Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
sizden04
Abone

Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür?

Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür?

loser
Bir insana kafir olarak ölsün diye beddua etmek küfür müdür?


Cevap: Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür?

@hmet
Bir insanın ebedi olarak cehenneme gitmesi için beddua etmek hiç bir Müslümana yakışmaz.
Küfür değildir ama çok adice ahlaksızca bir davranıştır.


Cevap: Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür?

loser
< Bir insanın ebedi olarak cehenneme gitmesi için beddua etmek hiç bir Müslümana yakışmaz.
Küfür değildir ama çok adice ahlaksızca bir davranıştır. >

Cevap için teşekkürler. İnşAllah haksız yere bana saldıran kişiler tez vakitte en acı şekilde kafir olarak ölürler. Amin.
Her namazdan sonra tekrarlayacağım.

Okudunuz mu?  Kadın erkeği boşayabilir mi?

Cevap: Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür?

Crowley
< Cevap için teşekkürler. İnşAllah haksız yere bana saldıran kişiler tez vakitte en acı şekilde kafir olarak ölürler. Amin.
Her namazdan sonra tekrarlayacağım. >

Yav adam ne diyor sen hala ne diyorsun. Sen Affet,kötülüklere karşı iyilikle cevap ver.

Okudunuz mu?  Bilincimi çoğu zaman yerinde hissetmiyorum, neden kaynaklanabilir bu ?

loser
< Yav adam ne diyor sen hala ne diyorsun. Sen Affet,kötülüklere karşı iyilikle cevap ver. >
Asla bunu yapmam. Kötü insanların ölmesini dilerim. Özellikle sokak köşelerinde ellerinde tesbihle salak salak bekleyip akşamları uyuşturucu kullanan insanların. Hepsinin canı cehenneme.


yasemin
Beddua etmek – sebebi ve niyeti ne olursa olsun – zaten onaylanan bir hal ve hareket değildir . Allah’a – töbe haşa- sen bilmiyorsun benim dediğim gibi yap , şöyle ölsün , benim dediğim gibi cezalansın demektir , beddua etmek . iyilik dilemiyorsan bedduada dileme , Allahtan hidayet dile ve Ona havale et .

Okudunuz mu?  Şirk Koşmayacağım Diye Yemin Etmek

Kötü insanların ölmesini dilerim demişsin . Kusura bakmada çok bencilce davranıyorsun , empai kur , o tesbih sallayan köşe başı bekleyen şahıs sende olabilirdin , ne olcağımızı hiç bilmiyoruz , hayat seni öyle bir noktaya getirir ki hiç yapmam asla yapmam dediğin şeyi kendin birebir yaparsın . Allah şaşırtmasın . Bu kadar kendinden emin olma , Kün fe yekun demesi yeterli , kınadıklarını beğenmediklerini yaşarsın Allah muhafaza . Bakış açını değiştirmeni dilerim. Bu gibi insanlar içinde iyilik ve hidayet dilemeni …

Okudunuz mu?  Müzik aleti çalmak günah mı?

yusuf_y
beddua etmek tavsiye edilen bir şey değildir. bilhassa lanet ifadeleri ve karşıdaki kişinin başına bela gelmesini temenni eder bir şekilde beddua etmek uygun değildir, tavsiye edilmez. ALLAH’ın adaletini göstereceğinde hiç bir şüphe yoktur. Hesap günü her hak sahibi hakkını alacaktır.haklı bile olsanız beddua etmenizi tavsiye etmeyiz..

Okudunuz mu?  Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım

Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, birr 87) Buyurur. Bir mü’mine lânet (Beddua) etmenin, onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî, edep 44) Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî, birr 48; Ebû Dâvûd, edep 45)

İslâm, müslümanların kendileri ve diğer müslümanlar aleyhinde beddua etmelerini yasaklamıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): "Kendi aleyhinize, evlâtlarınızın ve mallarınızın aleyhine sakın beddua etmeyiniz ki; duaların kabul olacağı bir saate rastlarsınız da bedduanız kabul olmuş olur." (Riyazü’s-Sâlihin Tercümesi, III, 82) buyurmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) beddua etmekten kaçınırdı. Kendisinin lânet eden değil, aksine rahmet peygamberi olduğunu söylerdi. Mekke döneminde İslâmî tebliğ etmek üzere Tâif’e gittiğinde, orada kötü bir davranışla karşı karşıya kalmış; dönüşte taş yağmuruna tutulmuş, mübarek ayakları kanlar içerisinde kalmıştı. O sırada Allah tarafından kendisine "onlar aleyhinde yapacağı bedduanın kabul edileceği, dilerse onları helâk edeceği" bildirilmiş, fakat Peygamber Efendimiz "Hayır, belki bunların sulbünden sana ibadet edecek çocuklar doğar, yâ Rabb " demişti. Uhud’da dişini kıran, yüzünü yaralayan düşmanları için: "Allah’ım! Kavmimi hidayete erdir, çünkü onlar yaptıklarını bilmiyorlar" (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, IV, 314) diye dua etmiştir. Bütün çalışmalara rağmen İslâmiyeti kabul etmeyen Devs kabilesine beddua etmesi istenince: "Yâ Rabbi! Devs kabilesine hidayet eyle de onları bizim saflarımıza kat" diye dua etmişti. (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, VIII, 344)
alıntı

Okudunuz mu?  Arapça da ki Lam harfi turkcede ki le harfi yle aynı midir veya çok benzeri midir

loser
Bazı insanlar gerçekten sağlam beddualar hak ediyor. Şu habere bakın.
3 kişi 1 kişiyi herkesin gözü önünde bıçaklayıp öldürüyor ve polis de her zamanki gibi sadece olayı izliyor. Nedeni ise yürürken omuz atma.
Bu ülkede yaşanılmaz cidden. Devlet artık vatandaşını korumaktan aciz. İnsan hayatı o kadar ucuzki bu dandik ülkede. Şu haberi görüp videoyu izledikten sonra sinirlerim çok bozuldu. Bu saate kadar gözüme uyku girmedi.
Son olarak o videodaki takım elbiseli elinde bıçak olan şahıs. İnşAllah kafir olarak tez vakitte ölürsün. Ayrıca olayı görüp de müdahale etmeyen polislere de hakkımı helal etmiyorum. Aynısı benim veya bir yakınımın başına gelse demek yine izleyecekler. Bu dandik ülkede yaşamaktan her gün daha çok nefret ediyorum. Keşke kıyamet kopsa da bitse her şey artık. Şu pislik insanlar da son sözlerinde küfür kullansalar da hak ettikleri ebedi cehennemi yaşasalar.

Okudunuz mu?  Parmaktaki Yağ Bezesi Gusüle Abdeste Engel Midir ?

haklı yerde beddua

Bu kategoride yer alan Bizim için imkansız olan şeyi Allah'tan isteye bilir miyiz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir İnsana Kafir Olarak Ölsün diye Beddua Etmek Küfür müdür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.