarılmalısın. Bol bol dua etmeli ve namazlarını ihmal etmemelisin. İslam dışında geçerli hiç bir dinin olmadığını bilerek Allah’a sığınman gerekir.

Okudunuz mu?  Uzaylılar var mı arkadaşlar ?Yani peygamberimiz veya kuran ı kerim bu konuda ne diyor ?

Kayıtsız Üye
Günde 170 tane Ya Kuddüs okuyun… Vesveseye iyi gelir Allahın izniyle… Bir de Allah a teslim olun…Bol bol istiğfar okumaya çalışın. Bu kötü düşünceler geldiği zaman "HasbinAllahu ve nimel vekil" okuyun… Allah ne güzel vekildir. Güzel uyuyabilmek için de Ayetel kürsi okumanızı tavsiye ederim. Selametle…


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler ben 25 yasında bir kadınım. 6 aydır inanılmaz vesvese yaşıyorum. Daha önce de vardı vesvese ama ilaç kullandım 1.5 sene onlarla falan iyi oldum. Bıraktım ilaçları. ilaçları bıraktıktan 8 ay sonra ramazanın sonunda tekrar başladı. Vesveseler değişiyor. İlk önce sizin nikahınız olmamış diye başladı haftalarca sürdü sonra o bitti bu sefer sen memursun kafirsin vesvesesi başladı. Oda baya sürdü. 10 gün biri 10 gün biri oluyordu. Sonra aralarda abdest vesvesesi geldi 1 hafta sürdü o. Sonra küfür vesvesesi geldi haşa Allah’a falan küfür geliyordu aklıma o da 10 gün sürdü. Sonra tekrar sen memursun kafirsin istifa et vesvesesi geldi. Dedim iyi de ben kafirsen zina nasıl ediyorum bu çok saçma dedim. Sonra içime şeytan seni kandırmak için sana vesvese veriyor ki sen kendini müslüman san aslında sen kafirsin ve istifa etmedikçe de kâfır kalacaksın vesvesine dönüştü olay. Ben bu arada namazı bıraktım 2 aydır. Ve bazen isyan ediyorum neden ben diye. Derdimi de kimseye anlatamadım. Şimdi 3 gündür kendime gelicem dedim. Namaza başlayamıyorum nedensiz bir şekilde ama zikirlere başladım. Ayetel kursi vs. okuyorum bol bol. Namaza da en kısa zamanda başlıycam. Sizin başka öneriniz nedir? Bir de şeytan gerçekten bana müslüman sanayim kendimi diye vesvese mi veriyor? Ben kafir miyim hakkatten? Dua ettim dedim Allah"m bana kafirsem kafirliğimi kanıtlayacak deliler göster şeytanın oyunlarını bana göster diye. Bir bir aklıma deliller geldi. Bak sen söyle yapmıştın şeytan seni kandırdı sen kafirsin diyor hemen istifa et diyor. Yani ben kafirsem nikahımda yok. Bu sefer istifa edince nikahta yap hemen diyor. Şeytan neden bana istifa et desin neden nikah yap desin?Bunlar resmen güzel şeyler. Sonuçta ben kadınım istifa etmem daha hayırlı çünkü çalıştığım ortam erkeklerle dolu. Şeytan neden beni hayırlıya çağırsın diyorum. Bu sefer kafirim.deyip ağlıyorum. bana bir yol gösterin lütfen 😑😑😑

Okudunuz mu?  Cemaate katılmak farz mı

vel Fecr
dini nikahınız var değil mi ? eğer varsa bu size şeytanın vesvesesidir. kapatın konuyu fazla girmeyin.

2.kısım ise şeytanın vesvesesi değil. meleğin size ilhamıdır. anladığım kadarıyla namazlarınızı kılmaya çalışıyorsunuz. ve bazı şeyler size engel oluyor.
erkeklerle beraber çalışıyorsun, haram bir ortamdasın, sen haram işleyen bir kadın olarak nasıl namaz kılarsın gibi.

Okudunuz mu?  Dinimizde ebced hesabı varmıdır?

şimdi erkek ortamından çıkmanı isteyen meleğin ilhamıdır. fıtratın sağ şubesidir.
erkeklerle çalışmanı kullanıp sana haramdan gelen ve namazlarını kılmanı istemeyen ise şeytandır.
namazın hiçbir şekilde bahanesi yoktur. uyku ve unutma harici.

evinizin iaşesi size yetiyorsa işten ayrılmanız size daha hayırlıdır. çocugunuz varsa, islamı yaşayıp onları evinize çocuklarınıza aktarmanız mumine bir bacı olmaya çalışmanız daha hayırlıdır. Rabbim size hayrı kolaylaştırsın.

.


vesveseden kurtulamıyorum

Bu kategoride yer alan Ben şirke mi girdim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveselerden kurtulamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.