Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Dinden çıkayım diye yemin etmek

Dinden çıkayım diye yemin etmek

dali
Birseyi yapmayacam diye dinin İslam dinden cikiyim yaparsam dedim yaparsam ne olur


Cevap: Dinden çıkayım diye yemin etmek

@hmet
Din üzerine yemin etmek çok çirkin bir davranıştır.
Yemininizi bozmayın, bozarsanız fakirlere yemin kefareti ödeyin (100 tl) ve yeniden iman edin.

Okudunuz mu?  Kan kardeşi olmak

Cevap: Dinden çıkayım diye yemin etmek

semamca_07
Yemin edeceğine tövbe et en güzeli bu bence tabiki tövbeyide bozmamak lazım ama tövbeni bozduğun için bir şey olmaz. nefsine yenik düştün tövbeni bozdun yine tövbe et yine bozdun yine tövbe et.tabi laf olsun diye değil gerçekten nefsine hakim olacağına bu sefer tövbe edip başaracağına kalbinle inanarak tövbe edeceksin tutamazsanda Allah zaten biliyor içinden geçenleri o yüzden sıkıntı olmaz.

Okudunuz mu?  Yengeç yemenin hükmü nedir helalmidir?

Dinden çıkayım diye yemin etmek

Kayıtsız Üye
Arkadaslar ben büyük bir gaflete düstüm önceden kendime bir söz vermistim ve bu sözü tutmassam dinden cikiyim demistim tam olarak sözümü yerine getiremedim dinden cikdim mi lütfen cabuk yardımcı olur musunuz


arifselim
Bu sözden dolayı tövbe etmen gerekir. Bu tür sözler haddi aşmaktır ve çok çirkin şeylerdir. Tövbe et sakın tekrar etme. Allah tövbe edenleri bağışlar.

Okudunuz mu?  Hidayete ermek için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Ben büyük bir günah işledim, daha sonrasında tövbe ettim. Ama dayanamayıp tekrar işledim.

Bu sefer eğer böyle dersem bir daha işlemem diye ”Allah’ım sana yemin ediyorum ki bir daha böyle günah işlemeyeceğim, tövbe ediyorum. Eğer işlersem benim canımı kafir olarak al, cennete girmeyi nasip etme” dedim.

Okudunuz mu?  Hanefi Bir imamın 4 Mezhebe Göre De Abdest Alması Gerekir Mi?

Ne kadar dayanmaya çalışsam da dayanamadım ve bu sefer ”Allah’ım sana tövbe ediyorum, eğer bir daha aynı günahı işlersem beni cennetine alma, İslam dininden çıkar ve bir daha yaparsam asla tövbemi kabul etme” dedim ve tekrar bu günahı işledim.

Ben şu anda dinden çıkmış mı oluyorum? Beni cennetine alma diyerek gerçekten cennete giremeyecek miyim?

Okudunuz mu?  Karı koca arasına fitne laf fesatlık sokma

Kefaret dışında ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkürler.


seyit gazi
durduk yere vesvese yapmayın, günah işleyeceğimizi herkes biliyor tevbe edin pişmanlık duyun sebeblerini gözden geçirin yollarını kapatmaya çalışın inşaAllah kurtulursunuz bu günahınızdan. ne yaparsanız yapın her halükarda da tevbe edilip Allah a dönülecek, bir günahı sildirmenin en güzel yolu hemen ardından bir hayır işlemekmiş. yani ruhen sıkışmana gerek yok bunlar şeytanın seni kandırıp sana söylettiği sözler. bırak bunları ama kefareti nedir borcu nedir varmıdır nasıldır diyorsan onu derli topluca öğren.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz, Mescid-i Nebiye bitişik olarak yaptırdığı Yatılı Okul (yurt)

Kayıtsız Üye
Eğer bu tip sözleri(bidaha yaparsam imansız öleyim,Yahudi veyahut Hristiyan olayım,Allah canımı kafir olarak alsın,Peygamberimizin ümmetindin olmayım,Allah’a iki demişlerden olayım)diliyle söylerse iki şartı var biliyorum.Ama eğer diliyle söylemezse aklından geçirse hükmü o kişide olur mu?


ACİLSERVİS
Bir Müslüman böyle bir şey demez diyemez düşünmezde . Derse ve gerçekten düşünürse ya delidir ya da zır cahildir.

Bu kategoride yer alan Bina Tepesinde Beyaz Varlık Gördüm başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkayım diye yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.