Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:24
missa06
Abone

Birisine kâfir diyen o kişiden veya topluluktan helallik almadığı sürece kâfir olarak mı kalır?

Birisine kâfir diyen o kişiden veya topluluktan helallik almadığı sürece kâfir olarak mı kalır?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kardeşler birisi namaz kılmayan kâğıtta muslumandir veya namaz kılmayan kafirdir gibi bir şey söylediği zaman bu kişinin kâfir olmaktan kurtulmasi için o topluluktan helallik alması gerekir mı? Ve bu günahtan nasıl tövbe etmesi gerekir?
Teşekkürler şimdiden.

Okudunuz mu?  Meleklerin Görevleri

Yorum: Birisine kâfir diyen o kişiden veya topluluktan helallik almadığı sürece kâfir olarak mı kalır?

Hoca
Küfre giren/dinden çıkan biri yeniden kelime-i şehadet getirir ve tövbe eder aynı zamanda kafir dediği kişilerden de helallik alır.


Yorum: Birisine kâfir diyen o kişiden veya topluluktan helallik almadığı sürece kâfir olarak mı kalır?

Kayıtsız Üye
Hocam ben şöyle söyleyeyim ben birisi ile konuşuyordum bu konuyu o kişiden helallik aldım kulak misafiri olan bazı kişiler de vardı onların bazılarından helallik aldım ama diğerlerinden almadım şimdi ben ne yapacağım yani bana şunu açıklamanizi istiyorum ben helallik almadıgim sürece veya almaya çalışmadığım sürece müslüman olmayacakmisim gibime geliyor kalbim rahat etmiyor kildigim namaz boşuna gibi geliyor ameller boşuna gibi geliyor ne yapacağımı şaşırdım. Bana nedenini de açıklayarak su düşünceyi yenmeme yardım ederseniz çok memnun olurum teşekkürler.

Okudunuz mu?  Muzırın katli vaciptir deniliyor.muzır nedir yada kimdir.bu söylentinin dini bir kaynağı varmıdır?

Hocam selamün aleyküm ben tek birisi ile konuşuyordum bu konuyu o kişiden helallik aldım kulak misafiri olan bazı kişilerden helallik aldım diğerlerinden almadım ben onlardan helallik almaya çalışmadığım sürece kâfir kalacağım düşüncesi var bu vesvese mıdır bilmiyorum ama bunun yüzünden ibadet vs hepsi boşa gidiyor gibime geliyor müslüman olmak için illa helallik almaya çalışmadan müslüman olamayacagim hissini yenmem için bana yardım eder misin teşekkürler. ( Nedenini de açıklarsanız sevinirim çünkü kalbim bir neden arıyor helallik almadan da müslüman olabilmek için ondan rahat edemiyorum tam anlamı ile )

Okudunuz mu?  Rabbim bana hayırlı bir eş nasip et hayırlı bi yuva kurayım hayırlı evlatlar ver diye dua etmek doğrumudur?

Teşekkürler hocam bilmiyorum ama bir türlü su vesveseden kurtulamıyorum bunu okuyan kişiler gunahimi öğrendikleri için çok büyük günah olur gibime gelmeye başladı silinmesini nasıl isteyebilirim bir de okuyan arkadaşlardan özür dilerim lütfen hakkınızı helal edin biraz saçmaladım galiba yardım ederseniz memnun olurum.

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek traşı adabı

Yorum: Birisine kâfir diyen o kişiden veya topluluktan helallik almadığı sürece kâfir olarak mı kalır?

Hoca
< helallik almadıgim sürece veya almaya çalışmadığım sürece müslüman olmayacakmisim gibime geliyor >
Bu vesvesedir imanın ve ibadetin makbüldür

Bu kategoride yer alan Selam verme şekilleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birisine kâfir diyen o kişiden veya topluluktan helallik almadığı sürece kâfir olarak mı kalır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.