Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:51
sizden0
Abone

Vesveselerden nasıl kurtuluruz

Vesveselerden nasıl kurtuluruz

sehervakti
abilerim bir yardım valla mesela örnek veriyim ben vitir vacipi kılıyorum tekbir aldıktan sonra kunut dualarını okuyorum 1.sini okuyorm 2.sini okuyorm 2.sinin sonunda mülhig deniiyor mesela ama ben g çıktımı çıktıysa yoksa hırlattımmı olmadımı tam çıkmadımı vb vb sonra sanki afedersiniz damlama olmuş gibi oluyor avret yerimde ama damlamadığına eminim ama yok bir his geliyor gazım geliyor zorlanıyorm tutuyorm belki biraz kaçmıştır kaçmış olabilir diyorm kafayı yiyorm namazda kötü şeyler geliyor aklıma çok çok çok afedersini uzvum hareketleniyor affınıza sığınıyorm abiler defalarca namaz abdestte oldumu olmadımı birsürü israf bittim tükendim Allah’a kurban olayım yardım edin biriniz .ben 16 yaşındayım kendimi müstehcen içerikli yayınlardan alıkoyamıyorm sonra pişman olsamda tekrar tekrar yapıyorum soonra gusül alırken birsürü zaman kaybediyorm lütfen bir yardım edin ne yapıcam bittim resmen bittim bittim.namazda yanlışmı okudum diyorum tecviti yanlış yaparım die sürekli farzlarda kevser ve ihlas okuyorm harama sokakta bazen yine gözüme çarpıyorm düşmemeye çalışşamda…yardım

Okudunuz mu?  Cemul fevaid nsıl bireser? tavsiye edermisiniz?

Cevap: BU vesveseler bitirdi yardım.

Reiss
öncelikle şunu söyleyeyim her kez senin geçtiğin yollardan az yada çok geçmiştir vesvesenin tedavisi ilim ile ameldir. İlk olarak okuduğun duaları yanlış okumamak için iyice ezberle sonra içinden ben elimden geleni yaptım diyerek dilinin döndüğü kadarıyla oku. namaz saatine yakın tuvalete gitme çok sıkışırsan git ama çıkınca biraz gezin 100 adım kadar namaza gitmeden önce çamaşırını bir iki damla ıslat böylece kolay kolay vesveseye düşmezsin. Namazda gaz kaçırdım mı diye şüphe geliyorsa içinde gaz kaçırdığıma dair yemin ede bilir miyim diye düşün. Namaz hakkında çok kitap oku bilgi edin vesvese senin eksik yönlerine gelir. Namazda iken ne için namaz kıldığını düşün kimin karşısında olduğunu düşün Allah ın seni sevdiğini düşün Allah beni sevdiği, için buradayım de kendi kendine doğadaki her canlının bir görevi olduğunu düşün senin de görevinin bu olduğunu düşün şuan ki olduğun durumun için sağlığın için yaptığın ibadetin bir şükür olduğunu düşün boş durma bir şeyler öğren Allah ın azabının şiddetini araştır cehennem azabını araştır sonran tüm kalbin ile töğbe et çok dua et unutma ki vesveseye önem verirsen şişer bende 16 yaşımdayım bunlar az çok benimde başıma geldi kurtulursun işşAllah

Okudunuz mu?  Hacamattan sonra yıkadığım zaman kan geliyor nasıl abdest alacağım?

Cevap: BU vesveseler bitirdi yardım.

sehervakti
Allah razı olsun ama kardeşim ya abi bu müstehcen içeriklerden nasıl kurtulacağız evimizin içine kadar girdi meretler kurtulamıyorum bu pislikten kardeş nasıl kurtulucam bu pislikten off off ???????


Cevap: BU vesveseler bitirdi yardım.

