Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Allah’ı hayal etmek caiz mi?

Allah’ı hayal etmek

vedatay
Selamun aleykum arkadaşlar.
ALLAH tealayı zihnimizde canlandırıp bir cisme benzetirsek küfre düşeriz. Bazı paylaşımlarda zihnimizden geçirdiklerimizden sorumlu olmadığımız söyleniyor ağzımızla tasdik etmediğimiz sürece zihnimizden geçenlerin vesvese olduğunu biliyoruz. Benim sıkıntım şu zihnimde sürekli ALLAH tealayı cisimlere benzetiyorum sürekli vesvese ediyorum ama ağzımla tasdik etmiyorum benim akıbetim nedir ?

Okudunuz mu?  Ticaret ile ilgili hadisler

Cevap: ALLAH teala yi hayal etmek

NuN
Zikretmek vesveseyi öldürür.


Cevap: ALLAH teala yi hayal etmek

silversoul
kardeşim bilgisayar tv tabletten bir süre uzak durup Allah’ın zikri ile meşgul ol. mümkün olduğunca Kur’an ve faydalı kitaplar oku. Eğer bilinç altın saçma sapan gereksiz şeylerle dolduysa film dizi bilgisayar oyunu gibi bunlar hayali suret giydirilen vesveseye alt yapı hazırlar.
Kendi nefsim aynı sıkıntıyı yaşamıştı. Hatta aya baktığımda şeytan vesvese veriyordu ama Allah’a hamd olsun şimdi daha bilinçliyim.
İnsan gözü gördüklerini sürekli hafızaya kaydeder.

Okudunuz mu?  Hz. muhammedin soy ağacı kısaca

Cevap: ALLAH teala yi hayal etmek

vedatay
Allah cc razı olsun sagolun.


Kayıtsız Üye
Allah’ı hayalde canlandırmak küfür mudur? Benim hayalime boyle şeyler gelmişti. Sonra tövbe etmek için tekrar canlandirdim. Bu sefer küfre mi girdim.


@hmet
Allahı bir yaratığa benzetmek küfürdür

Okudunuz mu?  Çocuğa zarar vermek günah mı

Kayıtsız Üye
Ben Camii’deydim hoca namazdan sonra dua ediyordu aklıma Allah c.c bize benzemez diye bişey geldi bende tövbe haşa elsiz kolsuz mavi bulut gibi bişey geldi aklıma onun üzerinde 3 4 saniye düşündüm tövbe haşa ama kendim oturupta Allah haşa böylemidir diye düşünmedim aklıma geldi sonra bende 3 4 saniye düşündüm sonrada bıraktım günaha şirke sokarmı bu durum düsünürkende böyle kendi isteğimle düşünmedim ama bir değişik oldum nedir bunun izahı ?

Okudunuz mu?  Babam ve üvey anneme hakkımı helal etmiyorum bana o hak düşer mi

Kayıtsız Üye
Bazen böyle şeylerin kasıtlı sorulduğundan şüphe ediyorum,bulut buluttur,buluta Allah demişsen küfürdür!


mum
Aklımızdan geçen istemsizce düşüncelerden dinden çıkmayız, elinizden geldiği kadar Allahın zatı hakkında düşünmeyin.

Bu kategoride yer alan Kurbanda bir hisseye iki kişi ortak olabilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı hayal etmek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.