Anasayfa
14 Ağustos 2023, 1:31
sizden4
Abone

Kendine Beddua Etmek Ne Demek

Kendine Beddua Etmek Ne Demek

first1st
İslamda kendine beddua etmenin hükmü nedir
Kelime-i Şehadet bile etsem kabul etme Allahım deyip yemin edenin ve tutamayanın vebali nedir ?


Cevap: Kendine Beddua Etmek Ne Demek

mum
Bu bir bedduadır.
Beddua eden kişi, pişman olduğunda tövbe eder.
Yemin sayılmadığı için Kefareti yoktur.

Okudunuz mu?  Sırrı Azam Ahmedi Devran

Cevap: Kendine Beddua Etmek Ne Demek

first1st
teşekkür ederim ama soruyu biraz düzeltmek istiyorum. mesela yemin ederim şuanlık 1 defa söylicem ve sözümde durmazsam Kelime-i Şehadet bile etsem kabul etme Allahım diye söylesek ve bundan sonra sözümüzde duramazsak vebali nedir ?


Cevap: Kendine Beddua Etmek Ne Demek

Kral
Sual: Yemin kefareti nasıl verilir?

Okudunuz mu?  Çıkmaza girdiğinde okunacak dua

Yemin kefareti için, zekât alması caiz olan on fakire, bütün bedenini örtecek kadar bir kat çamaşır verilir. Yahut aç olan on fakire, bir gün iki defa yemek verilir. On fakire bir defa, bir fıtra miktarı buğday, un da verilebilir. Yahut bu değerde kumaş, havlu, mendil, çorap, et, pirinç, terlik, ayakkabı, ilaç, altın vermek de olur veya doğru bir din kitabı da vermek daha uygundur. Mesela on tane İslam Ahlakı kitabını on fakire vermek uygun olur. Veya bir fakire on gün vermek de olur. Bunları yapamayan fakir, peş peşe yani aralıksız 3 gün oruç tutar.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Helallik Alma

En kolay yemin kefareti, on fakire uygun bir din kitabı [mesela Hakikat Kitabevi yayınlarından Herkese Lazım Olan İman ve İslam Ahlakı] vermektir. Yeminini bozmadan önce yemin kefareti verilmez. Verilirse sahih olmaz. Bozunca tekrar vermesi lazım olur. Yemin kefaretini geciktirmek günah olur. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ, bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sizi mesul tutar, hesap sorar.) [Maide 89]

Okudunuz mu?  Memurluk mevzuat caiz mi

Kayıtsız Üye
Ya benim sürekli beddu edesim geliyor ama istemsizce tik gibi insAllah unuversiteyi kazanamam falan diyorum ve dedigime pismanoluyorum sizce beddua kabul olur mu


mum
< sizce beddua kabul olur mu >
kişinin kendine beddua etmesi makbüldür. onun için kendinize beddua etmeyin.

Okudunuz mu?  Ebu Talib cehennemlikmi ?

Kayıtsız Üye
– Benim ailemden birisi kendine "her sabah işe gidip geliyorum Allah yukarda inşAllah bana minibüs çarparda o zaman anlarsın değerimi" dedi bu bedduaya mı giriyo yoksa başka bişey mi bide nasıl düzeltilir bu dedikleri. Şimdiden teşekkür ederim.

– Merhaba sevdiğim biriyle aram bozuktu düzelmesi için çok uğraşıyodum o zamanlarda namazımı bı kılıp bı kilmiyodum Allah’ım yalvarırım aram duzelsinde namazlarimi sık sık kılıcam kılmazsam çocuğum olmasın misal dedim galiba hangi kafayla böyle bişey dedim ona da emin değilim tutar mı soyleyeli baya oluyo benim aklıma yeni geldi böyle bişey dediğim çok pişmanım

Okudunuz mu?  Allah'tan Uzaklaştım

mum
Bu kendine edilen bedduadır, etkisi gitmesi için tövbe edip pişman olmak gerekiyor.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben istemsizce kendim için ailem için öyle kötü şeyler istiyorum ki ama istemsizce içimden bisey ediyor engel olamıyorum bazen bağırıyorum yeter artık sus diye kendime ama korktuğum şu ki Allah kabul ederde gerçekleşir diye. Tövbe ediyorum bunlar bana ait düşünceler değil Allahım affet diyorum

Okudunuz mu?  Ticaret kastı olmaksızın oyun film müzik indirmek

kendine beddua etmek, insanın kendine beddua etmesi, kişinin kendine beddua etmesi

Bu kategoride yer alan Camiye yapılan yardım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendine Beddua Etmek Ne Demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.