Anasayfa
19 Kasım 2023, 10:20
sizden95
Abone

Dar Kıyafet

Dar Kıyafet

1stwarrior
Merhaba. Erkeklerde dizlerle göbek arası kapalı olmalı islama göre ve bol kıyafet giyilmeli. Peki benim sorum şu, mesela ben erkeğim ve kolumun güzükmesinde bir sakınca yok çünkü diz ve göbeğimin olduğu bölgeleri kapsamıyor kolum. Ben koluma dar bir şey giyebilir miyim ? Ya da ayak bileğime dar olan bir çorap mesela ? Ya da göğüs bölgeme dar olan bir kıyafet ? Demek istediğimi anladınız, kapalı olması gereken bölge hariç diğer bölgelere dar giymek serbest mi ?

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimi çantada taşımak caiz mi?

Cevap: Dar Kıyafet

Şems-i Tebriz
Erkekte kadın gibi dikkat çekici giyinmemelidir..Bolluğunu buna göre ayarlar…Çok dar zaten giymemelidir çünkü dikkat çeker….Giydiği kıyafet içinde vicdanı rahatsa fıtratına uygun giyinmiş demektir…Bir bolluk sınırı koymak doğru değil ama Efendimiz bol giyinirdi bilmem anlatabiliyor muyum?

Okudunuz mu?  Dudak kabuğu yuttum Orucum bozuldu mu ?

Cevap: Dar Kıyafet

1stwarrior
Tamam da belirttiğim yerler göbek ile diz kapağı arasında değil ? Belki görmüşsündür basketbolcular kolluk takıyor ya da futbolcular dar çorap çekiyor kaval kemiğine kadar. Belki bende öyle giyinmek istiyorum spor yaparken ? Dikkat çekmesi uygun olmadığı anlamına mı geliyor.

Okudunuz mu?  Küfrü uyarmak

Cevap: Dar Kıyafet

Secan
Benim de buna benzer merak ettigim bisey var. Erkeklerin dizden asagisi, ve kollarla birlikte gobekten yukarisinin yabanci bayanlarin yaninda acik olmasinin mahsuru yok. Peki vucut yaptiklari zaman da caiz midir o bolgelere dar giysi veya hiç bir sey giymemeleri? Simdi kadinlarin kapanmasinin en buyuk nedeni erkeklerden korunmalari, erkeklerin kendilerini koruma gibi bir durumu yok kadinlardan guclu olduklari için. Ama tesettur sadece kendini korumak anlamina gelmiyor, ayni zamanda karsi cinsin ilgisini cekmemek anlamini da tasiyor. Bildiginiz gibi vucut yapan erkekler goruntu itibariyle bir çok kadinin hosuna gidiyor. Hal boyle olunca, gorunmesi caiz olan yerlerinin de gorunmesi (giysili veya giysisiz) gunah değil midir?

Okudunuz mu?  İlim öğrenmek farz mıdır

Kayıtsız Üye
Moda dedikleri şeye bak hele dar dar şeyler giyiniyoruz hatlar belli oluyor…
Erkeğim ve bu durumdan gerçekten çok rahatsızım ergenlikteyiz kanımız hızlı akıyor bu yapacakları moda dedikleri şeye … neyse

Abilerim cidden çok berbat bir durum hadi ben bol pantolon vs giyerim de okulda ne halt edicez ki açıkçası bol pantolonunda kurtarmayacağını düşünüyorum :d

Okudunuz mu?  Temizlikle ilgili sorular

Yardımcı olacak ?

Bu kategoride yer alan Kulağı iki kere deldirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dar Kıyafet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.