Reiss
televizyonda fazla durma baksan da dini bilgilerin anlatıldığı kanallara bak internette fazla durma eğer kendini kontrol ebilirsen sorun olmaz internet senin isteğine bağlı çok oruç tut orucun yararı çok insan için 3 şey birbirinden önce gelir can güvenliği ,açlık, üreme oruç tutarsan zihnin yiyecek ile ilgili şeyler ile meşgul olduğu için diğerine fırsat kalmayacaktır açık saçık kadınların senin ahiretini yakacaklarını düşün tanımadığın karşı cins insanlara fazla yakınlaşma erkenden evlenmeye çalış

Okudunuz mu?  Nasuh tövbesi nasıl oluyor tüm gühalar silinir mi ? daha sonrasında günah işlenmemeli mi ?

sehervakti
gerçek hayatta en azından şükürler olsun kardeş şuan sorun fazla yok kendimi kaçırmaya çalışıyorm sevgili ile falanda şükürler olsun işim yok işte internet beni mahfedyiyor kendimi tutamıyorum.s


Reiss
internete girdiğinde boş zaman geçiriyorsan kullanma derim merak ettiğin soru olunca kullan

Gözü haramdan sakındırmak, hem göze, hem letaife hem de hissiyata söz geçirebilmek için şu üç şeyi, diğer üç şeye hâkim kılmak gerekir: Ruhunu cesedine, kalbini nefsine, aklını da mide ne… Her zaman kötülüğü emredip duran nefsin isteklerine an cak bu üç hususa riayede karşı koyabiliriz.
Olabildiğince hem gerçek hem de sanal haram ortamlardan uzak durmak, diğer bir ifade ile şehvet deliklerini kapamak gözü haramdan korumanın en etkili yoludur.
Nefsi azdıracak yiyecekleri mümkün mertebe az yemek.
Oruç tutmak. Allah Resulü güç yetirebilen gençlerin evlen mesini aksi takdirde de oruç tutulmasını tavsiye buyurmuştur.
Çevre ve ortamımızı kontrol etmek, insanı hayra yönlendi rici yerlere devam etmek.
Arkadaş grubumuzu bizleri harama sevketmeyecek, bizleri iyiliğe yönlendirecek insanlardan seçmek. İki cihan saadetini gaye edinen insanlarla beraber oturup kalkmak.
Tevbe etmek, hain gözlerden Rabbimize sığınmak, günah bataklıklarından bizleri kurtarması için O’na dua ve niyazda bu lunmak.
Gözümü Haramdan Nasıl Korurum?
Harama bakmak her ne kadar ciddî bir günah olsa da Şeytan’ın sağdan yaklaşmasına fırsat vermemek, affolunma ümidi ni hiç kaybetmemek, daima Allah’ın büyük merhametini dilenerek eski günahlara girmemek üzere Nasuh tevbesinde bulunmak.
Haram ile karşılaştiğımızda ondan ayrılığın nefse de büyük bir acı vereceğini düşünmek ve ona hiç bakmamak.
Harama gözü iliştiğinde kalbî ve ruhî pek çok manevî zevk ve dereceleri kaçıracağını düşünerek hemen yüz çevirmek.
Mümkün olan en erken ve uygun zamanda evlenmek. Ev lenmek kişinin gözünü haramdan koruyan en etkili yollardan bir ridir.
Ölümü düşünerek hesap vereceği endişesini taşımak ve bu nu aklından çıkarmamak.
Gözü harama kaydığında Rabbisinin kendisine Cennet’te gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve hiçbir insanın ak lına gelmeyecek nimet ve sürprizler hazırladığını düşünmek ve bu bakî nimetlere mukabil geçici anlık zevklerle meşgul olmanın ne kadar değersiz ve ucuz olduğunu kavramak.
İyi bir kul olmak için gözü haramdan sakındırmak gerektiği ne kendini inandırmak, gözü harama kaymış olsa bile yeni temiz bir sayfa açarak hayaüna bu şekilde devam etmek.
İnsana zevk veren kadının sunduğu helvanın içinde zehir ol duğunun farkına varmak, öncesinde bir lezzet alınsa da sonradan karın ağrısı yapacağını düşünmek.
