Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Allah’ı istemsiz hayal etmek

Allah’ı istemsiz hayal etmek

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Allah’ı istemediğim halde hayal ediyorum.Gözümün önünden o görüntü gitmiyor.Yardım


Cevap: Allah’ı istemsiz hayal etmek

mum
Allahu Teala, Kuranı kerimde Eş-Şura suresinin 11. ayetinde şöyle buyuruyor:
”Leyse kemislihi şey’ ”
Anlamıı: "Allah hiçbirşeye benzemez."
Bu ayeti kerime, Allah’ın hiç bir şeye benzemediğine delildir.

Okudunuz mu?  Bir müslümana kâfir diyen mürted olur mu? Eğer olursa nasıl İslam'a geri dönmeli?

Onun için düşünmemeye çalışın ki nasıl düşünürseniz ÖYLE değildir.


Yorum: Allah’ı istemsiz hayal etmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm
bende de böyle bir var. Hatta daha kötü. İstemsizce haşa ve haşa kendimi Allah yerine koyuyorum yine haşa. Sürekli tövbe ederim böyle bir şey olunca tamam da, bu sabah sanki bilerek kendimi haşa Allah yerine koymuşum gibi hissettim. Hissettim yalnız. Fakat emin değilim bundan, kasıtlı yapmadım. nE YAPMAM LAZIM Allah rızası için söyleyin?

Okudunuz mu?  Cennet ve Cehennemin sonu var mı ? Sonu var diyen hocalar var ?

Yorum: Allah’ı istemsiz hayal etmek

Hoca
< nE YAPMAM LAZIM Allah rızası için söyleyin? >
Bunlar sizin düşündüğünüz şeyler değildir, bu düşünceleri şeytan kalplere üfler ve hedefi kişiyi imanından etmek.
Aldırmayın, Allah’a sığının, bu durumlarda şeytandan Allah’a sığının ve kelime-i tevhit çekin geçer.

Okudunuz mu?  Kuranda geçmeyen isim koymak günah mı

Uğur5
Bir gün Camii’deyken duadaydık bende bir anda boşluğa düştüm yani sağa sola bakıyordum bir anda aklıma haşa Allah geldi bir suret olarak sonra bende zaten boş anımdı düşünmeye devam ettim sonra kendime gelince noldu ya gibi dusundum simdi ben Allah’ı hasa hayal ettim diye bu sefer vehimlendim dinden mi ciktım diye internette diyoduki eğer o aklinizdakini amel edip itikad olarak kabul edersen dinden cikarir diyordu bende bu sefer basladım agaca bakıp bu Allah olsa diye dusunsem dinden cikardim diye bazen aklima geliyordu engel oluyodum bazende mesela elektrik diregine bakıp bunu Allah olarak kabul etsem dinden cıkarım diyodum bu seferde hani hayalde Allah’ı elektrik direğine benzettim ya dinden cıktım mı kafayı yaktım orda aslında amacım işi gücü bırakıp Allah’ı hayal etmek degildiVesvesemi degilmi onu cozmekti Veya bir cisme benzetmek ama vesveseyi cozmek için aklıma geliyordu bende böyle düsunüyordum hakikatte Biliyorum Allah’ın hiçbir cisme benzemedigini ama o vesveseyi cozmek için seytanda beni rahat birakmiyordu kafam rahatlası diye ikidebir banka bakıp Allah olarak kabul etsem sorun olurdu ee simdi ben hasa bankı Allah’a benzettim dinden mi ciktım diyodum

Okudunuz mu?  Eşim bana düşman gibi benden ayrılmak istiyor ben boşanmak istemiyorum ne yapmalıyım

ixa
Bu dedikleriniz vesvese,sizde siz düşünüyormuşsunuz izlenimi bıraksa da öyle değildir,Allah’ın zatını düşünmeyin,çünkü bulamazsınız,ve eğer vesveseden kurtulamazsanız,helak eder. Allah’ın yarattıklarını düşünün onun yerine,özellikle doğal güzellikleri,yeri göğü,mevsimleri falan..içinizde beliren olumsuz ve çirkin işleri reddedin size ait olmadıklarını kendinize telkin edin ve bu gibi durumlarda bol bol la ilahe illAllah deyiniz.
Ayrıca bir an için,içinizden bu ve ya şu Allah’tır dediğinizde dinden çıkmazsınız ancak bunu sürekli yaparsanız kalbiniz kararır.Mümkün olduğunca asla içinizde beliren vesveseleri dilinizle sesli olarak tekrar etmeyin,içinizden tekrar edin.Eğer dışınızdan söylerseniz,hesabına tabi tutulabilirsiniz.Neticede Allah bizim kalplerimize bakar,kalplerimizi temiz tutalım.Gerisi çözülür gider.Bu gibi durumlarda şeytandan Allah’a sığının ve Allah ile ilgili ayetler,kitaplar okuyun.

Okudunuz mu?  Yaraya su girmesi oruç bozar mı

Uğur5
Bazen aklıma geliyordu bak kendine engel olmuyorsun şuan kendi iradenle düşünüyosun önceden engel oluyodun simdi olmuyosun diye seyler geciyordu icimden artık gözlerim ağrıyordu artık dusunmekten bazende aklina getirme getirdikce yenileniyor diye seyler geliyodu bazen engel olup bazen olmuyordum


Allahı hayal etmek vesvesesi, hayal

Bu kategoride yer alan İntihar Edeceğim Az Kaldı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı istemsiz hayal etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.