Anasayfa
5 Ocak 2022, 11:03
sizden7
Abone

Ahireti düşünmekten bunalıma girdim

Ahireti düşünmekten bunalıma girdim

Aleynap
Namaza başladım 2 hafta önce peygamberimiz sav ahiret cehennem kabir herşeyi detaylıca araştırıyorum bir yandan ibadetlerimi tam yapmaya çalışıyorum Allah rızası için. Ama okudukça ister istemez bı tatsızlık geçmeyen aşırı rahatsız eden korku ve hüzün oluştu napsam geçmiyor bebegimlede ilgilenemiyorum moral bozukluğundan . Ne yapmalıyım arkadaşlar nasıl geçer bu duygu

Okudunuz mu?  Beddua tutar mı?

Yorum: Ahireti düşünmekten bunalıma girdim

Omer Faruk
Kardeşim,

İnşirah ve Duha suresinin anlamını ve tefsirini okuyunuz. İnternette bulabilirsiniz. Ama lütfen tam okuyunuz rahatladığınızı göreceksiniz. Din, sihir, büyü değildir. Din yaşandıkça insanı refaha götüren, düşüncesini düzelten ve sonunda Kur’an’ın dediği gibi:

Okudunuz mu?  Oyunlara para yatırmak kumar mı?

"Allah’tır iman edenlerin velisi: onları (kalp gözünü kör eden) karanlıklardan (iç) aydınlığa çıkarır. Küfreden kimselerin velileri ise şeytani güç odaklarıdır: onları aydınlıktan çıkarıp karanlıklara iterler. İşte onlar ateşin sakinleridirler, onlar orada kalıcıdırlar." (Bakara/257)

Karanlıklardan Aydınlığa çıkarandır…

Allah kendisine hakkıyla iman eden (emin olan) kimseyi yalnız bırakmaz!…

Okudunuz mu?  Gayb aleminden ses duymak

Yorum: Ahireti düşünmekten bunalıma girdim

Aleynap
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz okuyacağım Allah razı olsun 🙂


Yorum: Ahireti düşünmekten bunalıma girdim

fth123
İbadete başlaman gösteriyor ki sen ahiretin hayırlı olanına talip olmuşsun. Allah çok affedicidir, kuluna zulüm etmez. Sen ahiretin güzel şeylerini araştır (cenneti) çünkü sen ona talipsin ve onun yolcususun.

Okudunuz mu?  Mahşer gününde diriliş sadece ruh mu olacak yoksa bedende mi dirilecek

Nepprenses
Hocam burnumun ucunda ben var cerrahi işlemle aldırıcam sonra bant felan yapıştıracaklar bu bant benim namazda secde etmeme mani olur mu illa secde yaparken tenimizin mi değmesi gerekiyor birde su değmemesi lazım olcak abdest alırken ne yapmalıyım beni detaylı bilgilendirirmisiniz Allah a emanet olun

Okudunuz mu?  Zina Yapmadım Fakat Zinaya Yaklaştım Kafam Patlayacak Gibi

vel Fecr
< Hocam burnumun ucunda ben var cerrahi işlemle aldırıcam sonra bant felan yapıştıracaklar bu bant benim namazda secde etmeme mani olur mu illa secde yaparken tenimizin mi değmesi gerekiyor birde su değmemesi lazım olcak abdest alırken ne yapmalıyım beni detaylı bilgilendirirmisiniz Allah a emanet olun >
bantın olması namazına engel değil.
abdest alırken bantı çıkarman sağlığına etki edecekse çıkarmadan üzerini mesh edip geçersin.
Sende Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Yemin Kefareti camiye ve diğer hayır kurumlarına verilir mi

konuyu açan arkadaşada ; sen Rabbine kul oldukça şeytan sana daha çok gelecektir. amelinde sabır göster inş. ne zaman öleceğimiz belli değil. ölüm gelmeden önce elimizden geldiği kadar rabbimize kul olmaya çalışalım bir umutla mahşere çıkalım inş.


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim, ahiret hayatı ve ölüm bir son değil düşündüğün gibi. Aksine bir başlangıçtır. Bu dünyada nasıl yaşarsak (harama bulaşmadan, kul hakkına girmeden, namazımızı kaçırmadan vb.) orada mutsuz olmamızın hiçbir nedeni kalmaz. Korkmamızın hiç kalmaz. İnsan rabbine kavuşmaktan hiç korkar mı ? Sen ölümden değil bu dünyada kötü yaşamaktan kork.

Okudunuz mu?  Namazı bitirdikten sonra yanlış kıldığını anlayınca baştan kılmak

Aleynap
Teşekkür ederim kardeşim haklısın bu dünyadan korkmak lazım

İnşAllah kardeşim çok teşekkür ederim içim rahatladı Allah razı olsun sizden 🙂

Bu kategoride yer alan Boşuna Mı Takıntı Yapıyorum ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahireti düşünmekten bunalıma girdim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.