Haram zevklerin zeval bulacağını (bitip tükeneceğini) idrak etmek.
Baktığı haramın kendisinin olmadığını düşünmek, ayrılınca acı çekeceğini idrak etmek.
Bir başkasının kendi eş, çocuk ve akrabalarımıza aynı gözler le bakmasından duyacağımız rahatsızlığı düşünmek.
Bir kere bakmaktan ne olur ki, demeden bu konuda büyük bir kararlılık göstermek.
İnsanı Allah’a yaklaştıran amellerle meşgul olmak.
Stres ortamlarından uzak durmak. Böyle ortamlar şehveti tetikler.
Allah korkusunun değerini öğrenmeye çalışmak, bu konuda kitaplar okumak.
Çok yememek, insanoğlu midesinden daha şerli bir kabı doldurmamıştır. hadisini hatırlayıp nefsi azdıran çok yemeye son vermek.
Nefsi azdıran kötü alışkanlık ve davranışlardan uzak durmak.
Evlenmek
Harama bakmak daha çok gençlerde görülür ve şehevî hisle rini tatmin edememekten kaynaklanır. İnsanın özellikle de gencin arzuları, heva ve hevesleri onu doğru yoldan dışarı çıkarmak için çırpınır durur. İşte Allah Resulü bu durumdaki kimselere evlen meyi tavsiye eder. Evlenmeye güç yetiremeyenlere ise oruç tut mayı tavsiye eder.
Alkame İbn Kays anlatiyor: Bir defasında Abdullah İbn Mesûd (radıyaiiahuanh) ile birlikte yürüyordum. Bu sırada şöyle dedi: Resûlullah (saiiaiiahu aleyhi ve seiiem), kendisi ile beraber bulunduğumuz bir sırada şöyle buyurmuştu: ‘Evlenmeye gücü yeten ve imkânı olan kimse hemen evlensin. Çünkü gözü ve namusu (haramdan) korumada evlilik en etkili yoldur. Evlenmeye gücü yetmeyen ve imkânı olma yanlar ise oruç tutsunlar. Çünkü oruç, kişinin şehvetini kırar. 22
Erkeklerin geç evlenmesi hatta bazılarının çok geç yaşlarda ev lenmesi işin aslında yanlış bir tutumdur. Ümmetin fesada uğradığı
Gözümü Haramdan Nasıl Korurum?
Bir zamanda harama girmeden yaşamanın çok zor olduğu şu çağ da imkânı olan kimselerin mümkün olan ilk zamanda evlenmeleri, hem gözü ve namusu koruyacak hem de geç evlenmenin berabe rinde getirdiği diğer sıkıntıları yok edecektir. Evli olan bir insanın ihtiyacını ehli ile giderebilmesi söz konusu olmasına rağmen evli olmayan kimsenin harama düşme korkusu bulunmaktadır. Müm kün olan ilk zamanda evlenmek bu açıdan tavsiye edilmekle bir likte insanın arzularını kontrol altına alan başka yolların bulunması ve hayatın baharı olan gençlik yıllarının dine hizmet yolunda geçi rilmesi de tavsiye ve teşvik edilen önemli bir husustur.
Bazı kimselerin evlenmeye gücü yetmiyorsa Efendimiz onlara da oruç tutmalarını tavsiye etmektedir. Çünkü oruç insanın fiziki ve maddi gücünü kıracaktır. Dolu bir midenin şehvete olan düş künlüğü aç bir mideden çok daha fazladır. Bu açıdan Allah rızası nı kazanmak için tutulan orucun beraberinde getireceği bu husu siyetle insan nefsanî ve şehvanî arzularını dizginlemiş ve kontrol altına almış olacaktır.

Okudunuz mu?  Tuvalette kulaklıkla müzik dinlemek günah mı oluyor?

sehervakti
Allah razı olsun Allah’ım cümlemize hidayet eylesin En başta bana ve benim gibi kardeşlerime inşAllah off affet Rabbim affet..Amin


ebediyyetyolcusu
Selamün aleyküm,

Kardeş, vesveselerden kurtulmak, vesveseye ehemmiyyet vermemekle olur yani
aldırmayacak o durum veya konu hakkında fazla düşünmeyeceksin.

