Anasayfa
4 Eylül 2023, 6:30
sizden92
Abone

Ben şirke mi girdim?

Ben şirke mi girdim?

kral2a_1988
Ben bana şirk vesvesesi gelince bir insan hakkında hemen içimden "O da Allahın bir kulu" diyorum sonra geçiyordu bu benim kafama takıldı dün gece biri konuşurken "o da Allah" diye bişey geçti içimden durup dururken sonra düşünmeden kafa salladım ama birden oldu kalbimde Allah her zaman birdir yani düşünmeye fırsat kalmadan oldu düşünseydim onaylamazdım tabiki böyle birşeyi ondan sonra kafam bozuldu acayip üzüldüm ya şirke girdiysem diye sonra acaba şirke girdimmi girmedimmi diye düşünürken yine düşündüm yaptığım şeyleri tekrar yaptım istemeden tekrar yaptım yani ne olduğpunu anlamak için çok evhamlı biriyim lütfen cevap verin ?

Okudunuz mu?  Esma-ül Hüsna nasıl ezberlenir?

Cevap: Ben şirke mi girdim?

İLİMCİK
EY MARAZ-I VESVESE İLE MÜPTELÂ! Biliyor musun, vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider..

Okudunuz mu?  Münafıgin en temel 4 özelliği nedir?

Öyle ise, şu musibetli vesvesenin aksâm-ı kesiresinden kesîrü’l-vuku olan yalnız Beş Vechini beyan edeceğim; belki sana ve bana şifa olur. Zira şu vesvese öyle birşeydir ki, cehil onu davet eder, ilim onu tard eder. Tanımazsan gelir, tanısan gider.

BİRİNCİ VECİH – BİRİNCİ YARA

Şeytan, evvelâ şüpheyi kalbe atar. Eğer kalb kabul etmezse, şüpheden şetme döner. Hayale karşı şetme benzer bazı pis hatıraları ve münâfi-i edep çirkin halleri tasvir eder. Kalbe Eyvah! dedirtir, ye’se(ümitsizliğe) düşürtür. Vesveseli adam zanneder ki, kalbi, Rabbine karşı sû-i edepte bulunuyor. Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder. Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister. Bu yaranın merhemi budur:

Okudunuz mu?  Özel okulda okumak

Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme. Çünkü senin hatırına gelen şetim(pis hatıralar ve edebe münafi çirkin haller) değil, belki tahayyüldür(hayaldir). Tahayyül-ü küfür, küfür olmadığı gibi; tahayyül-ü şetm dahi şetm değildir. Zira, mantıkça, tahayyül, hüküm değildir. Şetm ise hükümdür.

Hem bununla beraber, o çirkin sözler, senin kalbinin sözleri değil. Çünkü senin kalbin, ondan müteessir ve müteessiftir. Belki kalbe yakın olan lümme-i şeytanîden geliyor. Vesvesenin zararı, tevehhüm-ü zarardır. Yani, onu zararlı tevehhüm etmekle, kalben mutazarrır olmaktır. Çünkü hükümsüz bir tahayyülü hakikat tevehhüm eder. Hem şeytanın işini kendi kalbine mal eder; onun sözünü ondan zanneder. Zarar anlar, zarara düşer. Zaten şeytanın da istediği odur

Okudunuz mu?  Nikahı bozmak ayrılmak istiyorum

Cevap: Ben şirke mi girdim?

kral2a_1988
Allah razı olsun kardeşim benim durumum vesvese biliyorum ama bir anda kafa sallamış buldum kendimi düşünmeye fırsatım kaldığı zaman zaten onaylamam peki bu durumda ben şirke girmedim değilmi?


Cevap: Ben şirke mi girdim?

İLİMCİK
Kardeşim, siz "o da Allah" kelimesini gerçekten tasdik ederek ve buna inanarak kafa sallamadınız. Zaten böyle bir şeyi sizi öldürseler, işkence etseler bile tasdik etmezsiniz. Öyle ise, kafa sallamanız iman ve ikadınıza en ufak bir zarar vermemiştir. Zaten yukarıda aktardığım yerde dediği gibi kalben böyle bir şeyden müteessir ve müteessif olmanız, o sözlerin sizin kalbinizin değil, kalbe yakın olan lümme-i şetaniden gelen vesveseler olduğuna delildir.

Okudunuz mu?  Tesettürlü eş istiyorum ama ailem inançsız

kral2a_1988
teşekkür ederim Allah razı olsun başıma gelmeseydi keşke çok utanıyorum böyle birşeyi düşünmek bile zoruma gidiyor düşünerek onaylamam ama birden oluverdi sanki yinede tövbe ettim. ama olanı hatırlamak istiyorum hatırlayamıyorum tam olarak sadece şirk olarak düşünmediğimi yani düşünerek yapmadığımı hatırlıyorum ya nefsime şeytana uyupta falan onayladıysam diye korkuyorum ama birden oldu Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Çok dardayım

fanihayat
Selamün Aleyküm

Böyle düşünceler geldiğe anda hemen Allah’a sığın ve şahadet kelimesini söyle ! Şeytan geri çekilir ve tekrar vesvese vermek için fırsat kollar sen Allah’ı andıkça o sana yaklaşamaz.

Şayet sana şeytandan bir kışkırtma gelecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir.
(Fussilet Suresi, 36)

Okudunuz mu?  Evleneceğimiz Kişi Kapalıysa Güzelliğini nasıl bilebiliriz ?

"La ilahe illAllah, Allahumme inni eûzu bike mineşşeytanirracim" söyle ve çok tekrar et.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim eğer şirke girdiğinden korkuyorsan hemen Kelime-i şahadet veya Kelime-i tevhidi söyleyerek bu düşünceyi kafandan atmalısın. Korkmana gerek yok.

Allah’tan) Sakınanlara şeytandan bir vesvese eriştiğinde (önce) iyice düşünürler (Allah’ı zikredip-anarlar), sonra hemen bakarsın ki görüp bilmişlerdir. (Araf Suresi, 201)

Okudunuz mu?  Kandil gecelerinde karı-koca ilişkisi yasak mıdır?

Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı geceler.uzun süredir aklıma takılan bir soru var.ben bir gece uyumak için yatağa yattığımda uyumadan önce aklımdan konuşmalar,düşünceler geçti.kendi kendime biriyle tartıştığımı düşündüm ve en sonunda boşvermek anlamında o kişinin kitabına küfür geçti aklımdan ama burada kitap derken asla dini bir kitap değildi kastettiğim.içi boş bir kavram olarak geçti.(kimsenin dini inanışıyla ilgili bir şeye küfretmek gibi bir alışkanlığım yok).bunu fısıltıyla veya sadece düşünce yoluyla söylemiş olabilirim,hatta küfrü tamamlamamış olabilirim ama tamamladıysam ve bunu fısıldadıysam bu küfre sebep olur mu hocam? Kafir yapar mı ? Dini bir şeyi kastetmedim ama bu olaydan sonra hemen silkinip kendime geldim söylediğin şey nereye gidiyor diye kızdım kendime.hocam şimdiden Allah razı olsun.cevaplarınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Hayızlı kadın kabir ziyaretinde bulunabilir mi?

furkan
Aklından geçen düşüncelerden sorumlu değilsin. Bu düşünceleri önemseyip mesele haline getirmeye gerek yok.


vesvese

Bu kategoride yer alan 1000 kere -Ya latif- demek ve ardından 100 kere -salavatü fatih- okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben şirke mi girdim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.