Anasayfa
22 Ekim 2022, 15:06
sizden5
Abone

İbadetlerimden feyz alamıyorum günah işleyince pişmanlık duymuyorum kalbim mühürlenmiş midir?

İbadetlerimden feyz alamıyorum günah işleyince pişmanlık duymuyorum kalbim mühürlenmiş midir?

immortal223
Arkadaşlar ben başlarda Allah’a dua edince onu his ediyordum kalbimde his ediyordum. Bir günah işleyince üzüntü duyuyordum.

Şimdi ise ne Allah’ı his ediyorum. Ne de günah işleyince pişmanlık duyuyorum. Kuran okuyorum, arada namaz kılıyorum, tevbe ettim geçmedi.

Kur’an okumaktan zevk alırdım şimdi alamıyorum. Namaz kılarken biran önce bitirmek istiyorum. Hiç bir ibadeten zevk almıyorum.

Okudunuz mu?  Dua etme isteği hakkonda soru?

Lütfen yardım edin.


Cevap: Kalbim mühürlenmiş

Siyah_Nur
vesvese dertlere benzer. ne kadar üzerine düşersen o kadar büyür.

bir insan sürekli aynı şeyi yaparsa bir süre sonra sıkılma olur.

bunun için her yeni gün farklı bir şeyler öğrenerek kendimiz geliştirmeye bakalım

Peygamberimiz(s.a.v) in dediği gibi iki günü aynı olan zarardadır.

gaflete düşmemek için sürekli değişim halinde olmalıyız.


Yanıt: Kalbim mühürlenmiş

imamhatipli42
Bir kişi İslamı yda İslamda haram veya helal olan bir şeyi reddetmediği sürece kalbi mühürlenmez. Günahkar olur kalbi kararır ama mühürlenmesi için mutlaka inkar gereklidir.

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra elleri kremlemek

forumduasi.com/kuran-ile-ilgi-yazilar-makaleler/52861-kalbi-muhurlenmis-olanlar.html


Soru: Kalbim mühürlenmiş

immortal223
o zaman kalbim kararmış nasıl aydınlanacak?


imamhatipli42
Nasuh bir tevbe ve devamlı olan salih amel.


immortal223
ibadetlere niye soğukluk his ediyorum. Allah yolundayım sonuçta. İhlasımı kaybettim. Hergün tevbe ediyorum.

Hocaya gittim dedi ki biri ailene büyü yapmış fakat yıldızın hafif diye seni etkilemiş dedi. 2 tane muska yazdı ama kullanmıyorum.

Okudunuz mu?  Ölümü sevmemek ve korkmak

imamhatipli42
< Hocaya gittim dedi ki biri ailene büyü yapmış fakat yıldızın hafif diye seni etkilemiş dedi. 2 tane muska yazdı ama kullanmıyorum. >
Bu yaptığınız büyük bir hata ne büyüsü Allah aşkına böyle cinci hacı hocalara gidip bir de para veriyorsunuz. Bir kul Ayete-l Kürsi, İhlas , Felak ve Nas surelerini okursa her türlü şerlilerden ve şerlilerin şerrinden emin olur. Sen vesveseye kapılıp ihlasını kaybediyorsun vesvese şeytanın oklarından biridir bunlara aldırış etme kardeşim.

Okudunuz mu?  Allah'ı haşa hayal etmek

Ateş-i Bahar
Kendini hoca diye ilan edip halka zarar veren "Hoca"lara gitmen bir kere yanlis en büyük hata! Seytanlara hizmet verenlerden ne hayr beklersin. Zaten bu gibi kendini bilmezler degilmi aileleri birbirine katan. Artik herkesden süphe duyar olsun hayatin karisir. Kendine gelmen için imamhatipli kardesinde dedigi gibi

< Bir kul Ayete-l Kürsi, İhlas , Felak ve Nas surelerini okursa her türlü şerlilerden ve şerlilerin şerrinden emin olur >
Derman arardım derdime derdim bana derman imiş misali Yaradandir seni koruyan Yaradandir seni kul eden diledigini Ondan dile istedigini Ondan iste..


TatarRmzn
Gerçekten ilmi ile Hoca olmayı hak eden insanlara danışmak hepimize büyük fayda sağlar kardeşim.Lakin büyü yapılmış ailene, şu kadar muska vericem diyen insanların gerçekten Hoca olan insanları da karaladığı fikrindeyim.Yanlız zararı size değil ailenize ve etrafınızdakilere de olur.Ayrıca dine olan maneviyatınızı azaltır, kalbinizi kör eder, Allah c.c. den istemeniz gereken dermanı başka insanlardan, ufacık kağıtlara yazılan yazılan yazılardan aramaya başlarsınız.İlk ne yapmanız gerektiğini arıyorsanız.İlk işiniz bu gibi davranışlardan kesinlikle uzak durmanızdır.Ayrıca bazen kendi içinizde yanlız kalarak düşünmeniz daha yararlı olucaktır.Şüphesiz ki karşılıksız olarak veren bir tek Allah c.c. dur.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Söylenen Bir Cümleden Pişman Olmak

immortal223
5 senedir yatmadan nas ihlas felak ayetel kursi ve fatiha okuyorum. Dediğiniz vesvese olsa nasıl bana bendeki şeyi kaybettirir. Vesvese yanılgı değil midir?


imamhatipli42
< 5 senedir yatmadan nas ihlas felak ayetel kursi ve fatiha okuyorum. Dediğiniz vesvese olsa nasıl bana bendeki şeyi kaybettirir. Vesvese yanılgı değil midir? >
Kaybettiren vesvese değildir ; kaybetmiş gibi hissettiren vesvesedir kardeş. Buna dikkat et.

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde tırnak temizliği nasıl yapılır?

Rayyan Emir
seytanin oyunu akillicadir her yerden saldirir.imamhatiplinin dedigi gibi olayin perde cekilmis obur yuzunu de sürekli dusunmek zorundayiz. bunu yaptiginizda daha iyi anlayacaksiniz .


Selemenur
İlk yapman gereken gece kalkıp bir güzel namaz kılmalısın,ama öyle hemen bitsin der gibi değil sureleri zaten ne kadar yavaş okursan namazdan o kadar haz duyuyorsun.namazdan sonra ellerini semaya kaldırıp tövbeyi istiğfar yapmalısın. Öyle bir yakarmasınkı gözyaşların sel olsa bile haberin olmamalı ruhunun derinliklerinden hissederek dua etmeli magfiret istemesisin..Daha sonra kalbin ne kadar huzurlu olacak. Cennet veCehenmemi anlatan kaynklarıda çok okumalısınız ibadetinizi artırmalısınız.Rabbim yar ve yardımcımız olsun

Okudunuz mu?  Antidepresan ilacı kullanmak caiz mi?

immortal223
Allah hepinizden razı olsun


sevgiii
imamhatipli arkadaşım Allah senden razı olsun.immortal arkadaşım süreleri oku tövbe et Allah yardımcın olsun.


Fatih410
Arkadaşım Bu Konuyla Alakası yok Ama Birşey sorabilirmiyim?
Ben bu siteye bir sunu koymak istiyorum nasıl koya bilirim…


günahlarìmdan pişmanlık duyamıyorum

Bu kategoride yer alan Gusul veya abdest aldıktan sonra kulak temizliği abdesti bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadetlerimden feyz alamıyorum günah işleyince pişmanlık duymuyorum kalbim mühürlenmiş midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.