Anasayfa
25 Nisan 2022, 16:30
sizden1
Abone

Allah’ı haşa hayal etmek

Allah’ı haşa hayal etmek

Gül988
Selam aleyküm . Çok kötü ni durumdayım şimdi . Bu güne kadar çoğu vakit dinden çıkma düşüncelerini vesvese olarak anladım . Ve ben bu günü sanki Yeni hayata başladım! Artık her gelen vesveseyi önemsemeyip geciyorum , düşünsemde günlerce değil 2-3dk falan sonrada önemsemem . Fakat , küfüre sebep olan şeylere bakarken:" Allah’ı kafamızda hayal etmek -insanı dinden çıkarır " . Ama bende hep oluyordu .kafamda hep o hayal oluyordu 3-4 saniye de olduğu vakitler var hatta aklıma her defasında da gelende var haşa. Demek ki bu güne kadar benim yaptıgım ibadet …
Bu güne kadar "dinden çıktım " diye gelen düşünceler aslında neymiş !oyle düşüncelerle uğraşıp en yalnış olanı bilmiyordum . "Başka türlü baktın acaba dinden çıktın mı?" diye onunla ugrasirken aslında kafamda olan hayallerle Allah’a şirk koşmuş mu oluyorum ?.resmen yıkıldım . Birisi güzel cevap versin ne olur çok kötüyüm . Yaşamaya artık Bi hevesim kalmadı z.
Allah sizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde kaza namazı olan kişi vitir namazı kılabilir mi? Vitir Nasıl Kılınır?

Yorum: Allah’ı haşa hayal etmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Allah’ın zatı üzerinde düşünmek yasaklanmıştır. Çünkü onu hiç bir akıl idrak edemez. Ancak senin bu anlattıkların yüzünden küfre düşmezsin ve bunlar zaten vesvese ile gelen düşüncelerdir. İnsanın elinde olmayan ve inanmadığı şeylerin aklına gelmesi ile günaha girilmez.

Okudunuz mu?  Masturbasyon aletleri

Hadisi şeriflerde şöyle buyrulmuştur:

Allah’ın zatını düşünmeyin, onun nimetlerin düşünün. (Mecmau’z-Zevaid, 1/81, Kenzu’l-Ummal, h. No: 5707).

Allah’ın yaratıklarını düşünün, sakın Allah’ın zatını düşünmeyin, helak olursunuz. (Kenzu’l-Ummal, h. No: 5705). Bazı rivayetlerde helak olursunuz cümlesi yoktur.

Yaratıkları düşünün, Yaratanı(n zatını) düşünmeyin. Çünkü, onun kadrini hakkıyla takdir edemezsiniz. (Kenzu’l-Ummal, h. No: 5706).

Okudunuz mu?  Turizm Mesleği Caiz Mi

Yorum: Allah’ı haşa hayal etmek

Kayıtsız Üye
ELLAH(CC)’ı hayal etmeye çalışınca,insan ancak dünya gözüyle gördüğü şeyleri tasavvur edebilir.bu şeyleri yaratan gücün de ELLAH(CC) olduğunu kalbine yerleştir.yani hayaline gelecek her şeyi O({CC) yaratmıştır.böylelikle zaten O(CC) nu, herhangi bir yaratılana benzetemezsin.hayaline gelen her şeyi yaratanda O(CC) dur.

Okudunuz mu?  Ezanın bitmesini beklemeden namaz kılmak

Beddua , hayal

Bu kategoride yer alan Namaz (Cemaat) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı haşa hayal etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.