Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ?

Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ?

zeze
Selamün aleyküm. Arkadaşlar evleneceğimiz kişi kaderimizde bellidir ancak bu kişiyle tanışıp tanışmadığımızı nasıl anlayacağız. Yani birisiyle tanıştık diyelim aracı vasıtasıyla ve bu kişinin her şeyini beğendiysek ancak kaderimizde varsa görüşmek istiyor, kaderimiz de yoksa görüşmek istemiyorsak bunu nasıl anlayacağız görüşüp karşılıklı her şeyi onayladıktan sonra kaderde yoksa ayrılacağız ? Bu şekilde mi açıklarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Kefaret gerekirmi

Yorum: Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ?

Kayıtsız Üye
güzel kardeşim kader inancı islamiyetten önce de vardır. bununla ilgili çetrefiller hayata bakış açısındaki yanlışlıklardan kaynaklanır. insan hayatın hiçbir alanında geliştirilmeyecek düşünme şekillerini, dine gelince gösterir oluyor. kadersiz hayat mı olur, hayatsız yaşamadan bir kader anlayışı mı olur.

Okudunuz mu?  Haç işareti bulunan yerlerin fotoğraflarını kullanmak caiz mi?

Yorum: Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ?

NurIsik
Selamun Aleykum,

Bir kere "Kader"’in ne olduğunu bilmen gerek: İki çeşit kader vardır:

Birinci Kader turu: Senin elinde olmayıp, Allahın (c.c.) sana verdikleri. Bunlar mesela hangi Anne Babadan doğacağın, nerede doğacağın, görünüşün, kız veya erkek olman vesayri.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre fatihayı yarıda bırakmak ve imama yetişmek

Birinci Kader turu: Kendi iradenle oluşan kader: Allah’ın "zezeyi ben zorla bu kişiyle evlendireceğim" demesi deyil. Allah (c.c.) önüne bazı kısmetleri çıkarır, sen bunların içerisinden kendi tercihinle birisini seçersin. Burada Allah (c.c.) aklını kullanıp, Anne ve Babana danışıp doğru karar vermeni istiyor. Fakat Allah (c.c.) herşeyi bildiği için, senin evlenip evlenmiyeceyini, kiminle evleneceyini elbette biliyor. O kişinin doğru olup olmadığını istişare ile öğrenmeye çalışabilirsin.

Okudunuz mu?  Şikayet etmek kul hakkına girer mi

Yorum: Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ?

zeze
Teşekkür ederim. Ben kadere iman ile ilgili bir şey sormadım. Elhamdülillah iman ediyorum zaten. Ben sadece kişi biriyle tanıştı, hayırlı olduğuna karar kıldı ve çaba gösterdi ama Allahu Teala yazmadiysa nasıl olacak bu konu hakkında nasıl bilgi sahibi olabiliriz diye düşündüm. Ancak biraz araştırma yaptım ve kişi çabasını gösterecek aynı rızık arayışında olduğu gibi, kişi rizkini nasıl son anına kadar zorluyor ve olmuyorsa kader diyor evlilikte de cabaliycaz olmuyorsa kader diycez ben bunu anladım. Allah razı olsun.

Bu kategoride yer alan Anne ve baba arası düzelmesi için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.