Anasayfa
2 Temmuz 2023, 17:53
sizden8
Abone

Pişmanlık tövbe midir?

Pişmanlık tövbe midir?

doganay
her namazdan sonra yapmıs oldugum buyuk küçük gunahlara tövbe ederimbazen kalbime birşeygelmessini beklerimm bir rahatlık o kalbime geldiğinde bütün gnahlarımın affedildiğini düsünürüm bu sakıncalı mıdır? akant 2 dakka sonra şeytana kufur eerim ? 🙁 pişman olamıyoum fakat rahatdızım yapmasm daha iyi

Okudunuz mu?  Kefaret orucuna nasıl başlarım, iftar saati, sahur saati falan detaylı bir bilgi istiyorum

Cevap: Pişmanlık tövbe midir?

@hmet
Pişmanlık hissi olursa yani tevbe samimi olursa o zaman kalbe ferahlık huzur huşu gelir.


Yorum: Pişmanlık tövbe midir?

Kayıtsız Üye
Pişmanlık ve tövbe
Selamun aleyküm. Ben tövbe ederken ve sonra aklımda ya ben pişman değilsem diye düşünüyorum. Yani tam olarak pişmanlık nedir? Tövbenin bir şartıda pişmanlık değilmi? Ama ya pişman değilsem diye düşünüyorum? Acaba pişman olmam için duamı etsem?

Okudunuz mu?  Kişinin İmanı Nasıl Gider?

Yorum: Pişmanlık tövbe midir?

Kayıtsız Üye
Pişmansındır ya da değilsindir. Bunu insan vicdanen hisseder bilir. Eğer bir günah işledikten sonra bundan rahatsızlık duyuyorsan "keske yapmasaydım" deyip tövbe ediyorsan. Bu senin pişman olduğunu gösterir. Pişmanlık kalbinin -günah isledikten sonra- müteessir olup olmadığıyla alakalı bence. Ondan sonra gelen pişman mıyım? Değil miyim? Gelgitleri vesvesedir. O vesveselere önem verme. Takılma da. Zaten pişman olmazsan tövbe de etmezsin. İşlediği günahtan rahatsız olmayan muteessir olmayan tövbe de etmez emin ol. Tövbe etmek bile başlı başına pişmanlığın göstergesidir aslında. O yüzden pişman mıyım değil miyim vesveselerine aldırış etme, tövbe istiğfar etmeye devam et.

Okudunuz mu?  Türkçe tövbe edilir mi ?

Tevbe ederken pisman olamamak

Bu kategoride yer alan En sonunda intihar edicem nolur bir çare başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Pişmanlık tövbe midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.