Anasayfa
1 Temmuz 2023, 12:42
missa0
Abone

Bir müslümana kâfir diyen mürted olur mu? Eğer olursa nasıl İslam’a geri dönmeli?

Bir müslümana kâfir diyen mürted olur mu? Eğer olursa nasıl İslam’a geri dönmeli?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm, birisi bir müslümana kâfir diyince mürted oluyor ise nasıl tövbe etmeli? Benim bildiğim kadarı ile kelime-i şahadet getirerek ve tövbe etmesi gerekiyor diye biliyorum bu kişi tövbe şartlarındaki kul hakkı ile alakalı ise helallik alması gerekir şartını elinde imkan olduğu halde yapmazsa mürtedlikten çıkamaz mı ? Nedeni ile açıklarsanız memnun olurum teşekkürler.

Okudunuz mu?  Ergenlik kaç yaşında ve nasıl başlar?

Yorum: Bir müslümana kâfir diyen mürted olur mu? Eğer olursa nasıl İslam’a geri dönmeli?

Hoca
Kardeş doğru biliyorsun
İman eder ve tövbe eder. Şayet kul hakkı varsa bir de gider özür diler.


Yorum: Bir müslümana kâfir diyen mürted olur mu? Eğer olursa nasıl İslam’a geri dönmeli?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm, buga mı girdi anlamadım ama birisi soru yazmıştı buradan sizde cevaplamistiniz şimdi ise cevabı göremiyorum. Acaba bir değişiklik mı oldu?
Sorum: Bir müslümana kâfir diyen birisi mürted olduktan sonra İslam’a girmek için iman Edip kelime-i şahadet getirip ve tövbe ettikten sonra ama tovbenin kul hakkı ile alakalı bölümü elinde imkan olduğu halde helallik almaya gitmediği için müslüman olamaz mı?

Okudunuz mu?  Mücahir nedir?

Yorum: Bir müslümana kâfir diyen mürted olur mu? Eğer olursa nasıl İslam’a geri dönmeli?

ACİLSERVİS
Adam sanıp mesajını onayladığım kişiyi burada istemiyorum. Sürekli küfür ve vesvese soruları soranların mesajlarını onaylamam. Silinen soru ve cevabı zaten okumuşsun yani cevabı görmüş oldun. Hoca iman eder ve varsa helallik alır diyor. İman ettikten müslüman olduktan sonra helallik almaya gidiyor.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin İnsani Yönünü Anlatan Ayet

Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Sabah namazını kılamadım ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir müslümana kâfir diyen mürted olur mu? Eğer olursa nasıl İslam’a geri dönmeli? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.