Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Küfrü uyarmak

Küfrü uyarmak

kayseri
Daha önce elfaz-ı küfür kullanan insanların yanlışını kalben reddetmek yeter veya hem kalben hem fiilen reddetmek gerekir yani uyarmak gerekir diyen insanlar gördüm. Şimdi ben yoldan geçerken örneğin mümin kardeşine kafir diyen birini görsem uyarmak zorunda mıyım çok utanıyorum yani hiç tanımadığım insana senin dediğin dinden çıkarır felan demeye ne yapmam gerekir

Okudunuz mu?  Ölen insanların filmlerini falan izlemek ona. azap getirir mi?

Cevap: Küfrü uyarmak

@hmet
Herkes kendi gücü nispetinde uyarmalı


Cevap: Küfrü uyarmak

kayseri
Yani benim gücüm yettiğine göre uyarmam gerekir o zaman, birde size şöyle bir şey sorayım, siz olsanız ne yaparsınız yolda yürürken öyle bir şey diyen birini duysanız gidip uyarırmısınız açıkcası ben okulda koridorda ilerlerken böyle şeyler diyen insanlar gördüğümde çok ama çok utanıyorum hiç tanımadığıma senin bu yaptığın elfaz-ı küfür demeye sonrada küfre rıza gösterdim diye kafayı yiyorum iyice psikolojim bozuldu sınavlarım var bu hafta hemde hergün 3 tane fakat küfre rıza gösteriyorum diye psikolojim bozuldu evde oturup düşünüyorum sınavada çalışamıyorum kesin bilgi istiyorum "Tanımadığımı" bile uyaracak mıyız?

Okudunuz mu?  Gusülde ağıza ve burna su verdikten sonra yüzümüzü yıkayarakmı devam ederiz yoksa tam tekrar su verirmiyiz ?

Cevap: Küfrü uyarmak

@hmet
bu tür sorularınla bize de kafayı yedirirsin yakında emin ol
bir isimle banlanırsın bir isim daha bir isim daha…


sorucu12
SELAMIN ALEYKÜM arkadaşım evrim ile ilgili sunum yapıyordu orada Dinimize aykırı bir cümle geçiyordu ben de biraz hastaydım kafamı sıraya koymuştum. sonra başka arkadaşım o cümleyi uyardı ve uyarmayanlarının zalim olacağını söyledi. ve vesvese geliyor kendimi kötü hissediyorum. dururmum nedir

Okudunuz mu?  Namazla alay edenler hakkında ayet ve hadis

arifselim
Aleykum selam. Aklına gelen vesveseleri önemseme. Şeytan insanın kafasını karıştırmak ve kalbini huzursuz etmek ister. İman edenler ise bu hilelere önem vermemelidir.


ateist arkadaş, küfür uyarmak, ayetlerle alay etmek

Bu kategoride yer alan 5-6 defa Yeminimi bozdum Perişan haldeyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfrü uyarmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.