Namazda ki dua problemini ancak Namaz Surelerini Kuranı Kerim’den doğru ögrenmekle giderirsin.

Okudunuz mu?  İçinde Allah'in 99 isminden biri geçen eski isimlerle dalga geçmek

Namaz esnasındaki gaz sorunu ise şayet ne koku ne de ses yani sessiz yellenmek gibi filan olmazsa namazın bozulmaz. Eğer gaz bastırır da kaçırmazsan durum yine aynıdır, bu birde karın ağrısıyla beraber oluyor aynı durum bende de var, hemen hemen her namaz vakti veya abdest aldığım zaman sanki beni bekliyor.

Okudunuz mu?  Maliki mezhebi abdestte şüphe

Bu iblis şeytanın işinden başka bir şey değildir, amacı bizi namazdan ve abdestten usandırmaktır, ta ki bunları terkedelim.

Harama bakmaya gelince, Allahu teala Kadınları ve bazı diğer şeyleri bize çekici olarak kıldı.
bunun hakkında ayet var.

Kadınlara, oğullara, kantar kantar yığılmış altın ve gümüşe, salma güzel atlara, hayvanlara ve ekinlere duyulan tutkulu şehvet insanlara ‘süslü ve çekici’ kılındı. Bunlar, dünya hayatının metaıdır. Asıl varılacak güzel yer Allah Katında olandır.
(Al i İmran Suresi, 14)

Okudunuz mu?  Ramazanda Sevaplar ve Günahlar !

Göz nefse uyduğu zaman harama bakar bu pek tabiidir. Nefs ise şiddetle kötülüğü emreder.

(Yine de) Ben nefsimi temize çıkaramam. Çünkü gerçekten nefis, -Rabbimin kendisini esirgediği dışında- var gücüyle kötülüğü emredendir. Şüphesiz, benim Rabbim, bağışlayandır, esirgeyendir." (Yusuf Suresi, 53)

Benden sana tavsiye interneti özel bir ayarlama ile müstehcen görüntüleri savabilirsin
Add Blocker filan kullan.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken başörtüsü üzerine secde etmek

Dışarıda sokaklarda ki gözüne takılan çekici Kadın Kız vs. oldumu bir anlık yere bak ve bir kaç saniye gözünü yum ta ki geçsin gitsinler, onlara bakmak şerden başka bir şey getirmez.

Kendini nasıl alıştırırsan öyle gidersin, iyi isen ne ala kötü alışkanlıklardan kurtulması çok zordur.

Okudunuz mu?  Neden kadınlarda 9 nefis var

Camii ve Cemaatten ayrılmamak gerekir, çünkü sürüden ayrılan bir Koyunu, Kurdun kaptığı gibi, Şeytanında insan kurdu olduğunu unutma.


sehervakti
abim dışarıda hemen hemen full diyemem o dediğini çekici kadın görünce yere bakma ve ya başka yere bakmayı uygulamaya çalışıyorum birazda olsa kazandım o alışkanlığı inşAllah ama yinede arada düşüyürum abim ama bu internet mahfediyor be abim.

Okudunuz mu?  Coca cola'nın içinde hayvan kanı var mı ?

fanihayat
Sehervakti Kardeş,

İnternet mahvediyorsa terk edeceksin, eğer nefsini o müstehcen görüntülerden koruyamıyorsan işin zor.

Dışarıda Kadın Kıza bakmak daha da kötüdür, Nefs onunla kalmaz insanı zinaya kadar sürükler.

(Bir yabancı kadın görüp de, Allah’tan korkarak, başını ondan çevirene,
Allahü teâlâ, ibadetlerin tadını duyurur.) [Ebu Davud, İ.Ahmed, Hakim]


sehervakti
Allah razı olsun

Bu kategoride yer alan Başkasının avret yerini görmekle güsül gerekirmi? iş gereği görüyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveselerden nasıl kurtuluruz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.