Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Şirk Koşmayacağım Diye Yemin Etmek

Şirk Koşmayacağım Diye Yemin Etmek

Tövbekarrr
Selamün Aleyküm,

Geçen ramazanda beş vakit namaza başladım. Ardından kaza namazlarımı da kılmaya karar verip onlara da başladım. O günden beri düzenli olarak yapıyorum ibadetletimi ancak yapılmaması gereken bir iş yaptığımı fark ettim. Ben bu yeni yolumu çizerken Allah’a karşı kendimi beğendirmek için size asla şirk koşmayacağım VAllahi, Billahi, Tillahi diye yemin ettim. Şuansa anlık bir gafletle şirke düştüğümü düşünüyorum. Bu konuda emin olmasam da vesvese olma ihtimali de olsa imanla alakalı olduğu için ihtimalle hareket etmek istemiyorum.

Okudunuz mu?  Sadakat yaraşır insana görsede ikrah iyilerin yardımcısıdır hzAllah"sözü kime ait ace

1-) Ben bu durumumdan dolayı 3 tane yemin kefareti versem bu kefaret şirke düştüm düşüncem vesvese bile olsa yeminimi ortadan kaldırır mı? Yoksa bu vesvese ise yarın bir gün şirke düşsem yeminim hala geçerli olacağından dolayı tekrar mı kefaret vermem gerekecek?

Okudunuz mu?  Hafızların görevi

2-) Bu yemini bozmanın iman dairesinden çıkmadan bir yolu yok mu? Ben bu yemini ederken Allah’a karşı ne kadar samimi olduğumu göstermek için etmiştim ancak şimdi bakıyorum ki tek tövbeyle temizleyebileceğim bir işi zora sokmuşum. Ben ömrümün sonuna kadar her şirke düşmüş olabilirim diye düşündüğümde garanti olsun diye kefaret mi vereceğim?

Okudunuz mu?  İmam Hatip Lisesi Kuran Dersinden Kalmak

3-) Hz.Muhammed(s.a.v.) günde defalarca kez kelime-i şehadet getirirdi diye biliyorum. Şimdi ben her kelime-i şehadet getirdiğimde 3 kez yemin kefareti mi vermem gerekecek samimi olduğumu göstermem için?

Benim çıkış yolum ne bu yeminden? Ne olur bir çıkış gösterin. Hanefi fıkhına göre yemin bozulmadan kefaret ödenmezmiş, ben ömrümün sonuna kadar her kelime-i şehadet getirdiğimde kefaret mi vermek zorundayım şimdi? Her iman dairesinden çıktığımı düşündüğümde üç yemin kefareti mi vereceğim? Yeminimi bozayım desem tam o an Allah canımı almaya karar verirse ne yaparım sonra ben? Nedir benim çıkış yolum?

Bu kategoride yer alan Yabancı kadın şarkıcıyı, söylediği şarkıda ölümü ve ALLAHı hatırlamak caizmi dir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk Koşmayacağım Diye Yemin Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.